Koude zon

Ter elfder ure kwamen Anita en Niels mij het huis uitplukken want weeronline beloofde in onze regio koud doch zonnig, dus mooi fotografeer-, weer. Om te beginnen met sight-seeing Groningen en Drenthe kwamen we in Emmen aan en nadat we de auto in de parkeergarage hadden gezet liepen we het plein over en waren we even later onderdak bij Travelers Taste en zaten we aan de cappuccino met lekkere apfelstrudel uit de oven met vanillesaus ( ja ik weetL FOUT !!! maar die Duitse wonderpilletjes zijn af en toe een zeer welkome escape). We kochten zo’n thermobeker, wat inhoudt dat je dus naar believen die beker kan vullen met koffie of thee… lekker handig op zo’n koude dag om jezelf regelmatig met iets warms vol te laten stromen toch?

Op ons gemakkie liepen we eerst naar de ‘witte meisjes’ die helaas door afwezigheid schitterden, jammer hoor. Het kleinste deel van het park dus. We zochten op we al sporen konden vinden van ‘verbouwing’ omdat men daar een verblijf gaat openen met sneeuwuilen erin, maar daarvan zagen we nog niets. Op naar Serenga dus maar, het grootste deel van de 3.

We hadden onze bekers gevuld en al hoe lekker dat ook is, best onhandig als je foto’s wilt maken glimlach maar toch is het me gelukt en had ik vandaag wonderwel rustige handen, zo fijn. Met 2 koukleumen naast me was het wel zaak regelmatig even ergens onderdak te gaan om een beetje bij te warmen. Het ritje door de Serenga lieten we ons ook niet ontnemen maar helaas was de savanne leeg, ook de babyleewtjes en de volwassen leeuwen lieten zich niet zien. Gelukkig waren wel alle stallen open voor publiek vandaag dus mochten we alsnog de giraffen, de antilopes, de struisen, de neushoorns en de nijlpaarden van dichtbij bewonderen. Ik was natuurlijk met name heel nieuwsgierig naar de nieuwe neushoornman Gus die ik nog maar 1x gezien had en naar de nieuwste aanwinst, de Deense neushoorndame die Emily blijkt te heten. Emily en Sara stonden gezusterlijk naast elkaar te eten en hadden het zichtbaar prima naar hun zin. Mooi dus te zien dat die dames wel goed met elkaar klikken.


Eenmaal weer buiten Serenga had mijn gezelschap de kou wel gehad en hobbelden we op een drafje Jungola in. Niels en ik stonden natuurlijk eerst een paar minuten bij zo’n blower want ja, je ziet geen moer met beslagen brillen, laat staan dat je iets kunt fotograferen als je camera van de condens dicht slaat. Heerlijk zulke uitvinden! Er waren niet zo heel veel vlinders te zien maar wel een aantal Atlasvlinders, 4 om precies te zijn waarvan er al eentje overleden was. Uiteraard focusten Niels en ik onze camera’s daarop en ging Anita met haar foon-camera aan de slag. Wat zijn dat toch fascinerende vlinders om te zien, niet alleen vanwege hun formaat, echt prachtig, dus volop genieten. Na enige tijd maar weer de koude in, de doorgang naar Rimbula, de grote kas waarin veel vogelsoorten, maki’s, bonobo’s en olifanten te vinden zijn. In de olifantenvallei buiten liepen Mekong, Einga-tha en Ein-She-min. Helemaal aan de overkant van de vallei, tot ik ze bij name riep, ze draaiden zich in 1 blok om en kwamen op een soort van drafje naar ons toegelopen. Mekong hief zijn slurf op alsof hij mij wilde begroeten, was toch wel ff een speciaal momentje, of het nou waar is om mijn verbeelding hierbij  met mij op de loop ging doet er dan even niet toe glimlach, ik vond het geweldig..
“een ijsje van mijn meisje” zat er vandaag helaas niet in. Daphne was dan weliswaar wel aan het werk maar niet op haar vaste plek dus tja dan hoef je daar ook geen consumentenhandelingen te verrichten toch grijns Terug bij de uitgang lieten we onze bekers nogmaals vullen en zochten we de auto weer op. In ondergaande zon met prachtige kleuren aan de hemel reden we wederom vis sight-seeing Drenthe terug naar het Assense waar ik om zessen weer binnen kwam vallen en door 3 onstuimige honden nog net niet omver gelopen werd en kreeg ik van manlief een bak dampende thee van mijn lievelingssoort overhandigd waarmee ik, soort van, op de bank, plofte.  De foto’s van de camera op de pc gezet, die van mijn foon eraan toegevoegd en online gezet… ► ► ► kijk maar eens hier… ◄ ◄ ◄

update 22.00 deel foto’s Niels toegevoegd.

20 hartenluchtjes op “Koude zon

 1. wat een leuk verslag van deze dag , en nog leuker dat de olifanten je herkenden en naar je knipoogten en glimlachten 🙂
  jullie hebben veel gedaan in een paar uren , wat fris maar mooi weer
  ik ga aanstonds ff de foto’s bekijken
  nu ff bankhangen

  • Melody says:

   Dank u dank u dank u.. wat fijn te lezen.

   Het was topweer, het enige dat ik af en toe miste (als de wind vat op mij kreeg) was een sjaal want de kraag van mijn jas is immers veel te wijd inmiddels…

 2. Hoe vaak je ook komt in Noorder Dierenpark Emmen, het blijft altijd een feest. Vroeger hadden we ook een abonnement, mijn oma woonde in de flat tegenover de ingang op de bovenste etage. Vanachter haar woonkamerraam zag ik het olifantenverblijf….
  Ik ben nog niet in het nieuwe park geweest, misschien van de zomer. Puk vindt dierentuinen ook zo geweldig.
  Dank je wel voor het leuke verslag 🙂
  Liefs,

  • Melody says:

   Dat vond ik ook altijd, en zeker in het nieuwe park ervaar ik dat weer, ik kan er niet vaak genoeg rondlopen.

   Jahhh dat wil ik ook wel, moet alleen nog mijn husseband zo ver krijgen dat hij a) naar Emmen wil verhuizen en b) weer op een flat wil wonen….

   Nou dan regelen we dat toch? Lijkt me heerlijk om met haar daar rond te hobbelen… en jou natuurlijk ook 😉

   KNuffels voor jullie allebei

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.