Kooo?

… Jaha? … Koudddd hèèèè! (stel je voor hoe deze vragen op zeer zeurderige toon worden uitgejoeld terwijl de spreker een grijns heeft van oor tot oor)

Vanochtend om 6.45 toen ik buiten kwam, zoals elke ochtend, was het de koudste ochtend tot dusver want het was -12! Met mijn kraag straks dicht en de muts op (wisten jullie al dat ik mutsen echt helemaal echt waar verafschuw?) zag ik mezelf naar mezelf in de achteruitkijkspiegel terug grijnzen, bibberend dan wel te verstaan want ja hallo zo snel is de kachel van mijn auto niet warm natuurlijk als die niet de luxe van een garage kent.
Kom ik op mijn 2e adres binnen krijg ik als ochtendbegroeting: “Zohoo wat ben jij ingepakt, je lijkt wel een eskimo”, ook hier die grijns natuurlijk, nog in het warme beb in een warme slaapkamer, totaal onbewust van de intense kou buiten om nog maar te zwijgen van de schrale en gruwelijk gure oostenwind. Toen ik anderhalf uur later weer in de auto stapte was het -10, jeetje 2 graden warmer zowaar.

Eenmaal thuis nog het eea gedaan totdat Daphne naar beneden kwam om naar haar werk te vertrekken. Met mijn jas op dezelfde manier als eerder in de ochtend dichtgemaakt graaide ik mijn cameratas en ging met haar mee naar Emmen, zij leverde mij af bij Herman en Daniëlle en reed vervolgens de resterende meters naar de parkeerplaats voor personeel. Wij 3-en gingen aan de slag met een klus waarover ik nu nog even niets kan zeggen maar waarvan de voorpret al enorm groot is, daar kom ik dus eerdaags zeker weten nog op terug.

Nadat ook de kabelexploitant-monteur en de medewerker van de zorginstantie voor het bijstellen van Daniëlles nieuwe rolstoel langs waren geweest hobbelden we naar de Appie voor wat brood en staken we de weg over. Bij de ingang kregen we bonnen uitgedeeld waarmee we gratis koffie, thee of chocolademelk konden bemachtigen, zeeeerrr aangename versnapering natuurlijk om te ontvangen terwijl de wind probeert je van al je haren (in mijn geval en die van Daniëlle ook erg veel) te ontdoen en je gezicht probeert te ontvellen.

Op een soort van drafje namen we de korste route naar Jungola, de grote Jungle-kas, want daar was het immers perfect qua temperatuur. Nortica & Serenga lieten we voor wat het is, veel te koud daar brrrrr. Een dik uur later bliepte mijn foon met de melding dat Anita onderweg was, zij had gewerkt en zou vanaf haar werk bij ons komen en mij dan later in de middag mee terug nemen. Supergezellig als altijd vlogen die uren om en voor ik het goed en wel besefte zat ik alweer op mijn paarse bank met in mijn handen een grote bak dampende thee. Na het eten en een bezoek aan mijn 2e adres kon ik dan op mijn blog aan de slag zodat ik jullie van onze warme, jasloze uiteraard, wandeling deelgenoot kan maken.

Mijn foto’s staan geupload in een map en het aantal van mij is aangevuld met een aantal van Anita die sinds vorige week een nieuwe telefoon heeft met een beduidend betere camera dan dat in haar vorig toestel zat. Veel wandel- & kijkplezier dus HIER

Ohja… Ik ben natuurlijk al ettelijke malen in Wildlands geweest. Ondanks dat ik het steevast een dierentuin blijf noemen is die titel natuurlijk niet aan de orde want het is een avonturenpark. Laat ik nou toch vanmiddag iets ontdekt hebben dat er, volgens anderen, al vanaf het begin zit maar ik dus nooit gezien heb… jeetje!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Jungola. Tot mijn schande ben ik nog niet in Wild Lands geweest, maar Jungola klinkt… warm in elk geval. Nordica zou ik nu ook aan me voorbij hebben laten gaan. En bij Serenga denk ik aan schrale vlakten waarover ijskoude wind giert en waar bevroren giraffes wachten tot de broze stelten die ze benen noemen het begeven en ze krakend omvallen. Hoe dan ook – Jungola is the place to be. Mooie foto’s weer!

 2. Jullie genieten wat af met elkaar, en gelijk hebben jullie. Neem de volgende keer slingers mee om op te hangen. Om jullie zelf (-:
  Liefs en een knuffel XOXOXOX

 3. KANJER!!! Echt waar. Wij wilden vandaag met Ezra naar Dierentuin Amersfoort, maar zagen er toch maar vanaf. Morgen het andere grut en wij blijven binnen. Een speelparadijs wel te verstaan. In de vakantie. (Zucht(.
  Het wordt tijd dat het weer warmer wordt. Dikke kussss.

  Liefs Joanne

 4. dat was weer een top dagje lees ik wel
  nu een goede nachtrust er achter aan
  slaap wel groet

 5. Poeh dat je vrijwillig naar de dierentuin gaat met deze kou vind ik wel heel erg dapper. Echt.. als het niet nodig is ga ik echt de deur niet uit. Dat komt wel weer als het mooier weer wordt! 😉

  • Helemaal 100% vrijwilliger en met enthousiasme ook 😉 Zalig daarrrrr.

   Prima toch, zolang we doen waarbij we ons goed voelen en niemand schaden is het prima.

   xxx

 6. Voor ons zal het waarschijnlijk gewoon een rondje dorp worden, weinig wild te zien dus. 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.