… is een uitspraak die uit mijn mond komt als er iets gebeurt dat totaal niet in de lijn der verwachting ligt… (weliswaar in het Gronings en spreek ik niet uit in gezelschap van anderen, wel thuis…) waarop manlief dan antwoordt: “Heb je toch al?” (waarna ik vaak ff mijn blik naar beneden richt, in mijn shirt / bloes etc kijk en zeg: “verrek ja, goh, wist ik nog niet” of een soortgelijk domme uitspraak. Altijd garant voor een schaterlach.

Soms gebeuren er dingen waarbij ik mijn mond moet dichtduwen nadat ie van verbazing dus was open gevallen… Nou is één van mijn lijfspreuken “nihil fit sine causa” zoals ook mijn kopfoto altijd weergeeft want ik ben er al jaren van overtuigd dat alles dat gebeurt een reden heeft. Daarbij zeg ik dan met enige regelmaat ook dat de reden niet altijd bekend is maar dat dat ook een reden heeft… Ik geloof niet in toeval, zelfs niet als een gebeurtenis zo willekeurig lijkt dat er geen logische reden te verzinnen valt.

Vandaag, donderdag, zo maar een dag in zo maar een week… Niets bijzonders op zich toch? Nouhou, toch wel.
Manlief en ik houden van crimi’s, dat heb ik al wel eens benoemd. Manliefs lievelingscrimi’s zijn de Duitse, waaronder oa Tatort en Mord mit Aussicht. Wat ons vaak opvalt is dat je in de duitse crimi’s mensen in diverse rollen ziet terugkeren. Zo zijn ze bijv. in de ene serie een commissaris en in de andere crimi een crimineel of andere rol=invuller. Manlief is nogal fan van Caroline Peters die de hoofdcommissaris speelt in Mord mit Aussicht (een crimi met een komische noot). Hij zegt dan wel eens: ze is veel te mager maar verder…. poeh poeh.. glimlach Toen we zopas een crimi zaten te kijken kwamen we een bekend gezicht tegen, hij wist acuut te benoemen in welke rol hij die acteur elders kende waarna hij zegt dat we velen terug zien maar nog nooit Caroline ergens anders in hebben zien spelen. De crimi is afgelopen en via de afstandsbediening zet ik een andere crimi, die ik vannacht had opgenomen, aan. Goed en wel op gang hoor ik een bekende stem, ik kijk op en zeg: “Nou je wordt op je wenken bediend hè?” want wie kwam 2 seconden later in beeld? Juist ja, Caroline.

Na het eten rol ik me weer in elkaar op de bank en pak het boek waarin ik bezig ben. Sinds een paar weken kan ik weer lezen, ben dus weer bezig met het verslinden van boeken, heerlijk! Eergisteren leende ik het boek van Dan Brown met de titel “De Davinci Code”. Manlief zapt wat rond en blijft hangen op een bepaald kanaal (geen idee welke). Een paar seconden later hoor ik die boektitel uitgesproken worden, wat blijkt? De verfilming van dat boek wordt as. maandag uitgezonden.

Een dag met een paar toevalligheden…hmmm wat is de boodschap? Geen idee. Even later bedenk ik me dat ik een zeker iemand nog een berichtje moet sturen, dat had ik beloofd, was echter de tijd uit het oog verloren. Dezelfde seconde dat ik mijn telefoon opraap begint hij te trillen en hoor ik Smaug (uit The Hobbit) brullen… het geluid van whatsapp. Ik open het en zie een bericht van degene die ik dus een bericht wilde sturen…

Tja… 3x is scheepsrecht of zo iets?

Nou ja terwijl manlief verder geniet van 1 van zijn idolen geniet ik verder van mijn boek… nou ja, zo meteen weer dan als ik dit bericht klaar en gepubliceerd heb. Me onderwijl al verheugend op de film van maandagavond en nu ook vastbesloten het boek uit te hebben voor het zover is.

18 Hartenluchtjes op “Krijg nou tietuh”

  1. Ja ik soms ook… maar in dit geval ben ik nog steeds een beetje ‘flabbergasted’

   { { { Kn u f f e l s } } } – x – ♥ – ♥ x – ♥ – ♥ – x – x

 1. Veel lees- en kijkplezier. Ik kom niet door dat boek heen, ben er 3 keer aan begonnen omdat het zo’n boek was dat enorm gepromoot werd en dat moest je toch echt lezen. Helaas, hetzelfde met de film.. Gewoon niet mijn ding denk ik.
  XXX

  1. Dank je wel, lukt prima. Ik heb hem bijna uit, dus voor maandag gaat dat me wel lukken.

   Ja dat kan… heb ik ook wel eens gehad in het verleden.

   dat kan, geen probleem toch, keuze is reuze immers.

   xxx

 2. mogge Melody
  dat is een bekende uitspraak in alle talen en dialecten volgens mij 🙂
  toeval of niet , jullie hadden een fijne tv en lees avond
  en binnenkort weer
  wens ik je voor eerst veel lees plezier
  geniet de dag

  1. ‘n avond Karel.

   Haha ja dat denk ik ook wel.

   Zo is het maar net…. ja hoor, dat doen we bijna elke dag.

   Dank je wel, je bent een schat. Helemaal gedaan, perfecte dag gehad, blog is net klaar en gepubliceerd.

 3. Doordat we nauwelijks TV kijken verslind ik het ene na het andere boek 😉 Ik ben zelf vrij nuchter en geloof op zich wel in toeval maar omdat ik ‘geloof’ zeg dan geef ik eigenlijk al aan dat het geen zekerheid is (toch)… Er is meer tussen hemel en aarde.

  1. De tv staat hier aan, vanaf het moment van wakker worden tot het moment van slapen gaan. Manlief is relatief verslaafd zal ik maar zeggen.
   Nu ik weer in staat ben om boeken te lezen gaat de tv dus uit zodra manlief aan het werk is of naar zijn sport.

   Dat is absoluut waar, die bevestiging krijg ik heel vaak en daar ben ik altijd heel blij mee.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.