~ KIJKERIJ ~·Wildlands

Kort heen & terug

 

Sinds vorige week zaterdag was ik er niet meer geweest en de kriebels lieten zich weer gelden, al wist ik vanochtend bij het opstaan gelijk al wel dat ik het niet zou redden van A naar Z te lopen… dan alleen maar van A=begin naar A-eind. Het is weer een heel warme dag maar toch wel koeler dan afgelopen dinsdag. We verbaasden ons er alle drie over dat we zó moe waren en last van die warmte vandaag hadden terwijl we daar dinsdag geen last van hadden dus mijn opmerking iver “voor mij alléén Jungola vandaag..” werd met een instemmend gegrinnik beantwoord.

 

Zo staken we dus weer de weg over en sloegen na de ingang rechtsaf om vervolgens linksaf te gaan. Zouden we dan vandaag baby’s kunnen scoren op de gevoelige plaat? Jawel hoor, dat lukte. Allereerst troffen we de brutaalste van het hele stel, het mannetje. Die had het wéér voor elkaar gekregen iets weg te snaaien bij iemand die óf niet kan lezen óf die het geen moer interesseert wat die tekst aangeeft en zich nog minder bekommert over het welzijn van de dieren. Triest maar waar, tegen dat soort lui lopen we bij elk bezoek aan. *snikkkk*

In de kas hadden we geluk met de Vari’s die zich gewillig lieten fotograferen en ook de Zoembawalijster zong het hoogste lied. Ook wel bizar eigenlijk, dit laatste vogeltje is kleiner dan mijn hand maar zingt alsof diens leven er vanaf hangt. Bij het binnenkomen bij de Ringstaartmaki’s en Bonte Vari’s hoorden we het al, de volume overstemt alle andere geluiden in de kas, héél bijzonder!

 

Ook de Anolissen waren weer talrijk aanwezig en we zagen ook zwemmende olifanten, niet zo gek met deze temperaturen natuurlijk. Ook zaten 2 Rode Ibbissen mooi in het zicht en konden we ons ook focussen op de vleerhonden…

 

Om 13.30 hadden we het alle drie gehad en zochten we de uitgang weer op, ik liep nog even snel de Vlinderkas in om te kijken of het er druk was of niet, ja dus, dus linea recta door naar de overkant en er weer uit. Op naar huis, naar mijn bank, met mijn pootjes omhoog en met de foto’s en blog aan de slag en verder ‘niks’ meer aan activiteiten vandaag! Door op de onderste foto te klikken open je het album met 65 foto’s en daarmee sluit ik dit bericht af terwijl ik met mijn laatste woorden jullie van harte een heel fijn weekend wens!

 

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.