Jubelstemming!!!

De jeugd hier in huis, bijna 27 en 24 jaar inmiddels, wil eigenlijk al wel een tijdje zelfstandig gaan wonen… maar ja, met een baan zonder vast contract is dat niet echt een veilige keuze want als het inkomen wegvalt omdat jouw contract niet verlengd wordt levert dat toch wel problemen op als je financieel je eigen huishouding moet runnen… Toch zijn ze al bezig met zoeken en staan er gesprekken in hun agenda met mensen die er verstand van hebben hoe eea aan te pakken ….

Per vandaag ligt de situatie anders want mijn schoonmeisje, inmiddels 2 jaar in dienst bij Wildlands Emmen op contractbasis, kwam thuis met een glimlach van oor tot oor en een paar stralende dopjes aan weerszijden van haar neus. Wat ik al enkele dagen ‘wist’ omdat mijn voorgevoel het me afgelopen weekend verrtelde, werd bevestigd in een brief die ze me overhandigde…waarin stond dat ze per 1 januari as een vast dienstverband krijgt.

Jeetje, ik voelde acuut mijn schouders een stukje hoger gaan zitten. *glimlach*.
Ondanks dat zoonlief een baan heeft waar hij het enorm naar zijn zin heeft, kortgeleden van zijn werkgever nog een behoorlijke bonus in ontvangst mocht nemen omdat ze zo tevreden over hem waren, heeft hij nog steeds een ‘tijdelijk’ contract. Nu Daphne van een tijdelijk contract over gaat naar een vast contract wijzigt er ineens een heleboel. Aan de ene kant wordt het nu veel gemakkelijker om ons huis te verlaten en zich ergens samen te vestigen en aan de andere kant wordt er nu tenminste al aan 1 kant gewerkt aan pensioenopbouw, iets waar die 2 zich totaal niet druk om maken maar manlief en ik toch wel. Hoe wij hierover ook spreken tegen dat duo, het is voor hen ‘ver van mijn bed show’. Logisch natuurlijk, als je beiden 20-ers bent is pensioenleeftijd oneindig ver weg, zij weten nog niet hoe tijd kan vliegen en die jaren om zijn voor je het goed en wel beseft.

Kortom, hier heerst een jubelstemming momenteel !!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

26 reacties

 1. Prachtig nieuws!
  Op 25 jarige leeftijd kun je pas in een pensioenfonds dacht ik.

  • Ja hè?!

   Dat weet ik niet… was in onze tijd toen natuurlijk anders… ik heb ze wel al tig keer geadviseerd een spaarrekening te starten daarvoor maar ja opvolgen is verhaal 2

 2. Er zijn weinig dingen zo permanent als ‘tijdelijk’… maar gefeliciteerd!

 3. Gefeliciteerd! Daphne mag trots zijn op zichzelf. Dankzij haar optimisme en bevlogenheid heeft ze dat contract dubbel en dwars verdiend. Wat ontzettend fijn voor haar. En dat is zwak uitgedrukt…
  Het is dan ik niet drink, anders nam ik er een borrel op (-:

  • Dank je wel. Ja vind ik ook hoor. We hebben veel gepraat over haar ‘ gedrag-presentatie-inzet’ en wat al niet meer en nu blijkt dat de juiste vruchten af te hebben geworpen. 😉

   Haha ja dat zei ik ook al 😉

 4. Wat leuk! Gefeliciteerd Daphne!

 5. van harte Daphne
  ik was 20 ooit en dacht ook nooit aan pensioen hihi

 6. Als je jong bent en net begonnen bent met werken lijkt de pensioenleeftijd erg ver weg. Maar het is altijd goed om er in een vroeg stadium wat aandacht aan te geven, al is het maar om zelf een potje aan te leggen die in de loop der jaren groeit.

  • Ja precies.dat herinner ik me ook nog wel van toen hoor, maar mijn vader wees me er wel op, net als dat ik nu mijn jeugd erop wijs, dat de vliegt sneller gaat dan we het leuk vinden…

 7. Oh, wat een geweldig nieuws. Daphne, van harte gefeliciteerd.

 8. Gefeliciteerd Daphne!
  Onze Pensioenopbouw begon ook pas op 25jarige leeftijd hoor. Ze zijn nog zo jong! Als ze maar zorgen dat ze het wel gaan doen. Wie weet of de AOW er nog is over 40 jaar? En dan?

  • 😉 Dank je wel, ik zal ‘t doorgeven.

   Dat zou kunnen, dat weet ik niet meer… ik kan me ook niet herinneren dat dat toen bij de bank anders was, maar je kan best gelijk hebben.

   Jah dat zeg ik dus ook telkens maar ja het lijkt tegen dovemansoren gezegd, ‘ duurt nnog zo langgg’ …

 9. Nou dat is zéker een reden voor een jubel want vaste contracten goreien tegenwoordig niet aan de bomen, gefeliciteerd!

  • Dat vonden wij dus ook!!

   En voor iemand van die leeftijd… die nog bij ‘ ouders’ onder dak woont biedt het gelijk ook een stuk meer aan mogelijkheden om zelfstandig te gaan wonen.

   Dank je wel, ik zal ‘t doorgeven.

 10. Gefeliciteerd Daphne! Dubbel en dwars verdiend. Fijn dat je nu een vast contract krijgt. Het opent toch weer deuren naar een mooie toekomst.

  Liefs Joanne

 11. O wat fijn voor het jonge stel zeg!!! Gefeliciteerd Daphne, geeft een klein beetje rust. Ook voor jou.

  • Ja nou en of, ik ben er zo ontzettend blij mee. Horeca… is nou niet bepaald een sector waarin vaste banen voor het oprapen liggen

   Dank je wel ik ga het aan haar doorgeven. Dat klopt hoor, er is een behoorlijke last van mijn schouders af nu. En ook van de jongelui, ze gaan nu een stuk actiever zoeken naar een eigen plekkie …. niet dat ze er van mij uit moeten natuurlijk, maar ze zijn er wel aan toe zo onderhand.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.