Zoo & Zo

Kraambezoek & Scoren

 

Een paar dagen geleden werden er 2 Onagertjes geboren op de savanne van Serenga.
Gisteren werden de pinguïns verhuisd in Nortica
Vandaag werden er 6 Rode Ibissen uitgezet in Rimbula van Jungola
Kortom, hoogste tijd om langs het watergrut en op kraambezoek te gaan en te proberen foto’s van de Ibissen te scoren.
Dat lukte gelukkig allemaal uiteindelijk want heel even raakte ik een beetje in paniek toen ik in Emmen constateerde dat ik vergeten was mijn sd-kaartje terug in de camera te steken. Gelukkig ligt de Primera op de looproute en verkoopt men daar sd-kaartjes. Jammer van die uitgave maar met een camera in mijn 2e thuis lopen en dan niet kunnen fotograferen is natuurlijk absoluut geen optie. Ik stond vanochtend wel moe op… niet zo heel vreemd want het nieuwe bed slaapt fantastisch, te fantastisch misschien wel *glimlach*. Die vermoeidheid is natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen zodra ik mijn druppeltjes op de tong heb gelegd en nog meer zo nodig zodra ik door de poorten van mijn 2e thuis naar binnen wandel.

 

 

Waterrat Nela verraste me ook nog even:

 

Daar ik de dingen wilde die ik al noemde wist ik dat ik er vandaag niet onderuit zou komen heel het park te doorkruisen. Gelukkig had ik energie voor 10 en lukte dat ook prima, aan het einde zelfs nog even het winkelcentrum in voor een broodnodige boodschap alvorens ik de auto weer instapte om huiswaarts te keren. Dat is meestal wel anders. Omdat het juni is, is het in het park extra druk want juni is de maand van de schoolreisjes. Hordes kinderen met begeleiding die veelal ogen voor iets anders heeft dan het gedrag van de kroost waarvoor zij verantwoordelijk zijn zo’n dag. Dat weten we dus passen we onze route aan… ipv de geëigende route te lopen, lopen we dan tegen de stroom in, iets toch iets rustiger. Eenmaal aan het begin van de savanna gaan we normaal gesproken rechtsaf naar de Leeuwenberg maar deze keer gingen we dus de andere kant op want al snel na het afslaan kom je bij de gestrande Duitse trein alwaar je de onagers kunt vinden. En jawel hoor, beide jongelingen waren op de been.

 

 

 

Via de Zonnetempel draaiden eenmaal buiten eromheen en liepen op ons gemakkie Jungola door om achterin bij Rimbula te komen. Eerst maar even eten (ja ook even zitten natuurlijk) want daar waren we wel aan toe. Ook hier veel schooljeugd maar die werden tot onze blijdschap allemaal naar binnen gehaald om te gaan eten. Wij zaten buiten het restaurant op het terras en de schreeuwende koters binnen, ‘beturrrrr’ zeiden we in koor. Op zeker moment op pad op zoeken naar de Rode Ibissen, we zagen ze vliegen, letterlijk, maar nergens zitten dus hen vastleggen werd ‘m niet. We gingen naar buiten om een sigaretje te roken en keerden op onze schreden terug in de hoop nu wel geluk te hebben en jawel hoor.

 

 

Natuurlijk liet ook enig ander spul zich wel zien en fotograferen maar dat is allemaal in de fotomap te vinden die ik zopas online zette en jullie HIER kunnen bekijken. Rond half vier kwam ik weer thuis en toen zat man met een verrassing op mij te wachten. Zijn telefoonabo moest verlengd worden en hij kiest meestal voor een simonly omdat dat veel goedkoper is want hij vind het toestel totaal niet belangrijk. Hij doet er niks mee, behalve dan eentje hebben om bereikbaar te zijn omdat ik dat belangrijk vind. Het toestel dat hij al die jaren gebruikte was inmiddels zo oud dat er tal van onherstelbare kuren speelden, geen updates meer binnenkwamen etc etc. Dus deze verlenging vond plaats met een nieuw toestel en uiteraard koos hij de nieuwste versie van het merk waarmee wij beiden graag werken. Ik heb zelf de op 1 na nieuwste versie maar aangezien hij weet hoe belangrijk ik met name de camera in een foon vind, vond hij het een prima plan dat ik die nieuwe zou krijgen en hij de mijne. Nou zou je onderhand kunnen veronderstellen dat ik wel weet hoe je je data moet overzetten, ik d8 ook wel dat ik dat wist maar helaas… er ging toch nog iets fout want alles is van mijn oude op mijn nieuwe foon overgezet behalve de contacten. Kortom niemand van jullie hoeft van mij een belletje op appje te verwachten want hen onder jullie wiens nummer ik had kan ik nu niet meer bereiken. Mijn vraag dus aan jullie: als jullie mijn nummer hebben willen jullie mij dan even een whatsappje sturen zodat ik jullie nummers weer kan opslaan?! Alvast bedankt!!

 

Vanuit een schaduwrijke van binnen, volledig in zon gehulde van buiten, Zonnetempel groei ik jullie allen:

Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)

https://melodyk.nl

16 geluchtte ❤️❤️ op “Kraambezoek & Scoren

 1. Mooi.

  Alle contacten in de google map zetten, dan heb je nooit een probleem met het verliezen van info. (via Gmail)
  Ook google-foto kan je dan overal oproepen.

  Neem jij deze prachtige foto’s met een smartphone?

  1. Dank je wel.

   Ja dat heb ik ook altijd gedaan maar om de 1 of andere idiote reden zijn al mijn google accounts leeg ;-(

   Nee hoor, de meesten maak ik met of mijn Nikon of mijn Sony… enkelen zijn wel van mijn foon… (meestal die in de Vlindertempel)

 2. dus te goed geslapen hihi
  maar de dag prima door gekomen las ik wel
  en het was een mooie dag dat kan je goed zien
  zal apje sturen
  fijne avond groet

  1. Haha ja zoiets ja…. ik kuip nu met extra liefde vroeger tussen de lakens 😉

   Ja hoor, heelrijk ! Uitgebreid over jou gekletst ook, want over 2 weken ben je er (al geweest)

   okidoki, thx jij ook.

    1. Ja inderdaad…. en aan slijtage onderhevig als je nogal ‘gewichtig’ bent zoals wij zijn (ik was)

     Haha nee joh, we raakten niet uitgepraat *grijns&

     gelukt! jou ook?

  1. Dank je wel.

   Ik trek me er niks van aan… in de meeste gevallen is die kritiek gebaseerd op wat men heeft gelezen en/of gehoord van anderen… zonder zelf ooit 1 voet in het park gezet te hebben… en daarbovenop zijn veel van die zogenaamde criticasters mensen die op een rap tempo van a naar b lopen en hun ogen alleen maar op hun foon gekleefd houden en/of mensen zijn die het je toch nooit naar de zin kunt maken.

   Natuurlijk is er altijd verbetering mogelijk, dat geldt voor alles, dus Wildlands niet uitgezonderd. Jij weet wel hoe kritisch ik ben en dat wat ik ‘nog niet goed genoeg vind’ staat allemaal op de planning… en dat kost niet alleen tijd maar ook geld. Daarbij vergelijken veel mensen parken met elkaar…. hoe kun je objectief een park als Wildlands vergelijken met een park als bijv. Burgers Zoo…. Wildlands bestaat pas 3 jaar, is een totaal nieuw dus ander concept… tegenover een Burgers dat al meer dan 100 jaar bestaat…

   Het is een prachtig park en het wordt steeds mooier, je ziet het met de week mooier worden omdat alles meer en meer settelt en uitgroeit…

   Nee ach… ik denk dat je ook geen energie moet willen verspillen aan het begrijpen van dingen die kant noch wal slaan en alleen daarom al niet te begrijpen zijn.

  1. Ja mooi he… die kleur is zo opvallend…. Jungola heeft nu 27 vogelsoorten… en al zijn ze allemaal prachtig, tussen al dat groen zijn ze heel moeilijk te spotten en dat valt met deze Ibis natuurlijk enorm mee.

   Ja top dank je wel. x

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
%d bloggers liken dit: