Kunst – (ig)

Als iets ook een kwestie van smaak is, is het wel kunst. En ik hou ervan, bij de kunst die binnen mijn smaak valt blijf ik af en toe dralen om het van alle kanten te bekijken, al dan niet vol bewondering voor de bedenker, diens fantasie en diens vaardige handen. Bij een kunstwerk waar ik echt met alle wil van de wereld niets ‘moois’ in kan ontdekken kan ik evengoed langer staan, eromheen lopen, terwijl mijn hoofd zich vult met vraagtekens, wat had de bedenker voor ogen? Die vragen worden nooit beantwoord, dat dan weer niet.

Kunst bekijken… en fotograferen… doe ik dan wel graag, soms in gezelschap, soms in mijn eentje, soms binnen, soms buiten, al met al doe ik geen van al vaak genoeg eigenlijk, nou ja is ook niet erg want als ik dan wel doe geniet ik er des te meer van.
Een zeer favoriete plek, met altijd een enorme diversiteit aan kunst is natuurlijk de Beeldentuin in Gees. Ik sla dan ook nooit een expositie over. Afgelopen 22 april opende de zomerexpositie van 2018 en het was er tot dusver nog niet van gekomen die te gaan bewonderen, ik wist dat het op zijn einde zou lopen en dat 30 september rap nadert, ik dus wel ‘eerdaags’ moest gaan.

Vanochtend had ik het nog niet bedacht hoor maar vanmiddag zat ik op de bank en bedacht ik me ineens: “ga ik bankhangen, boek lezen, tv kijken of ga ik de auto in en tuf ik een half uurtje zuidoost-waarts?” Ad hoc besloot ik voor het laatste en 5 minuten later was ik al onderweg.  De foto’s zijn zeer divers want dat was het weer ook, dan weer wolken en donkere luchten dan weer volop zon die, zeker in windloze delen ongenadig op mijn huid brandde. Al met al heb ik tijdens het fotograferen dan wel foto’s weggegooid, die of zwaar onder- of zwaar overbelicht waren maar de 150 waarmee ik thuiskwam kwamen allemaal door de keuring, zeer verheugend want dat gebeurt me eigenlijk nooit.

Hoe dan ook… wil je kunst-igheid mede (verafschuwend) bewonderen?
Klik dan gerust H I E R.
De Herfst-Expositie start op 20 oktober en eindigt op 2 december.
Daarna is de tuin weer dicht tot april/mei 2019.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Een mooi blog Melody. Tja, wat de één mooi vindt, zou een ander nog niet op de plee willen hebben hangen.

  2. kunst is maar net wat de geen die het bekijkt er van vindt

  3. Nou er staat wat mij betreft genoeg tussen dat een bezoekje de moeite waar maakt.

    • Dat geloof ik graag…dat ervaar ik iedere expositie weer hoor…
      Gees is overigens een prachtige omgeving ook… zodra je kunt zou ik het je zeker aanraden er een paar dagen te vertoeven ofzo

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.