In Burgers Zoo in Arnhem werd op maandag 24 september, weliswaar te vroeg maar kerngezond, een neushoorntje geboren dat de naam Vince kreeg. Zijn ouders waren de 11-jarige Kwanzaa en de 20-jarige Gilou.


De Breedlipneushoorn, het ras waartoe Vince behoort, staat op de rode lijst van bijna uitgestorven dieren. Dit specifieke ras is het grootste van de 5 bestaande rassen en wordt ook wel ‘witte neushoorn’ genoemd.
Er wordt met man en mach gewerkt aan het in stand houden van deze diersoort en daaraan dragen fokprogramma’s natuurlijk hun steentjes bij. Niet dat men voor het vaderland weg fokt maar hoofdzakelijk onder zeer strikte regelgeving en zorgvuldigheid.


In 2015 werd Vince, toen 2,5 jaar) vanuit Burgers Zoo Arnhem overgeplaatst naar een dierentuin in het Franse Thoiry alwaar hem een prachtige toekomst wachtte… althans daar gingen we wel vanuit.  Aan die droom kwam in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag op heel gruwelijke wijze helaas een eind toen er een groep idioten hadden bedacht dat ze het geld dat een neushoorn-hoorn opbrengt wel goed konden gebruiken. Hun doel heiligt kennelijk de middelen… ze zijn de dierentuin binnengedrongen en hebben het dier vervolgens afgeslacht en met een kettingzaak zijn hoorn afgenomen.
Vermoedelijk door tijdgebrek is een soortgelijke slachtpartij de beide andere neushoorns bespaard gebleven.  Vorige week overkwam dit 2 jonge neushoorns in een opvangcentrum in Afrika. Een neushoorn-hoorn brengt gemiddeld tussen de 30.000 en 40.000 euro op. De andere gevolgen worden uiteraard genegeerd, dat interesseert die randdebielen niet.

Een schitterend dier dat niet meer is, 4,5 jaar jong nog… ik ben niet alleen verbijsterd maar mijn bloed kookt. Wat zou ik toch graag die daders op dezelfde wijze afgeslacht zien, wat zegt ik? Geef mij maar hun wapen dan doe ik het met alle liefde zelf maar mijn kogels belanden op plaatsen die niet direct dodelijk zijn, ik pomp ze vol met stollingsmiddelen zodat ze lekker lang, zo lang mogelijk, zo intens mogelijk, zullen lijden en om de verlossing van de dood zullen smeken!!!!!!!!!

9 Hartenluchtjes op “Kokend bloed”

  1. ja toch! Een weldenkend mens verzint zoiets toch niet?
   En tja de wereldse wetgeving straft niet hard genoeg dus zien die lui geen reden om er mee te stoppen.

 1. Soms, heel soms, zou ik willen dat de doodstraf nog bestond, maar ik vind ook dat niemand het recht heeft om bewust het leven van een ander te nemen. Voor die gasten in Frankrijk is geen straf zwaar genoeg.

  1. Precies! Ik ben het niet 100 maar 1000% met je eens, ook dat dilemma dus.

   Bizar toch dat ondanks alle wetenschappelijke documentatie er nog steeds zoveel mensen zijn die geloven dat haar/nagel geneeskrachtig is.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.