Joepieeeeeee


In deze tijd een baan vinden is al een klus op zich….. die dan ook nog eens zo goed invullen dat er een goede beoordeling komt en enkele dagen later een contractverlenging is klus nr. 2.


Voor jongeren zoals die jeugd hier is het een moeilijke en onzekere tijd in die zin want in tegenstelling tot ons zo’n 40 jaar geleden, is een vaste baan tegenwoordig een utoptie. Je bent afhankelijk van werkaanbod en de ‘passende jas’ met jouw opleidingen, werkervaringen etc etc. Zoonlief zit nooit zonder werk dus dat is wel fijn maar vastigheid is er niet bij. Wat mij eigenlijk nog het meest zorgen maakt is wel het feit dat de jongeren van tegenwoordig geen kans krijgen om iets op te bouwen voor later, pensioenopbouw bijvoorbeeld.

De jeugd woont hier nog steeds onderdak, is geen enkel probleem omdat we elkaar vrij laten en tot niets verplichten maar het zou natuurlijk ook wel erg leuk zijn als ze een eigen stekkie konden gaan bewonen, dat willen ze beiden wel maar zit er gewoon nog niet in omdat dat financieel geen haalbare kaart is. Ze sparen dan wel mooi nu maar ja hoe lang teer je op een spaarsaldo als je amper of geen inkomen hebt?

Enkele dagen geleden kwam Daphne thuis met een functioneringsverslag. Dat zag er gelukkig prima uit. Vanuit mijn eigen ervaringen als leidinggevende weet ik echter ook dat het altijd beter kan, sterker nog, dat een werkgever ook verbetering wil zien tussen 2 opeenvolgende beoordelingen. Zojuist kwam ze blij binnenhuppelen, tijdens het boodschappen doen had ze een telefoontje gekregen waarin haar gezegd werd dat haar contract met een jaar verlengd zou worden. Hartstikke blij natuurlijk!

Ze zijn al heel lang aan het uitzien naar een eigen huisje, eentje die betaalbaar is en eentje op een locatie die voor beiden gunstig ligt ivm hun werkplekken. Vanuit Assen rijdt Bastiaan een kleine 3 kwartier naar het noordoosten en Daphne een kleine 3 kwartier naar het zuidoosten. Een groot gebied ertussen in dus…. tussen beider werkplekken ligt ook een kleine 3 kwartier overigens. Nou is dat niet zo erg aangezien beiden niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, ze hebben godzijdank beiden een eigen auto.

Met het telefoontje van vandaag kregen ze weer nieuwe zoekmoed…. een stuk zekerheid voor een heel jaar. Als je er op voorhand tegenaan kijkt lijkt het een eeuwigheid maar dat is het natuurlijk niet, hoe dan ook, ze gaan nu intensiever zoeken dan de afgelopen weken. 26 en 24 jaar …. eigenlijk heel bizar want nog geen 30 jaar geleden had ik zelf al vele jaren werkervaring vanuit een vaste baan met, toen althans nog, het vooruitzicht dat ik ‘voor mijn leven goed zou zitten’, evenals manlief, wij hadden toen niet die zorgen die onze jeugd nu wel heeft.

Nou ja, lang verhaal kort, Daphne is in ieder geval weer een jaar onder de pannen, daar zijn we heel blij mee!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Deze mooie werkervaring heeft ze in de knip met nog een heel jaar voor de boeg. Met het enthousiasme dat ze uitstraalt en het plezier dat ze in haar werk heeft, is dat zowel voor haar werkgevers als de bezoekers al een succes.
  Ongelofelijk hoeveel werkervaring ik al had opgedaan toen ik 24 of 26 was…
  Ik wens je (schoon)kind toe dat ze volgend jaar beiden een vaste baan vinden. Ze verdienen het!
  En Daphne gefeliciteerd met haar “verlenging.”
  Dag dag lief muziekmensch ♥

  • Dat klopt…. en ja ze doet echt haar best en ze vind het geweldig om te doen…… gisteren waren er 11.000 bezoekers, eergisteren 9.000 en al draait ze dan vele uren, ze komt nog van plezier het huis in stuiteren naderhand 😉

   En misschien zie ik het verkeerd omdat ik bevooroordeeld ben maar dat wat ik al zag van haar functioneren en dat van vele collega’s van haar, kan ik alleen maar zeggen dat ze het goed doet, beter dan sommige anderen in ieder geval.

   Dank je wel hoor, ik hoop het met je mee!! Ja dat vind ik ook 😉

   ik zal je felicitaties overbrengen, dag lieffie, knuffel -x-

 2. Heerlijk nieuws voor haar.

 3. Die akelige jaarcontracten, blijven een onzekere factor. Fijn dat Daphne weer een jaar gerust kan zijn.

 4. Gefeliciteerd hoor, ook aan Daphne. Dit is een perfecte afsluiting voor het nieuwe jaar. Voor jullie een zorgje minder voorlopig. Het blijft voor veel jongeren tobben met die vaste contracten.

 5. Proficiat!

  Vrolijke groet,

 6. Goed nieuws om het jaar uit te zwaaien en het nieuwe in te gaan!
  Alvast mijn beste wensen en het allerbeste voor Daphne 😊

 7. Wat fijn dat Daphne een contractverlening heeft gekregen zeg.

  Toch ga ik je een beetje corrigeren. 30 jaar terug, in de jaren tachtig heerste er net zo’n crisis als enkele jaren terug. Er was toen ook echt geen baan te vinden en zeker in de particuliere sector ging het ene bedrijf na het andere failliet. Ik weet dat zo goed, omdat ik toen ook mijn werk kwijt raakte en een paar jaar in de bijstand heb gezeten. Als je bij een groot bedrijf een baan had was het misschien wat anders, maar het was toen niet makkelijker.

  • Ja nou super hè?!

   toen manlief en ik werk zochten… .40 jaar geleden was dat nog genoeg verkrijgbaar…. ik weet nog dat ik bij 3 banken meteen kon beginnen met een vast contract… ik koos toen voor die bank die de dichtst bijzijnde datum noemde 😉
   Joop idem… had al een vaste baan maar moest vanwege zijn gezondheid ontslag nemen en ander werk zoeken…. was aangenomen bij 2 bedrijven en koos ook voor degene waar hij het snelst aan de slag kon, daar werkt hij nu nog steeds…. toentertijd was er geen dreiging of zo iets…. dat veranderde inderdaad al snel, 25 jaar terug toen mijn bank met een andere fuseerde was die dreiging er heel snel en werd ook realiteit voor vele collegae… ik heb het dan wat langer volgehouden maar moest uiteindelijk ook het onderspit delven

   De onzekerheid waarmee de jongeren (en ook vele ouderen) nu kampen was er toen niet…althans niet in het noorden….

 8. Die jaarcontracten vind ik een waardeloze uitvinding. Altijd die onzekerheid is toch frustrerend. Zo ook die Melkertbanen, die man deed zijn naam eer aan. Een jaar werk en je intussen rotsolliciteren , wat meestal op niets uitliep . Ziekmakend. Hé dit moest er even uit voor het eind van het jaar en ik wens iedereen die nu in zo’n situatie zit vastheid in 2017.
  Gelukkig kan ik jullie feliciteren.
  Liefs

  • Ik ben het volkomen met je eens hoor…. hoe moeten jongelui in deze tijd de zekerheid krijgen of ze er slim aan doen zelfstandig te gaan wonen of toch maar liever bij pa/ma onderdak te blijven…. Geeft niets hoor, gooi het er maar uit 😉

   Dank je wel… dat wens ik met je mee aan iedereen die het nodig heeft.

   Ja dat is waar 😉 Dank je wel, leifs terug.

 9. Ze doet haar werk dus goed en wordt beloond met een contractverlenging. Mooi toch. Van Harte en succes met zoeken naar een eigen onderkomen.

 10. Inderdaad is het voor jonge mensen lastig om een klein beetje zekerheid in een baan te krijgen. Ze zitten niet snel zonder maar zonder wat meer vastigheid kan dat ineens ophouden als er weer een goedkopere jonge garde is. Succes met de huizenjacht voor ze.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.