Kreng

 

Te groot en te fors voor haar leeftijd leek ze ouder dan ze werkelijk was, wijzer was ze ook dan bij haar leeftijd paste maar dat was niet haar eigen verdienste.
Amper 7 wist ze al hoe het voelde alleen te zijn en dat dat nare gevoel later de naam ‘eenzaamheid’ zou krijgen wist ze in theorie niet maar voelde het in de praktijk des te meer.
Niemand vond haar lief.
De school in haar dorp had zo weinig leerlingen dat 3 lokalen genoeg waren, naast de gynastiekzaal, elk lokaal bevatte dus telkens 2 jaargangen, 1-2, 3-4, en 5-6.
Ze had één vriendinnetje, eentje die net als zij buiten de boot viel, niet dat zij niet aardig was maar omdat ze met een been in een beugel liep, die ene been was korter dan de andere en moest bij gestrekt worden. Dat vriendinnetje kon haar niet beschermen tegen de rest, was ook nooit zo alert en had geen rappe tong.
Zij daarentegen wel, rap, scherp én altijd een grote mond. (volgens anderen).
Op zekere dag ging ze met veel meer tegenzin dan normaal naar school… Haar altijd heldere blauwe ogen stonden die dag dof en angstig, ontsierd door een grote knalrode bril… nu werd ze altijd al enorm gepest en ze vermoedde dat dat niet zou afnemen per die dag, integendeel. Helaas kreeg ze gelijk.
Aan de buitenkant groot en stoer, verbaal sterk en luid maar die schone schijn hielp niet, niemand hielp haar.
Toen al voelde ze zich alleen maar toonde dat verdriet nooit, inmiddels is ze oud en is er nog niet veel veranderd.
Het heeft haar gevormd en ook al is ze nog steeds groot, komt ze nog steeds heel stoer uit de hoek… het kleine meisje dat ze in werkelijkheid is, verstopt zichzelf nog steeds het liefst al geeft ze inmiddels aan die dwang in zich niet meer toe.

 

Schaap Schrijft – Schrijfuitdaging  – – – Gestart: 29 september 2018 – – –
Themawoord 5 – 19 januari 2019:  nav tekening

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Maar het plaatje is vertederend, en misschien was het kleine meisje dat ook wel maar kinderen onderling kunnen inderdaad wreed zijn.

  • Ja en nee… kijk maar eens naar het mondje en de ogen… die gekruiste armen (alsof het zwaarden zijn waarmee ze iedereen van zich af wil meppen) en dan die wenkbrauwen… en de rode koontjes van waarschuwende verontwaardiging, zo van de non-verbale: “kom maar op als je durft, ik lust je rauw” om maar niet de angst te tonen die ze werkelijk voelt.

   De enige die gek op mij was…. en dat toonde dan bedoel ik… was mijn oom, die op de hoek van de straat woonde, ik heb al vaker over hem geschreven… hij was mijn trouwgetuige… en de 1e buiten opa’s en oma’s om na Joop en mij die onze eerstgeborene in de handen kreeg…

   Jup!!!

 2. Zo’n kindje ken ik ook.

 3. nee ik kan mij niet herinneren andere kindjes geplaagd te hebben
  en ben het zelf ook niet , gelukkig
  en thuis was het een en al liefde in het gezien , zelfs in de hele familie

  fijne avond groet

  • Nee dat geloof ik ook niet, zo schat ik jou helemaal niet in.

   Gelukkig niet!!

   Prachtig… en gelukkig ken ik je inmiddels goed genoeg om te weten dat jij dat naar waarde weet te schatten omdat jij ook beseft dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is

   Dank je wel, hoop ik op, laatste wildnights vanavond, wil ik niet missen, al hoe ‘niet lekker’ ik me nu ook voel .

 4. Heel boeiend om door jouw ogen naar het prentje te kijken. Het lijkt me zo triest maar helaas reëel gebeurd/gebeurende. Kinderen kunnen zo wreed zijn, en volwassenen nog veel meer. Lieve groet ❤️

 5. Kinderen zijn net mensen, en daarmee wreed. Groot zijn, een bril hebben, slim zijn… Allemaal redenen om buitengesloten te worden.

 6. Een tijdje had ik het idee dat het vroeger erger was, dat pesten en autoritaire gedrag van ouders. Helaas weet ik inmiddels beter. Ondanks alle ellende ben je toch een goed mens geworden. Wees trots op jezelf en laat de rest voor wat ze zijn.

 7. Schaap Schrijft

  Je hebt er weer een mooie persoonlijke draai aan gegeven! Kinderen kunnen inderdaad wreed zijn, soms zelfs onbedoeld of onbewust. Helaas gebeurd het maar al te vaak dat de gevolgen door blijven sijpelen in het volwassen leven. <3 Ik ga je linken.

 8. ik dit dit (nog steeds) een aartsmoeilijke opdracht, een hele uitdaging die jij met een persoonlijke touch tot een schitterend einde hebt gebracht

  • Oh echt… oke…. dank je wel dan voor dit compliment ….. ik dacht juist dat het voor jou een eitje zou zijn , het oogt mij altijd toe dat jij zo gemakkelijk zo mooi kan schrijven, daar benijd ik je wel eens om namelijk .

 9. Wat jammer dat het kleine meisje zich nog steeds wil verstoppen, ze heeft immers nu die mooie, grote, stoere vrouw om haar te beschermen?
  Zo voelt het bij mij ………….

  Heel persoonlijk geschreven, wat ook bij mij weer wat herinneringen ophaalt, maar mij gelijk vertelt dat het kleine meisje nu wel beter weet.

  • Ergens wel omdat het soms voor een rem zorgt.. anderzijds is het ook een bescherming…

   Dat voel je goed hoor… gelukkig voel ik dat tegenwoordig steeds duidelijker in mij en geeft het mij veel rust en daardoor veel meer ruimte om te ontspannen en dus intenser te genieten.

   Klopt… zo is het ! Jij ook.

 10. Ik lees en voel één en al erkenning…Je hebt het ontroerend mooi geschreven. Zo voelt(de) het niet, maar schrijven zodat anderen zich in de persoon kunnen verplaatsen is een kunst (-:
  Een dikke knuffel ♥

 11. 😉 Weet ik helaas schat, ik kan het niet bij je wegnemen helaas maar als ik t kon….

  { { { Knuffel } } } <3 <3 <3

 12. Geen kreng, maar een onzeker meisje dat zich veel harder moet voordoen dan het is. Gelukkig laat je haar nu wel regelmatig vrij, want ik vind haar mooi. En zeer lief. <3 Zeer mooi en gevoelig geschreven.
  P.S. Stomme pestkoppen!

  • Klopt!!! Nog Steeds!!!

   Ja dat lukt wel aardig het laatste anderhalf jaar ongeveer

   Haha * bloosss*

   Dank je wel.

   jah….. en helaas bestaan ze nog steeds, niet alleen onder de -18

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.