Marja‘s

158e

Zwijmelen op Zaterdag

 

Toen zij stierf was ik 1 jaar en 18 dagen oud, wist ik toen veel van haar bestaan en nog minder van wat zij gedaan had? Geboren op 29 augustus 1924 in Tuscaloosa, Alabama, Verenigde Staten en overleden op 14 december 1963 te Detroit, Michigan, Verenigde Staten én met een indrukwekkende oeuvre op haar naam.

Daar kwam zo’n 12 jaar later verandering in toen ik een lp kocht van de centjes die ik verdiende door ‘s middags na schooltijd bij een kwekerij te helpen met het pluizen van anjers, het poten van komkommer- & tomatenplantjes. Zo af en toe zoek ik haar nog weer eens op en beluister ik weer wat zij met haar stem kon doen. En nog steeds met kippenvel voor alle duidelijkheid.

Deze uitvoering is prachtig! De versie met het Jeans-sausje door Sarah van der Meer doet daar niet voor onder kan ik jullie verzekeren. Om die versie te kunnen beluisteren zullen jullie nog ‘even’ moeten wachten én duimen dat het over enige tijd via joetjoep beschikbaar is.

Geniet dus maar van het origineel dat minstens zo mooi is, veel plezier, en een heel warm en waardevol, liefdevol weekend gewenst.

24 Hartenluchtjes op “Just Saying”

  1. Ja in dat genre kun je het wel plaatsen tegenwoordig denk ik…

   Oorspronkelijk was het filmmuziek, over de liefde voor een (onbereikbare) filmacteur.
   Het is geschreven in 1932. Het is altijd in de 2e versie uitgevoerd… van vrouw naar man.
   De oorspronkelijke schrijver heeft het in 1e instantie geschreven over de liefde van een man voor een andere man maar dat was in die tijd natuurlijk al helemaal niet iets dat je zo maar openbaar verkondigde en dus werd het aangepast op gebied van geslacht en sindsdien is het eigenlijk altijd gezongen door een vrouw naar een man of andersom al zijn van het laatste geen voorbeelden te vinden zo 123.

  1. Gossie 😉 Zo vreemd is dat toch niet… sommige zanger(es)s(en) hebben dat effect nou eenmaal en wat mij betreft hoort deze dame in die categorie zeker thuis.

   Ja nou he?!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.