Kijk & Klik-Slik (weer)

Afscheid nemen… iedereen kent het, weet hoe het voelt… en een groot deel van ons weet ook hoe het voelt als het om een dier gaat waarvoor je lang hebt gezorgd. Misschien zou je het niet zo 123 zeggen maar tóch geldt ook bij dieren dat zij van mensen kunnen houden en afscheid nemen als zij hun einde voelen naderen, evenals dat zij rouwen bij verlies van een deel van hun groep, kudde, familie of hoe je dat ook maar wilt noemen.

Een tijd terug kwam er zo’n afscheid op tv voorbij. Dat ik een tijd daarna weer opzocht op youtube. Dat ik niet plaatste hier al weet ik niet waarom. Vanochtend kreeg ik het via WhatsApp van Corry en tja 3x is scheepsrecht dus zocht ik het weer op op youtube en zet ik het nu hier ook neer voor jullie.

Jan van Hooff is een grootheid in de lijn van Jane Goodall. Zij hebben iets gedurfd wat niemand vóór hen durfde, zij hebben iets bereikt wat nog nooit iemand bereikt had en ondertussen hebben ze een schat aan kennis verzameld over apen, Chimpansees in dit geval. “Mama” zoals de aap heet waarover dit gaat, was/is wereldberoemd en het nieuws van haar overlijden in april 2016 is dan ook de hele wereld overgegaan. Dit filmpje dat kort daarvoor werd gemaakt ging met dat nieuws mee.

Mama overleed op 5 april 2016 en als je op de foto klikt waarmee ik dit bericht begon kun je meer over Mama lezen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Ach wat een ontroerend filmpje. En wat een band tussen mens en dier, prachtig.

  • ja hè?!!

   Er is heel veel aandacht besteed in die jaren en gelukkig gebeurt dat nog steeds want des meer duidelijk wordt over het gevoelsleven van dieren… des te meer mensen gaan zich realiseren dat stroperij niet kan …

   • Storpers hebben meestal weinig medemenselijkheid, ik ben bang die die zich nergens door laten omdenken.

    • De ‘oude’ garde niet nee… maar je weet nooit wie kijkt, wat het teweegbrengt aan gesprekken etc en onder de kijkers zullen ongetwijfeld ook heel beïnvloedbare jeugdige kijkers zijn die bijv in 1e instantie iets ‘geweldig’ vinden vanwege de sensatie (denk maar aan mr. tiger king) en dan door filmpjes als deze ontdekken dat het toch wel iets anders is dan een stoeipoesje die dient voor jouw vermaak….

 2. Mooi! Jan van Hooff was in januari in Westerbork voor een lezing. Daar kwam dit ook even aan de orde. Het hele filmpje had ik nog niet gezien. Ontroerend en bijzonder.

 3. Ken het filmpje en is triest maar het afscheid heel mooi

 4. Dit filmpje kende ik niet, maar wat mooi om dit te zien. Het verhaal van Mama is ook mooi… ze heeft het goed gedaan. Gelukkig dat drie keer scheepsrecht is, anders had ik dit bijzondere moment gemist.
  Laifs,

 5. Het filmpje heb ik eerder gezien maar hoe vaak ik het ook zie, telkens ben ik ontroerd.
  Wie heeft de arrogantie om te zeggen dat dieren geen gevoel hebben?!
  Dikke liefs en een megaknuffel ♥

 6. Wat ontroerend Melody.
  Natuurlijk hebben dieren gevoel. Degenen die zeggen van niet, hebben nog nooit contact gehad met dieren. Wat zouden we zijn zonder dieren? Ze zijn zo oprecht en onschuldig en ze geven toch zoveel liefde. ❤️ Onvoorwaardelijk.

 7. Dit is echt ontroerend Melody.
  Dat dieren ook intens van mensen kunnen houden is een feit.
  Honden zitten soms dagenlang bij het graf van hun overleden baasje.

 8. wat een mooi filmpje Melody
  zag het al eens , maar het blijft ontroerend

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.