Kanniewaarzijn

2020… 12 maanden, 52 weken, 366 dagen, 8784 uren oftewel 527.040 x 60 seconden blanco, nog in te vullen door iets dat zichzelf de enige levensvorm mét verstand noemt… de mens

De jaarwisseling leverde het ‘fantastische’ nieuws van een nieuw record op… 77 miljoen euro

2 Jochies van 12 en 13 gooiden vuurwerk in een lift waardoor brand ontstond, vader en zoontje moesten sterven, moeder en dochtertje vechten nog voor hun levens. Overal duiken nieuwsberichten op van hulpverleners die bekogeld werden met vuurwerk. Dieren moesten sterven omdat het zo ‘leuk’ is hen de dood in te jagen met vuurwerk, is immers niet strafbaar in onze wetgeving, je kunt als dader hooguit een aanklacht aan je broek krijgen voor beschadiging van iemands eigendom en wat dan volgt is een verwijzend vingertje en verder niks want straffen mag niet, de dader heeft immers altijd een moeilijke jeugd ofzo gehad.
(Jeugd van nu moet straks ons land leiden? Ben ik ff blij bijna 60 te zijn dus dat hoogstwaarschijnlijk niet mee ga maken want de vorige jeugd die ons land nu leidt is al een overlopende emmer van oeverloze stupiditeit)

Degenen die ons land leiden… die in het openbaar op tv niet eens de Nederlandse taal beheersen, hebben hun mond vol van ‘Milieu’ terwijl ze hun veel te vette en luie  konten in Haagse fauteuils plaatsen, hun niet te stoppen en onverstaanbare woordenstroom laten vloeien omdat ze zichzelf zo graag uit hun eigen nekken horen kletsen. Dat dat geratel totaal inhoudsloos is zien ze in hun eigen grootheidswaanzin van leeghoofdigheid niet maar dat geeft verder niks, zolang de melkkoeien (burgers) maar melk geven.
Het nieuwe vuurwerkrecord heeft hen hartstikke gelukkig gemaakt want de melkkoeien zijn nog vetter dan ze dachten. Hun geratel heeft een nieuw onderwerp, welke belasting kunnen we opleggen, welke kunnen we verhogen… er is immers nog geld zat?!
Eén of andere maatregel voor het milieu, dat is waar de burger het snelst warm voor loopt dus ja laten we daarop eens voortborduren… Weet je wat? De lucht die men inademt in Nederland, hangt boven Nederland, daar is nog geen belasting voor toch, joepie gaan we regelen… wat voor zaken zijn er nog meer die we kunnen belasten…
Het milieu dus…. wij helpen het maar wat graag naar de verdoemenis want de burger moet dan wel over de brug komen en de beurs trekken…

 • De inwoners van Drenthe betalen per inwoner het hoogste bedrag aan wegenbelasting, Noord-Holland het minst. (eerlijk toch? uhhhh???)
 • De maximumsnelheid omlaag van 130 naar 100
 • Andere maatregels terugdringen stikstof / fijnstof
 • Wie besliste ook al weer dat de formule 1 naar Zandvoort mocht?
 • Wie voerde de vuurwerkwetgeving door én schrapte tegelijkertijd handhaving?
 • Wie bepaalt dat een levend wezen een dood ding is?
 • Wie sluit gevangenissen?
 • Wie vermoordt Nederlands cultuur?
 • Wie geeft daders rechten ?
 • Wie ontzegt slachtoffers hulp en bescherming?

Een rijtje van 10, dat ik met het grootste gemak 10-voudig kan maken

De mens… de enige levensvorm op deze planeet met verstand.
a) Een regel die klopt als het één na laatste woord vervangen wordt door “zonder”
b) Een regel die klopt als je de punt op het eind vervangt door een komma en aanvult met: ‘maar weigert het te gebruiken’.

 

Satire is niet meer toegestaan tegenwoordig maar jeetje wat zou de VARA hier toch een prachtig programma van kunnen maken!

 

Update: 21.30 … een kwartier geleden heb ik de politie gebeld… en halverwege mijn uitleg over het feit dat ik al een week niet of nauwelijks slaap, er nog steeds vuurwerk in de wijk afgestoken wordt en ik dus graag wil dat ze hun werk doen, oftewel de vuurwerkwetgeving handhaven… word ik onderbroken en afgezeken en legt men op. Dát is dus de politie, je beste vriend…
ZUM KOTSENNNNNNN

4 hartenluchtjes op “Kanniewaarzijn

 1. Kakel says:

  Ik ben het vreselijk, gigantisch, ontzettend, weerzinwekkend met je eens. We hebben een regering met de ruggengraat van een tuinslang. Er is maar één ding belangrijk: veel graaien in de pot in het voordeel van jezelf, en alleen geld is belangrijk.
  Iemand zei: “Een geluk dat het gebouw met gorilla’s bespaar is gebleven.” Dat is hartstikke fout geredeneerd! Het is een ONgeluk dat het apenverblijf is afgebrand! Jij en ik gaan het niet redden in de politiek: we zijn te direct en doen niet aan vriendjespolitiek…
  En toch gaan we door! Het nieuwe jaar in met twee gestrekte benen (-:
  Knuffel ♥

 2. Het is te belachelijk voor woorden!
  Zo triest van die vader en zijn zoontje. En de daders zijn 12 en 13 jaar oud.

  Zoveel vuurwerk. Hoezo schade aan het milieu?

  Hier de hele avond luide knallen. Echt heel erg. Ze moeten het gewoon verbieden.

  xxx

 3. Marlou says:

  ha lieve Melody,

  ik zou willen, dat jij dit als een soort van conference op de tv mocht brengen.
  Wat goed verwoord…
  Ik ben het roerend met je eens…

  Dikke Nieuwjaarspakkerd ✿✿✿ van Marlou

 4. Je hebt helemaal gelijk in. Bankstel hoort niet in de hal te staan. Wat heb jij goed verwoord gedaan. Ik kreeg net te horen op tv willen vuurwerk afschaffen. Bij sommige ministers zeggen ze. Hoop ellende krijg je ervan. Vuurwerk was bij ons zo erg geweest.Bushalte helemaal vernield. Dat hadden week geleden al gedaan. We lagen diep in de nacht te slapen. Heel harde bom. Leek wel bom. Het was bushalte opgeblazen geweest. Echt baldadig. Vuurwerk mogen van mij echt afschaffen. Fijne dag gewenst.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.