Kraambezoek Vinh Artis

 

4 mei was het feest in Artis… een beetje stil feest want het park was immers gesloten ivm Corona. Feest desalniettemin want Thong Thai beviel van een prachtige zoon die de naam Vinh kreeg. En natuurlijk wilden mijn schoonmeisje en ik hem zo snel mogelijk zien maar ja, dat gaat niet als het park dicht is. Het park is inmiddels weer open en dus moest ik wel even bij mezelf te rade of ik me liet leiden door mijn wens die kleine te zien of door mijn verstand dat het wel verantwoord kon, of een mix van beide???  Ik kwam tot de conclusie dat het een mix van beide was en dat het stukje ‘veilig en verantwoord’ grotendeels in mijn handen lag omdat ik natuurlijk niet wandel maar rol en Scooty schept afstand, hij ‘beamt’ nog net niet *grijnssss*

 

 

Het is inmiddels 20.00 en de rit op en neer was een lange, beetje te lang voor mijn fysieke conditie dus ik ben te moe om nu een heel verhaal te typen. Ik plaats alleen even wat foto’s zodat jullie baby Vinh kunnen zien… en de andere foto’s als je op de onderste foto klikt. Het zijn er 250, 200 van mij en aangevuld met zo’n 50 van de 550 van Daphne. De nummering klopt niet, de volgorde dus ook niet maar dat moeten jullie me maar niet kwalijk nemen. de volgorde weer kloppend maken is me teveel werk, ben ik te moe voor. We kwamen met 775 foto’s, en beiden een abonnement (we willen het park steunen in deze financiële ramptijd waarvan het einde nog niet in zicht is), thuis waar man ons ontving met koffie en thee.

 

 

Artis had het prima geregeld. Weliswaar niet 100% eenrichtingsverkeer zoals mijn 2e thuis dat wel heeft maar toch ging het goed, één keer moest ik iemand vragen afstand te houden omdat ik op dat moment zelf stond ipv in mijn scoot zat… maar daar bleef het dan ook bij. Eten en drinken ging ook prima en de reis gelukkig ook want files lijken niet meer te bestaan (fluisterde ze hoopvol). Kortom, nu lekker op de bank, bijtanken… een scoot is handig hoor als je amper 1000 meter kunt lopen  maar dat geschud vindt mijn gewrichtenstelsel toch ook niet écht fijn, dus ik moet er echt even induiken en uitzoeken of dat op te lossen, of in ieder geval te verbeteren, is want een dierenpark niet meer bezoeken is géén optie. Nou ja, genoeg gezeurd en geklaagd, klik maar op de foto hieronder voor het foto-album en geniet van al het moois waarvan wij vandaag genoten (enne…. klik gerust verder als je ‘olifanten zien’ zat bent, het zijn er een btje veel)

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

38 reacties

 1. Jullie hebben een heerlijke dag gehad en jij trakteert ons op een heerlijk filmpje van de kleine nieuwe aanwinst Vinh. Zohoho: 750 foto’s! Plus een abonnement. Goed bezig, lieve dames ♥
  Dikke knuffel xxx

  • Ja zeker weten … mooi weer, mooi(er wordend) park… en een baby olifantje en niet al te veel volk… op het kleine fysieke minpuntje na kon de dag niet stuk

   KNuffelllll

 2. Wow op kraambezoek en het is een mooie jongen geworden.
  Alleen het filmpje al…geweldig om te zien.
  Nu fotokes nog ff kijken…slaap wel

 3. O wat is hij mooi en volmaakt.
  Rust nu maar goed uit Melody!

 4. ha die Melody
  mooi filmpje en schitterende foto’s
  ik wandelde fijn achter scoot aan 🙂
  en genoot weer enorm
  jij maar ff goed uitrusten , kan je de volgende rit ook weer aan :
  slaap wel groet , Karel

 5. Jullie hebben lange rit genomen. Te ver voor jullie. Jullie hebben gelukkig auto. Mooi in Artis te zien kraambezoek. Wat is daar mooi. Ik durfde steeds niet. Ik hou me afstand. Je hebt prachtig foto’s gemaakt uit deze dierentuin. De babyolifantje ziet heel mooi uit. Gelukkig kon ik van genieten van jou foto’s. Fijne zonnige dag gewenst.XX

 6. Een mooi verslag. Dank voor de digitale wandeling

 7. Ieder nadeel heeft zijn voordeel hé, ik ervaar ook dat ik achter rolstoel als vanzelf meer de ruimte krijg dan zonder. Wat een schattig filmpje van de olifant baby, moeders mept hem desnoods met haar slurf de goede kant op;-)
  Die opvouwbare scootmobiels zijn eigenlijk te licht om comfortabel te zijn op langere routes, maar ja, zo’n zwaardere krijg je niet in de auto.

  • Ja inderdaad, maar zo hoort het ook dus mij hoor je niet klagen verder.

   “moeders” is in dit geval grote zus Sanuk (die in okt 4 wordt hopelijk)

   Ja klopt…. dat is de ene kant van het verhaal maar er is een 2e kant… ‘gezonde’ mensen die lopen hebben niet zo snel in de gaten hoe belangrijk het wegdek is voor iemand die in een rolstoel, scoot, maar ook ‘goedkopere’ buggies zit… je ziet het niet maar de gewrichten voelen het des te meer . Een ‘gezond’ iemand herstelt heel snel, een ‘niet gezond’ iemand niet…. en het wegdek in een park is verreweg van goed helaas, ondergeschoven kindje misschien ook wel, zeker in dure crisistijden.

   Haha nee ….tenzij de postcodeloterij mij een bom duiten brengt zodat ik een ‘bus’ kan kopen met een grote scoot met vering ietc en die er gewoon in en uit kan rijden.

 8. Oh wat heeeeeerlijk!
  En ik kan mee genieten vanachter het scherm. Veilig en op afstand 🙂

 9. Ondanks de ‘kleine’ ongemakken was het weer een hele mooie dag, zo blijkt uit je verslag, de schitterende foto’s én natuurlijk het kostelijke filmpje.
  Dat drafje van die kleine…heerlijk.

  Lieve groet,

  • Zo is het maar net 😉 Het is geen moeilijke keus te kiezen voor zo’n dag en tegen het thuisblijven om die ‘ongemakken’ te vermijden…

   😉 geen woorden voor toch 😉

   xxx

 10. Wat een aandoenlijk opdondertje. En oh wat vervelend, als grote zus, dat opdondertje in je kielzog. Het zijn net mensen.

  • Ja nou hè?!

   Jah best wel want zo’n klein opdondertje heeft geen energie voor 10 maar voor 100 maar volgens de verzorger is Sanuk (3 jaar 7 maanden) een perfecte zus en helemaal verliefd op haar kleine broertje dus het zit helemaal snor tussen die 2

   klopt…niets ‘beestachtigs’ is de mens vreemd en andersom ook zeker niet hoor 🙂

 11. Wat een geweldig verslag weer. Al m’n dierminnende vezels gaan nu dwarsliggen, ik wil óók! Ik weet dat het goed komt en ik zelf de dieren (hopelijk binnenkort) mag gaan ruiken. Eigenlijk is dat het belangrijkste dat er mist aan jouw woord en beeld en zolang er nog geen reuk-interfaces zijn blijft dat ook zo.
  Dank je wel voor dit dagje Artis en de uitgebreide reportage over de olifanten, met als hoofdrolspeler Vinh, het babyslurfje.

 12. 😉 Dank je wel, ik had graag meer geschreven maar dat ging gewoonweg niet….

  Snap ik helemaal…. komt goed, wat ik eerder al zei vanmiddag, geldt ook nu.

  Graag gedaan, xxx

 13. Ondanks je moeheid toch voldoende geschreven, waar het hoofdzakelijk om ging, baby olifant is genoemd, dat foto”s niet op volgorde staan, maakt toch niets uit, ze zijn gewoon weer prachtig….

 14. wat leuk om te zien hoe baby olifant rondpeddelt, prachtig die stapjes van hem, en dan dat minislurfje, zó leuk!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.