Gisteren kwam Anita hier binnenvallen… “gaan we morgen doen?”… Redelijk standaard al die vraag want Niels werkt op vrijdag van 9 tot 21.00… ik ben altijd vrij op vrijdag, uitzonderingen daargelaten, manlief zou bijna de hele dag in bed liggen na de nachtdienst… en tja heel de dag in je uppie thuis zitten willen we vaak beiden niet, zeker niet als we in onze hoofden grijzige dekens hebben liggen… Het zou mooi weer worden dus daar wilden we van genieten, beiden houden we veel van dierentuinen dus dat was allemaal zo moeilijk niet. Met zeer beperkte beurzen moet je heel zorgvuldig kiezen en dus viel onze keuze gelijk op het grondgebied van onze Oosterburen.  Nou houden we er ook allebei van iets op te zoeken dat we nog niet kennen… en dus viel de keuze op NaturZoo Rheine. Op anderhalf uur afstand van Assen dus lekker dichtbij. Even na 9-en stond ze op de stoep en na een bakkie leut stapten we mijn auto in en tuften zuid-oost-waarts.

Onderweg moest ik op zeker moment gas terugnemen omdat ik anders in de problemen was gekomen want ja mijn medeweggebruiker is toch wel een ietsiepietsieieniemienie groter dan mijn rood duiveltje… dus ik liet hem voorgaan, eenmaal de zijkant ziend waren we beiden opgetogener dan een paar seconden eerder, logisch natuurlijk met deze opdruk als je beiden enorm fan van Tolkien & Peter Jackson bent glimlach. Nou heb je op Duits grondgebied niet zoals wij in Nederland gewend zijn om de zoveel km een tankstation dus toen mijn lampje ging branden nam ik de afrit en zocht een tangstation, handig hoor Google Maps, zeker als Miep-Miep kennelijk een ‘blauwe maandag-dag’ heeft. Meermalen keerden we om maar uiteindelijk vonden we een pomp, vulden mijn tankie (a 1,33)  en staken de weg over om bij de Konditorei te genieten van overheerlijke cappuccino met gebak (ja uiteraard, beide escape-pilletjes), dat is al een soort van traditie, niet alleen omdat het veel beter betaalbaar is dan in Nederland maar ook nog eens vele malen lekkerder! Stel je voor: 2 supergrote koppen met cappuccino en 2 grote stukken gebak en dan betaal je 7 euro, kom daar in ons land eens om, wat betaal je dan?  Met onze magen weer zoet reden verder. Rond 11.30 parkeerden we de auto, kochten ons entreekaartje en liepen het park in. Gelijk overweldigd wel door all het moois dat we zagen. De plattegrond erbij en begonnen aan de wandeling in echt ronduit zonnig zalig weer, we hadden zomerkleding aan en dat leek vanochtend wat te voorbarig maar al snel bleek dat een heel goede zet te zijn geweest.
“Blote Willemientjes Parade” dus!! En geloof het of niet, wie verzint het ook…. het was 24 graden, ja echt waar, bizar toch op 31 maart?!


Zoals we inmiddels weten is de vrijdag in Duitsland een rustige dag voor dierentuinen en dat bleek ook vandaag weer. Van het publiek hadden we dus weinig last. Waar we wel veel last (maar dan in de ontroerende en positieve zin) van hadden waren de ontelbare ooievaars die klepperden alsof hun levens ervan afhingen. Ik heb diverse in hun vlucht kunnen fotograferen en sommige foto’s zijn goed geslaagd. We hebben geprobeerd de nesten te tellen maar bij 50 zijn we gestopt omdat we de tel dreigden te verliezen.  Dit dierenpark heeft dan wel geen giraffen, olifanten, neushoorns, ijsberen, nijlpaarden, noch leeuwen maar verder wel een enorm uitgebreide dierencollectie en  het park is prachtig aangelegd, de geuren en kleuren van diverse bloeiende bomen en struiken streelden onze reukorganen. De dieren hebben mooie ruime verblijven en ook hier kunnen de dieren zelf bepalen of ze buiten of binnen willen zijn. Ook het publiek krijgt alle kans om de binnenverblijven binnen te lopen. Ik blijf het bizar vinden dat men in Duitsland zulke dierenpark kan onderhouden als de entree maar 8 euro, en het parkeren gratis, is.  De parken in Duitsland zijn prachtig, sommige zijn duurder maar de omvang maakt die prijzen ook de moeite waard…. Hoe dan ook NaturZOO Rheine is absoluut een heel grote aanrader!!

Het allermooiste en meest verrassende voor mij was dan wel dat dit dierenpark blijkt te beschikken over de grootste collectie wever-vogeltjes buiten Afrika. Daar was ik natuurlijk wel heel erg blij mee. Aan het eind van de middag liepen we het park weer uit en bekeken nog de directe omgeving. Rheine staat bekend om diens zoutwinning en in de fotomap zie je aan het eind ook enkele foto’s daarvan. Meters opgestapelde takken waardoorheen water sijpelt en dus het zout uitgefilterd wordt.
Via tussendoor-weggetjes reden we terug, stopten onderweg nog bij een supermarkt voor wat lactosevrije boodschappen en om even over half zeven kon manlief ons een bakkie leut/thee voorzetten.  Wat een zalige dag, wat een rijkdom dat je in staat kunt zijn dit te doen. Maakt je als mens bewust van hoe mooi het leven toch is ondanks veel belastende shit tussen je oren. Een dag met een zilveren randje, alweer, doet zo goed! Ben een schathemeltjerijk mens met deze mogelijkheden mede dankzij iemand die er gewoon is, puur zoals ze is. Ben daar zo enorm dankbaar voor, nergens over hoeven nadenken, ‘gewoon’ kunnen zijn wat/wie je bent. Zou de normaalste zaak ter wereld moeten zijn maar we weten allemaal dat dat niet zo vanzelfsprekend is want zeg nou zelf, hoeveel mensen zijn nou iemands vertrouwen 100% dubbel en dwars waard?!

Hoe dan ook… ik kan weer een ‘ingelijste’ dag aan mijn ‘koester-doosje’ toevoegen! En morgen ga ik heerlijk in de herhaling maar dan met Niels erbij die voor de verandering eens op zaterdag vrij is, wat hoogstzelden voorkomt. Morgen gaan we gedrieën ‘Old-Town Münster’ onveilig maken…

Foto’s………HIERRR Veel kijkplezier.

17 Hartenluchtjes op “K’rom klepper 24”

 1. Je hebt een fijne dag gehad! Het mooiste van je verslag vind ik te lezen hoezeer je ervan genoten hebt. De goede dingen op waarde schatten, dat is een groot goed. Münster is óók leuk, weet ik uit ervaring.

  1. 😉 Zeker weten.

   Fijn dat ik dat duidelijk heb kunnen overbrengen!
   Over dat ‘groot goed’ beschik ik God Zij Dank in ruime mate, is onontbeerlijk als je bipolair bent.

   Ik ga je op je woord geloven glimlach, ergens morgen om deze tijd kan ik jou gelijk (of niet) geven… Ik ken Münster nog niet, behalve dan sinds vorige week vrijdag de dierentuin aldaar, die ook zeer de moeite waard is kan ik je dan weer uit ervaring zeggen.

   1. Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Kijk, als je tijd hebt, tenminste even in het Alte Rathaus waar de Vrede van Münster gesloten is, het begin van de Nederlanden als zelfstandige natie. En natuurlijk een lekker taartje in een van de konditoreien 🙂

    1. 😉 Dat komt helemaal goed, ik zal er morgenavond ongetwijfeld een blog aan wijden, dat is mijn gewoonte. Na thuiskomst altijd de troep opruimen, batterijen aan de lader, gemakkelijke kleding aan, op de bank met thee en laptop op schoot en hup aan het werk 😉

     Haha dat gaat hoe dan ook gebeuren, dat slaan we nooit over! (had je al wel begrepen inmiddels, neem ik aan)

      1. oh echt? Wow, wat een lief compliment, dank je wel!!

       Dank je wel, komt helemaal goed 😉 Wens jou ook een heel fijne zaterdag toe, ga je ook wat leuks doen?

       1. Zaterdag eet ik bij vrienden. Maandag en dinsdag ben ik in Wijk aan Zee. Ik heb bedacht dat ik de sluizen in het Noordzeekanaal wil zien en eens door Beverwijk wil lopen. En een stuk over het strand natuurlijk, waar ik als kustboreling niet genoeg van kan krijgen.

        1. Ook leuke vooruitzichten dus…. Beverwijk tja klinkt leuker dan het is, maar wellicht ga jij er anders over denken 😉

         Ja die sluizen vind ik ook wel interessant… net als de waterkering in HvH… en ja het strand (zucht) ben dan wel geen kustboreling maar dat strand daar in HvH is wel een heel speciaal favoriet plekje van mij, krijg ik ook nooit genoeg van dus die emotie snap ik wel.

         Rij voorzichtig, veeeeeeel plezierrrrrrrrrrr

  1. Mogee Karultjuhhh

   Dank je welll, kon ook niet anders toch?

   nou nee, dat mag ik pas morgen… dan is de hele kliek weg en ben ik lekker de hele dag alleen thuis met mijn veestapel

   ik ga zo de auto weer in…. naar Münster, ‘old-town’ deze keer…

   fijne dag vandaag ;-0

    1. 😉 Doe ik hoor…. heerlijk, zeker met dit weer, alle ramen en deuren open…. de hh aan de kant, lekker fris zo zalig

     jij ook?

  1. Ja inderdaad….. ‘ow wauwwww most ois kiekn’ was dus ook in mijn auto te horen, simultaan uit 2 monden….

   haha ja hoor, door wegwerkzaamheden ettelijke kilometers ook nog, vond ik dus geen enkel probleem…. het uitzicht op 1 van mijn idolen, dat hou ik wel ff een tijdje vol hoor 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.