Kaarslicht

Het is weer december en dus weer tijd voor de kaarsjesroute… die ik al een aantal jaren op rij met mijn schoonmeisje aandoe… oftewel, we begeven ons dan weer naar en op een locatie die 50 jaar geleden nog niet in de huidige vorm bestond. Een plek waar het toentertijd rondom deze jaartijd vast wel enorm te keer kon gaan als de weergoden een robbertje vochten. Het gaat er nu ook jaarlijks om deze tijd in het jaar enorm te keer maar dan in de vorm van robbertjes tussen de vele mensen die daar een paar uur willen vertoeven en dus eerst het ‘parkeer-robbertje-vechten’ aan moeten gaan… zo ook wij weer vandaag maar gelukkig raakten we de auto redelijk dichtbij de ingang kwijt.

Daphne was aan het eind van de ochtend bij ons gekomen en we hebben eerst maar een inkopen voor 2e kerstdag gedaan zodat we die dag in ieder geval te eten en te drinken hebben. Daarna dus de auto in en op weg naar Luttelgeest, de Orchideeënhoeve om precies te zijn.  Van oorsprong een bloemenkwekerij van met name orchideeën maar tegenwoordig meer bloeiende planten en ook een groeiende dierenpopulatie, waaronder een schitterende vlindertuin!

Bij binnenkomst was het hoog en breed lunchtijd dus dat deden we als eerste. Dat kan daar ook prima en zeer betaalbaar ook. Voor ons een traditie dat we daar voor “iets met zalm” gaan.  Eerst maar de hele route lopen bij ‘daglicht’ en dan al weet je niet waar je het eerste of het laatste moet kijken want pracht en praal aan bloeiend goed omringt je.

Nou is het altijd zo dat je er rond 16.30 uit moet… en je dan om 17.00 er weer in mag. Dat deel dan specifiek bedoel ik. De medewerkers steken dan 1000-en kaarsjes aan en alle tl-verlichting gaat uit. Winterdroom noemt men het en dat is het ook! Toen we eruit gingen bleek het restaurant zo mega vol dat een plekje bemachtigen onbegonnen werk was, dus die gedachte verwierpen we gelijk weer. Na de ‘licht’ route kuierden we door de winkel en vervolgens startten we dezelfde route nogmaals maar dan de ‘donker’ versie.

Toen we daarmee klaar waren wilde ik wel graag een bakkie leut maar in de toegangshal was het een drukte van jewelste, allemaal mensen die wachtten op de kans om het restaurant binnen te kunnen, de rij stond er nog steeds. We kochten (doen we ook altijd) beiden een orchidee om mee naar huis te nemen en gingen richting de uitgang, benzinepompen genoeg onderweg dus dan maar ergens een stoppie voor een bakkie maken want ‘uren’ in de rij voor dat restaurantgedeelte, écht nie!!

Dat deden we dan ook en in dit geval in Drachten bij een pomp naast de Mac. En ja ik weet dat het fout is, mijn cardioloog keurt het vast af, maar heej boeiuh, mijn leven, mijn lijf… en dus mijn laatste zondigmoment qua voedsel in 2019… een broodje van de mac met uitgebakken spek, lekker puhhh (en ja ik wet wat de gevolgen zijn, en ja ik koos er bewust even voor ipv tegen, en thuis heb ik pillen genoeg op voorraad en met een escapepil zijn de problemen wel te verdragen..)

Als je op de foto hierboven klikt opent mijn album zich met alle foto’s van mij van vandaag. (Daphnes foto’s heb ik nog niet, zodra ik die wel heb, zal ik ze toevoegen.) De mijne zijn 200 in totaal, niet dat ik er zelf helemaal tevreden over ben, ben al wel met mooiere/betere foto’s daarvandaan gekomen maar oké dat zij dan zo, de megadrukte van de mensen en mijn eigen condities speelden hun rollen mee. Beter iets dan niets of niet dan?!

 

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Dit vind ik een heel bijzondere actie. Wat een foto levert het op! Het zal niet alleen warm en sfeervol zijn, maar je loopt ook verlicht naar buiten.
    Dag liefie, aai waf joe ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.