Kiekeboetjes

Ruimschoots op tijd stapte mijn schoonmeisje binnen: ‘kiekeboe, kben der al’…
een dikke 10 minuten eerder dan afgesproken, ik was nog niet klaar en met haar binnenkomst nog minder klaar omdat de grootste 2 viervoeters van de 6 zowel haar als een paar vaasjes met stekjes ondersteboven liepen en er dus gedweild moest worden.

 

 

Eenmaal in de auto op weg naar een andere locatie hier in de stad op Daphnes broer op te pikken en toen kon de reis naar Rhenen echt van start gaan. De één na laatste dag in het China Lights Festival 2019-2020 dat we 10 januari ook al hadden bekeken maar toen in deels ander gezelschap. Niet alleen een verschil in samenstelling van het gezelschap maar ook in mijn mobiliteit, toen liep ik, nu rolde ik. Helemaal slim was ik niet geweest want ik had wél een groot stuk plastic mee omdat regen voorspeld werd en ik geen zin had in een nat lijf omdat dat geen leuke effecten heeft op mijn gewrichtenstelsel maar een deken was ik wel vergeten in de auto te leggen, koud dat ik het later al snel had, brrrrrr Een souvenirwinkel in het park bood uitkomst, tja enerzijds ff balend vanwege de prijs maar anderzijds blij dat ze te koop waren want ik zag het niet zitten de hele dag en avond in die koude te rollen.

 

 

Zonder oponthoud reden we rond kwart voor elf de parkeerplaats op en enkele minuten later rolden/liepen we door de poorten, Karel tegemoet. En tja, met Ko naar een zoo betekent vaste prik koffie als 1e ding dat je na de begroeting en binnenkomst van het park doet. Zulke pauzes namen we meermalen op de dag / avond want ondanks dat ik zat was het wel erg vermoeiend.  (NEE;  ik klaag niet! Heb enorm genoten vandaag!)

 

 

Overdag bleef het wel koud maar gelukkig ook droog. Toen de avond begon in te vallen moesten we aan de hand van buienalarm onze plannen opstellen om voor zover mogelijk het nat worden een beetje te beperken. Tijdens de heftigste uitvallen van boven zaten we telkens binnen. Bij de langste zit in dat rijtje moest mijn scoot aan het stroom en gelukkig zaten er rondom het terras diverse stopcontacten in de palen waarmee het gebouw gebouwd was.

 

 

Rond 8 uur hadden we het wel gezien. We vonden ook dat we meer dan genoeg nat geworden waren. Dus namen we afscheid van Karel en stapten wij weer de auto in, ondanks veel regen en sneeuw onderweg hadden we geen oponthoud gelukkig dus kon man mijn scoot om 21.45 uit Daphnes auto plukken en kon ik het natte goed van mijn lijf halen en in een warme, droge vooral, pyjama stappen en op de bank kruipen.

 

 

Daphne dronk hier nog even wat, we babbelden met man de dag door, Daphne ging huiswaarts, man ging bedwaarts (ochtenddiensten dus om 4 uur op) en ik bleef alleen op de bank achter met de 4-voeters en pakte uiteraard mijn camera, mijn flappie en begon aan dit blogbericht terwijl ik de goedgekeurde foto’s uploadde. Ik had veel foto’s maar er bleven 200 over. Velen waren bewogen en toch alsnog te slecht omdat veel glaswerk waarachter dieren zitten vies is, helaas pindakaas.

 

 

Ohja, ook nog een soort van bizar iets… 2 jaar geleden is er een olifantje geboren in Ouwehand. Voor hen de 1e keer dus iets heel bijzonders. Dat het hier een Afrikaanse baby betrof maakte het nog extra bijzonder. Helaas stierf het kalfje 2 dagen later. Men heeft uiteindelijk besloten het kalfje te laten opzetten. Het staat nu in een grote glazen vitrine in het openbare deel van het olifantenverblijf.  Een eerbetoon dat ik wel kan begrijpen.

 

 

De foto’s van Daphne en haar broer Pascal heb ik nog niet binnen… zodra die komen zal ik dit blogbericht aanpassen. Hetzelfde geldt natuurlijk zodra Karel zijn verslag en foto-album heeft gepubliceerd. De dag was lang en intensief; ik heb me nooit gerealiseerd hoe vermoeiend zo’n lange dag is als je zelf nauwelijks loopt omdat je in een scoot zit. Dat viel vies tegen kan ik je zeggen… Het gebrek aan lucht zet de tikker knap aan het werk en onder druk. Ik kon niet eens kletsen zoals iedereen (en ikzelf) van mij gewend is. Zelfs het eten is vermoeiend, zo bizar te erkennen dat de motor van het lijf hapert en dat zoveel impact heeft. En ja enkele meters naar het toilet willen lopen en dan onderuit gaan draagt ook niet echt bij aan het ‘goede’ voor ‘t lijf. Niet dat ik deze dag had willen missen, ook al had ik alles van te voren geweten dan nog had ik vanmorgen niet thuis gebleven. Heb het er uiteraard meer dan voor over en de komende dagen heb ik alle tijd om bij te tanken maar de volgende week heb ik wel het eea te vertellen aan de witte jassen die ik weer ‘even’ gezelschap mag gaan houden op diverse locaties.

 

 

Mijn foto-album opent als je op de foto hierboven klikt.

 

Verslag van Karel lees je HIER en zijn foto-album open je door op onderstaande foto te klikken:

 

 

Het foto-album van Daphne open je door op onderstaande foto te klikken:

 

 

36 hartenluchtjes op “Kiekeboetjes

 1. ik zal thuis de foto’s bekijken , je schrijven is precies zo het was , een prachtige dag , met op het einde wat lichte regen
  ja jij had het soms ff koud of wat moe , maar dat moe hoorde ik ook van de jongste in het gezelschap
  ik sluit alles af
  slaap wel

   1. Mogge Melody
    ik op weg naar huis er komt straks toch weer regen en wind aan
    en ben nu ook benieuwd naar die kletsmajoor 😁
    ja zelfs de jeugd was moe 😁
    wens je een rustige dag toe

    1. Je zal al wel thuis zijn neem ik aan…. ik klets niet zo veel meer, heb geen lucht genoeg, hopelijk komt dat terug

     haha ja dan hoef ik niet zo te mopperen dus

     Dank je wel, jij ook.

     1. ik herken dat geen lucht hebben
      is bij mij andere oorzaak , maar ik werd het de baas
      1 belangrijk deel daar van is ” geduld ”
      en niet onbelangrijk , maling hebben aan wat ” men ” zegt

      ik ben blij met mijn lichtjes foto’s
      wat die wolf er ook van dacht
      ik dacht dat jij ff de luwte van die bis op zocht

      ja de andere komen ook , mak an met me hoor hihi

      fijne rustige avond groet

      1. Jah weet ik….
       Dat hoop ik ook te worden in de toekomst, het liefst ‘gisteren’ maar helaas zoete lieve broodjes worden niet gebakken
       Geduld is mager gezaaid bij mij, maling aan wat men zegt daarentegen ruimschoots driedubbel in het kwadraat aanwezig

       Dat snap ik wel hoor… jammer dat die wolffoto niet scherp was maar verder is tie prachtig, ik zou m ook niet weggegooid hebben

       Ja dat klopt ook wel… en omdat ik een foto daarvan wilde….

       OKe dan, ik heb geduld (maar niet te veel grijns)

       Dank je wel, jij ook, zwwaai

       1. mogge Melody
        zie dat je de foto kon gebruiken 🙂

        de wolf niet echt scherp nee , ach je kan niet alles hebben
        overal ben ik tevreden
        geniet de dag

 2. Even snel nog bekeken…die kletsmajoor was niet te verstaan, maar je foto’s ondanks de vieze ramen nog veel mooie 🙂
  Dat jij de fut nog hebt na zo een dag… 😉
  Slaap wel

 3. Wat jammer dat jullie regent getroffen. Ik dacht meteen gisteren aan jullie. Wat een weer geweest. Heel jammer. Maar je hebt aardig veel foto’s kunnen maken. China Lights Festival is zeker heel mooi om te zien. Prachtig kleuren ik hou wel erg van. Wij zijn de laatste niet meer uit geweest. Mooie dieren staat op je foto’s. Het was vermoeiend dag geweest voor je. Het kan wel voorstellen. Lekker even luieren op bank gezeten. Het mag Melody. Lekker goed uitrusten. Ik wens jou fijne weekend. XX

  1. Ja best wel maar dat was niet overdag, alleen in de avond .

   We hebben genoten en dat natte goed droogde wel op , had het niet willen missen.

   Zo is het maar net toch, dank jullie wel hetzelfde gewenst, xx

 4. Goede morgen Melody, je mag dan aan het eind van de dag kapot zijn geweest, je heb een heleboel herinneringen gemaakt waar je een tijdje op na kan teren. En met de foto’s erbij heb je twee keer de zoo bezocht en kun je die nog heel vaak vanaf de bank bezoeken. Mooie close ups van de dieren en het lijkt wel of ze speciaal voor je hebben geposeerd.

 5. Ongelooflijk dat de impact van je hartproblemen zo groot zijn. Ik hoop toch oprecht dat er nog verbetering in zal komen.
  Wel heel goed van je dat je gegaan bent. Thuis blijven zitten wordt je meestal ook niet betere van. Maar het moet wel kunnen natuurlijk.
  Dat het weer een toffe dag is geweest is goed te zien.
  Genieten voor jullie en nu voor mij ook weer van de foto’s.

  1. Ja nou en of, daar ben ik ook zeker niet blij mee…. gelukkig werkt de medicatie wel heel goed dus kan ik er tussen de oren ook goed mee omgaan

   Ja toch Zo is het, had het niet willen missen, dat lees ik graag natuurlijk .

 6. Snap ik helemaal, dit ;laat je niet lopen. En het went snel hoor dat je altijd van alles bij je moet hebben. Ik kocht voor over de rolstoel gewoon een regenponcho, valt er zó ruim overheen dat die ook wel op juw scoot zal passen, was een tientje . Ik weet alleen niet zeker meer waar ik hem kocht, Kan Blokker geweest zijn , het kruitvat of zeeman. Wind en waterdicht.

 7. Door je nieuwe “bolide” zijn je mogelijkheden uitgebreid. Dat juich ik alleen maar van harte toe. Veel beter voor je dan thuis op de bank blijven hangen, want dat kan altijd nog…
  Mooie foto’s! Die olifanten zijn leuk. Panda’s kennen geloof ik geen gene, hè (-:
  Je laatste foto vind ik meteen de beste.
  Dag lieverd, een dikke knuffel ♥

  1. Klopt… ik zelf ook natuurlijk voor zolang het nodig is… jij snapt t

   Dank je wel. Jah die olifanten zijn heel anders dan de Aziatische he.

   Hahaha nee geloof t ook niet

   Dank je wel, doeidoei schat, knuffel ♥♥♥

 8. Lekker dagje dus, maar ik vind het wel even confronterend hoor jou in een scootmobiel. Had eigenlijk verwacht dat ik er eerder in zou zitten……….. zo zie je maar.
  Maar door die scoot kun jij wel lekker een dagje dierentuin doen.

  1. Ja heerlijk.

   Jah is het ook maar ik heb geen keuze …. of thuis op de bank blijven of in zo’n hulpmiddel gaan zitten… En dan is er voor mij geen keuze tussen die 2, dan verkies ik altijd een dierentuin… ongeacht wat dan ook!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.