Kraambezoek

De zuidelijk gelegen dierentuinen in ons land staan al een tijdje op ons lijstje, maar ja, telkens kwam er weer iets tussen ofzo. Eergisteren werd die wens natuurlijk fors groter toen Dierenrijk in Nuenen hun 1e olifantenbaby ooit mochten verwelkomen, compleet verbijsterd ook want de bevalling werd pas over 4 maanden verwacht. Daphnes werkrooster liet het voorlopig niet toe…dus tja … afwachten maar… tot gisterenavond zij mij blij apte dat ze vandaag vrij zou zijn, ze was afgezegd. Anita zat hier op de bank en ook zij was gelijk enthousiast, regelde het eea en binnen een paar minuten stond dus de afspraak om vanochtend in alle vroegte de rit naar Nuenen te ondernemen. Met een bagger-weer zonder weerga vertrokken we maar gaandeweg werd het droog en kwam de zon erbij.

Zonder noemenswaardige oponthoud kwamen we een kleine 3 uur later op onze bestemming aan, veel auto’s dus het zou druk zijn, dat klopte dus ook. Grrrrr, meer zeg ik daar niet over glimlach (zie foto hieronder) . Koffie eerst maar… en toen aan de wandel. Een totaal onbekend park dus we waren reuze nieuwsgierig. Het viel absoluut niet tegen, ontzettend veel dier-soorten op toch wel een redelijk beperkte ruimte maar dat is lumineus opgelost. Elk diersoort had ruimte zat, echt heel leuk gedaan. Aangename verrassingen dus.  De moeite van het bezoeken zeker waard, ook al moet je er dan zo’n eind voor tuffen.

Heerlijk weer ook de hele dag verder. Eenmaal bij de olifantendames in de stal konden Daphne en ik het klikken natuurlijk niet laten. In de fotomap zitten dus heeeeeeelllll veeeeeeellll baby-fantje-foto’s. Sommige foto’s zijn wel gelukt hoor, maar velen ook niet. De selectie leverde al ruim de helft prullenbakwaardig, tja leuk zo’n lijf dat niet altijd doet wat het zou moeten doen op momenten dat het gevraagd wordt, maar ja dat ben ik onderhand gewend dus ik roeide met de mij beschikbare riemen en uiteraard met behulp van 2 personen bij me die nu wellicht zere armen hebben van het mij meeslepen dan wel ‘dragend steunend’ voort duwen.

De kleine dreumes  is inderdaad erg klein, en ook relatief mager, wat je bij een prematuurtje natuurlijk mag verwachten. Ze zag er echter verder prima uit en naar verluidt gaat het erg goed met haar. Mama Htoo Yin Aye en grote zus Ma Palai gingen enorm beschermend en liefdevol met haar om. Jing is duidelijk in goede ‘handen’. Beide bullen Sibu & Thuya stonden buiten in een afgescheiden deel natuurlijk.


Aan het begin van de avond leverden we Anita thuis af en reden daarna door. Het bekijken, goed- dan wel afkeuren, van de 700 foto’s kon beginnen. Uiteindelijk bleven er toch nog 310 over die ik uploade zodat jullie ze HIER kunnen bekijken, 121 zijn van Daphne en de rest is van mij.  Daphne en ik kunnen nu Dierenrijk Nuenen van ons lijstje schrappen.  glimlach

Ik ga nu de rust in… morgen en zondag ook zodat ik maandag fit ben om met Corry naar Emmen te gaan voor de paasbrunch en daarna de zoo bekijken natuurlijk als het weer ons dat tenminste toestaat, en Corry’s gezondheid ook want het gaat niet echt lekker met haar de laatste tijd. Kortom, veel zin in en hopelijk voor haar een enorme opkikker, want daar is ze wel aan toe!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Zijn weer geweldige foto’s. Het babyfantje ziet er goed uit. Iid beetje mager en klein, hoop dat het goed blijft gaan.

 2. mooi beestje en wordt goed verzorgd
  jij hopelijk ook weer uitgerust
  slaap wel groet

 3. Het babietje is dus echt te vroeg geboren? Tja.. misschien vergelijkbaar met mensen een 7-maands-kindje. Hoop dat ze het redt maar het ziet er goed uit (door mijn lekenogen). Ben 2 x in Dierenrijk geweest met Natalia toen ze op vakantie was en ik nog in Brabant woonde.
  Toen waren de ijsberen nog klein…

  • Ja wel. Kan zomaar je weet het nooit he. Dat hoop ik ook maar ..aan de zorg van moeder zal ‘t niet liggen ‘;-)
   Die zijn nu groot 😉 al is hun leeftijd schatten onmogelijk .

 4. Mooie foto’s en dito verslag. Dat kleintje kan zomaar lekker onder de moeder doorlopen. Lukt vast niet iedereen.

 5. Het blijft vertederend, zo’n kleintje. Ik ben blij dat het goed met moeder en kind gaat. Geen beschuit met muisjes gekregen (-:
  Veel plezier met Corrie!
  Dikke liefs ♥

  • Zeker weten!! Ik hoop dat uiteraard ook.
   Nee, had ik ook afgeslagen natuurlijk, suiker he…

   Eh nee…dat gaat niet door helaas, beiden ziek.

   Knuffel x♥x♥x♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.