Krachtig – Zwak

Foto-Uitdaging Tegenstelling
~ Thema 30 juli 2019

~ Gestart op 01 maart 2011
~ Thema 6 august: Thuis-Uit

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter(Dat het werken met dieren nooit geheel veilig is weten en snappen we allemaal wel toch? Dat je zelfs als geroutineerde dierverzorger constant niet 100 maar 200% alert moet zijn klinkt ook wel logisch, ook al is de band die je met het specifieke dier hebt nog zo groot.
In januari 2016 ging het bijna fout toen men in Emmen Neushoorndame Zahra  wilde verplaatsen van het oude naar het nieuwe park.
De beelden gingen de wereld over en iedereen kon zien hoe Zahra’s verzorger zich zo snel hij kon uit de voeten maakte maar hij wel even heel spannende seconden beleefde.
Zahra werd geboren in Safaripark Beekse Bergen in 2009 en kwam in 2012 naar Emmen, daar is ze nog steeds en maakt ze deel uit van een groep van 4 neushoorns. We hopen uiteraard op nakomelingen van Zahra of Elena met Gus, dekkingen zijn er al heel veel geweest dus we wachten in spanning nieuws dat komt af… en indien er een kleintje komt heeft het gelijk al 2 tantes want Emily is er natuurlijk ook nog. )

10 gedachten over “Krachtig – Zwak

  • Op het 1e oog heb je gelijk maar men kiest altijd heel bewust voor een niet al te ruime jas als het om een verhuizing gaat, elke dierentuin doet dat bij elk dier …
   Je kunt ze namelijk niet onder narcose vervoeren omdat wilde dieren onder narcose niet in staat zijn hun lichaamstemperatuur en ademhaling te controleren…
   Een te ruime transportkist zou het dier in kwestie onrustiger maken en veel meer stress bezorgen. Door de compactheid van zo’n ruimte blijft het dieren automatisch rustiger… het is dus niet onvriendelijk noch onmenselijk maar de beste manier om een dier te transporteren die je kunt kiezen uit alle mogelijkheden.

  • Inderdaad, absoluut niet.

   Ja en nee… je kunt ervan uitgaan dat iedere dierentuin die ervaringen heeft met transporten gaandeweg de decennia uit ervaring geleerd heeft, deze wijze van transport en het maken van de juiste behuizing is daar ook eentje van….Zahra echter was extreem gestrest en dat heeft ze ook laten zien… een volgende keer werd er uiteraard een nog stevigere behuizing gekozen.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.