Lekkah puhhh

tuffer&buffer

Ja hoor, he he daar zijn we dan weer eens ….. E.i.n.d.e.l.i.j.k. weer eens bezit kunnen nemen van Vrouwmens’ flaptop….. Lekkaahhh puhhhh…. van onze plannen, 1x per maand van ons te laten horen is de afgelopen maanden niets gekomen. Bij het terugkijken zien we dat dat zelfs 5 maanden geleden was, allekriebelendediertjesinonzevachtennogaantoe zeg… en dat laatste bericht van ons valt eigenlijk wel onder de categorie ‘jammer en kwel’.

Wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is, horen wij jullie vragen… nou ehhhh….veeeeel! Veel moois maar ook een behoorlijke portie mindermoois. En weten jullie wat? Wij zijn zelfs door de mangel gehaald… jawel, echt waar, dat vrouwmens van ons spoort echt niet hoor! Op een gegeven moment vond ze ons vies, zoals ze zei: ‘te vies om aan te pakken’… nou ja zeg, hoe durfde ze? Ten eerste verzorgen we ons natuurlijk elke dag heel goed en ten tweede, de vlekken die we al hadden waren de hare, al die tranen die wij opgevangen hebben lieten kringen achter, ja duhuh, logisch dat je daar niet tegen poetsen kunt toch?! Maar goed, die draaiende mangel=martelwerkthuig boven op zolder hebben we overleefd. Het gedraai in de trommel die daarnaast staat was een stuk milder en warm joh, zó lekker, al waren we wel een beetje duizelig natuurlijk toen we eruit kwamen, maar eenmaal weer op ons plekje voelden we ons al snel weer tiptop.

5 maanden dus…. Grote Baas liep weer als een kievit, zelfs zijn niet-geopereerd been voelde veel beter aan, zei hij, dat is mooi. De afgelopen dagen is dat aan het veranderen. Hij kreupelt weer als voorheen, zal vast te maken hebben met het slechte weer hier van de afgelopen tijd, weliswaar zachte temperaturen maar veel, heel veel, regen en tja vocht is nu eenmaal slecht voor krakkemikkige gewrichten toch? De afgelopen dagen is het helemaal bar en boos geweest door de ijzel. Vrouwmens deed haar best iedereen in huis ervan te overtuigen dat niets maar dan ook echt niets, zoveel moeite waard is dat je je leven ervoor op het spel moet zetten. De tv roept om de zoveel tijd dat er nog steeds code rood geldt. Maar ja de heren waren niet te vermurwen, zij moesten en zouden hun baas niet in de steek laten. Tja, vrouwmens is niet hun baas dus naar haar luisteren ze niet. Met de belofte zich te melden na aankomst op werklocatie, liet zij ze dan toch maar gaan. Gelukkig is alles goed gegaan. Vrouwmens zelf is thuis gebleven, althans, bijna dan. De mensen die echt niet zonder haar kunnen heeft ze dus ook gewoon bezocht. Boft zij ff maar haar 35 jaar rij-ervaring, wij vonden het geen goed plan maar ook zij laat zich niet zomaar tegen houden en ging. Gelukkig is ze heelhuids thuisgekomen al was het dan geen feestje op de weg, zeker hier in de wijk niet waar niet gestrooid is (ook nooit word).

Net als onze grote vriend Zulu, die inmiddels zijn nieuwe onderkomen in Wildlands aan het verkennen is, hebben wij niet zoveel last van het slechte weer. Bovendien zijn wij niet van die mopperkonten want dat heeft immers geen zin? Als we ergens geen invloed op kunnen uitoefenen is het wel het weer, we nemen het maar zoals het komt, al zijn we natuurlijk wel blij dat we warm en droog zitten. We zijn nu een beetje aan het bijkomen van de drukte van de afgelopen weken. Heel dat kerstballengedoe kan ons gestolen worden hoor. Ach ach ach wat hadden we het met Brego te doen. Die arme ziel wist niet waar hij het zoeken moest. Menigmaal kroop hij in vrouwmens weg en maakte dankbaar gebruik van haar deken om zijn hoofd achter te verstoppen. Dat is gelukkig weer voorbij nu en hij wordt met de dag weer vrolijker. Noah en Precious hadden er geen last van, al vond de laatste het buiten kennelijk telkens toch te nat en/of te koud want die was het huis niet uit te branden.

Heeft vrouwmens jullie al verteld dat haar schoon-meisje een nieuwe baan heeft? Wat zeggen jullie nou? Nee??? Nou ja!! Zullen wij dat dan maar doen dan?? Luistuurtttt ende huivuuurtttt !!! Per 1 februari heeft zij een jaarcontract op zak van de nieuwe dierentuin in Emmen. Zij is daar zo ontzettend blij mee, en Grote Baas en Vrouwmens natuurlijk ook en vele anderen. Een nieuwe uitdaging is toch leuk? Wij hebben Zulu al gevraagd om een beetje op haar te gaan passen, dat zou wel goed komen, beloofde hij ons.

Nou ja, er is alweer een heel verhaal getikt hier nu, laten we maar eens beginnen er een eind aan te breien. Wat valt er verder nog te vertellen dat het mededelen waard is… elkaar aankijkend en ons op het hoofd krabbelend …. Met ons gaat het goed, ondanks dat de sfeer hier echt feestelijk is de laatste weken probeert men toch het beste voor elkaar en ons te doen hier. Vrouwmens is verdrietig en heeft een paar heel moeilijke dagen achter de rug, ze is zelfs bij een voorstelling, die nog maar amper gestart was, van Jeans de zaal uit gevlucht, voor het eerst ooit!!! Menig nacht zaten wij niet alleen in de woonkamer op ons eigen plekje maar lagen wij op haar op de bank, dat deden we dan met zijn vijven hoor, ook Noah, Brego en Precious kwamen er telkens bij liggen. Wij zijn best wel lief he? We hebben haar proberen op te peppen en dat lukte gelukkig wel voor een deel. Iets dat ze moest doen was kennelijk heel erg zwaar maar ze heeft zich niet laten weerhouden, dapper toch?! We kijken nu weer uit naar het moment dat haar schaterlach weer door het huis zal stuiteren en wat ons betreft mag dat natuurlijk liever gisteren dan vandaag. Zaterdag weer een moeilijke dag voor de boeg maar zondag heeft ze dan weer iets leuks. Ze gaat met haar vriendje Niels, leuke gozer joh, naar ehhhh tja hoe heet dat ook nog maar es…  Aalmeere ofzoiets? Ach, maakt ook niet uit want wat ze gaat doen kunnen jullie vast wel raden, het aantal blogs daarover is immers veel groter dan het aantal blogs van ons. Dat is niet erg hoor, we vinden het fijn voor haar. Kan ze haar gedachten verzetten en even weer ‘genieten tot op het bot’ zoals zij dat altijd noemt.

Wij gaan nu echt maar ‘dag allemaal’ zeggen… en we beloven dat we onze uiterste best zullen doen eerder weer wat te schrijven dus hopelijk tot gauw! De hartelijkste poezelige-&-hondige-&-fantenolie groetsels van ons allen hier!

20 hartenluchtjes op “Lekkah puhhh

 1. Kijk dáár hebben we iets aan, dat vrouwmens vergeet gewoon de belangrijkste dingen te melden alsof banen anno 2016 gratis bij de pepernoten verstrekt worden.
  Maar ik ben blij dat jullie je troostende functie naar behoren verricht hebben, logisch dat je het dan té druk hebt om te schrijven!

  • Tuffer & Buffer says:

   Holadiejeeeeee onze lieve vrouwe Rietepietz, u heeft helemaal gelijk hoor…. wij vonden het ook hoog tijd worden dat dat nieuws gemeld werd.

   Jah, wij zijn immers niet voor niets knuffels, dus moeten onze naam hoog houden he?

  • Tuffer & Buffer says:

   jippiajeejeee Mevrouw Kakel, wat fijn u weer te mogen begroeten, wij horen uw naam hier heel vaak vallen…

   Dank u wel voor de knuffels, gezien onze naam passen die natuurlijk prima bij ons 😉

   Wij zullen uw felicitaties overbrengen, vindt het feestvarken vast fijn.

  • Tuffer & Buffer says:

   Kan u wel zeggen mevrouw Marja, hopelijk hoeven we nou voorlopig niet meer , duimt u voor ons?

   Al met al is het wel tof, dat dan weer wel.

 2. Frederique says:

  Ik dacht van de week nog aan jullie. Hoe zou het toch met Tuffer en Buffer zijn? Maar ik word op mijn wenken bediend.
  Je letten goed op de Grote Baas en het vrouwmens. Inmiddels de stof weer uit jullie oren? Na het verbouwen en schilderen? Het is wel prachtig geworden. Jullie passen goed in het interieur.
  Wat heerlijk dat Daphne een andere baan heeft. Op het mooiste plekje van deze aarde. Het vrouwmens zal daar vast en zeker vaak te vinden zijn.
  Letten jullie maar goed op iedereen. Nog de beste wensen voor 2016 en meer schrijven,hé? Beloofd?

  Liefs en een dikke knuffel, Frédérique

 3. Tuffer & Buffer says:

  Ahhhh lieffffffff onze ene helft van het mee-reis-duo …. wij denken ook vaak aan u en Truus hoog, ik vertel Buffer vaak over hoe het gezellig het was in de trein enzo… die is (denk ik) stiekem wel een beetje jaloers want hij heeft nog nooit getreind en met dat vrouwmens van ons zal dat ook wel niet zo snel gebeuren ook…. ohja, wij wensen u zondag natuurlijk een heel gezellig feest, ons vrouwmens is in uw stad en zal zeker aan u denken.

  Wij zijn weer stofvrij inderdaad, en ja wij doen ons best hier de boel bij elkaar te houden, met wat grappen grollen een beetje leven in de brouwerij tetterend want het is hier best vaak een trieste bedoening momenteel. “Kost tijd” zegt vrouwmens… tja daar is er genoeg van toch? Maar wat ons betreft mag het sneller om gaan hoor…. mei ofzo, lijkt ons wel leuk, wij hopen natuurlijk dat u er weer bij bent en dat vrouwmens ons weer meeneemt..

  Dank u wel voor uw lieve wensen, wij wensen u ttetterrreeettttttttt hetzelfde.

 4. Ha die Tuffer & Buffer, goed weer eens wat van jullie te horen.
  En jullie hebben weer het nodige mee gemaakt zo te lezen.
  En het is wat zeg, vang je de tranen op en als dank mag je in een soort draaimolen, een voordeel je ruikt waarschijnlijk wel weer heel lekker, nu je daar ingeweest bent 🙂

  • Tuffer & Buffer says:

   Haaaaaaaaaa meverouw Mienoesjaaaaa

   nou … dan heeft u het ergste nog niet gehoord…… luisturt ende huivurt…
   toen wij die 1e trommel ingingen hoorden wij een gegrom en gebrom dat wil u nie wetuh!
   bibberend keken we over onze schouders maar konden maar niet ontdekkuh waar dat nou vandaan kwam…

   Hoorden wij later dat wij ondergedompeld waren geweest in iets van een beer….. snapt u dat nou, dat ze ons, een fantenolie en een tijguth met iets berigs willen omhullen…. goh, hoe heette die beer ook nog maar eens….. robein ofzo… we weten het niet meer, maar hebben hem/haar nog niet weer gehoord… zal wel in de winterslaap gesukkeld zijn nu….

   • Ach, ach, ach ………… jullie moeten toch wat mee maken hé bij dat vrouwmens van jullie..
    Al…………. wie weet hoe leuk jullie het met z’n drieën zou kunnen hebben 🙂
    Trouwens, ik heb een vermoeden dat die beer weer in zijn fles terug gekropen.

    • Tuffer & Buffer says:

     jaaaahhhh best wel he, heeft u nou niet een beetje meelij met ons?
     *slaan dubbel van de lach*
     Valt wel mee hoor, vrouwmens heeft het beste met ons voor…..zegt ze altijd en wij geloven haar.

     Ja dat zou zo maar eens kunnen…. maar als u het niet erg vindt, blijven wij lekker beneden en gaan niet 2 trappen opklimmen om het te vragen

 5. ivonne says:

  Ha mijn favorietjes,jullie kunnen het ook goed vertellen hé,ja van wie zouden jullie dat hebben !(vrouwmens zeker)nog vele groetjes want moet hier nog wat gaan lezen,zoveel berichtjes op vrouwmens haar blog,ja goed hè
  tot later eens Tuffel en Buffer
  Ivonne

  • Tuffer says:

   Tettereeetteeetttt Mevrouw Ivonne wat fijn dat wij uw favorietjes mogen zijn, we blozen tot achter onze oortjes …. lieffffff

   Hahahaha wij kletsen iedereen de oren van het hoofd af, dat kan vrouwmens ook wel hoor maar dat doet ze zelden meer tegenwoordig. Bloggen daarentegen doet ze wel veel, bezig zijn met haar blog is wel 1 van haar grootste hobby’s.
   Om nog maar te zwijgen van de hele lappen tekst die ze dagelijks wegtikt, die niemand te lezen krijgt, schrijven ruimt de zolderkamer op, zegt ze altijd… wij weten niet wat ze daarmee bedoelt maar als zij dat fijn vindt vinden wij dat natuurlijk oke.

   Dag dag tot later dan !

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.