Joepie weer eentje

… ‘wat?’ hoor ik jullie denken… Nou een stokje… jawel! Bij Liesbeth deze keer (weer), de weekendtag.

rodepanda

Heb jij op zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?
Ja en ook op andere dagen, enkele uren verspreid over een paar dagen vrijwilligerswerk.

Hoe laat sta je op in het weekend?
Hangt totaal af van het aantal slaapuren dat ik de dagen ervoor al dan niet had. Klaas Vaak heeft echt last van dementie, ik moet hem met regelmaat mijn adres verstrekken, hoezo ik ben zuinig op mijn persoonsgegevens glimlach

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Rustig… doen wat mag, laten wat moet, ad hoc invullen met dat wat ik wil. Ook afhankelijk natuurlijk van manliefs werkrooster. Lekker op de bank voor de buis crimi’s en dierenprogramma’s kijken of de zender van klassieke muziek op zetten, flap op schoot, foon binnen handbereik om wordfeud te spelen

Hoe ontbijt je in het weekend?
Niet…door de weeks ook niet.

Wat doe je het liefst in het weekend?
Wat ik 2 vragen terug al benoemde maar ook met de camera er op uit de natuur in.

Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Zo heel af en toe van te voren, in de meeste gevallen ad hoc

Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Niet elk weekend maar ja komt beiden wel voor. Cursusboek ligt naast me op het tafeltje en soms vrijwilligerswerk in het ziekenhuis hier in de stad bij de oecumenische kerkdiensten.

Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Hangt enerzijds af van het aantal slaapuren dat ik de dagen ervoor al dan niet had en anderzijds van welke dienst manlief heeft en wat voor weer het is. Als manlief ochtenddienst heeft blijf ik beneden zodat ik hem niet wakker houden zal met mijn gewoel, getrap, gesla, gemompel etc.  Bij harde regen en/of onweer blijf ik ook beneden om bij Brego te blijven.

Hoe ziet je perfecte weekend eruit?
Niets moeten en alles mogen, doen wat mij per moment in het hoofd schiet. Op pad met de camera, hetzij naar een dierentuin of de natuur in heeft dan altijd mijn voorkeur.  En niet te vergeten tussen eind september en eind februari natuurlijk naar een theater ergens in het land om naar Jeans te gaan.

Het niet meer meedraaien in een arbeidsproces maakt wel dat het weekend niet anders is dan de dagen door de week.  Sterker nog, met de camera op pad gaan naar een dierentuin of de natuur in doe ik liever door de weeks dan in het weekend omdat het dan veel rustiger is. Ben nou eenmaal geen mensen-mens en mijd dus het liefst mensen om me heen, op enkele uitzonderingen na natuurlijk. Grote mensenmenigtes zijn dus absoluut niet mijn ding!  Dit weekend krijgen we bezoek, ergens vandaag kan ik haar verwelkomen onderaan een afschuwelijke trap op een soort van langdurige bouwplaats. Morgen dan over de grens naar Duits grondgebied om haar een dierentuin te laten zien en wie weet wat nog allemaal meer. 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Je vult je dagen sowieso altijd goed in, indien mogelijk!
  En gezellig dat Liesbeth weer komt logeren 🙂
  Veel plezier samen!
  XXX

  • Ja precies…. natuurlijk zijn er dingen die ‘moeten’ die ik liever niet doe maar heej dat hoort er gewoon bij, dus noit soezen mor broezen 😉

   Ja super… komt helemaal geod hoor xxx

 2. Ook al geen stokje voor mij, weekend bestaat nog maar een hhéél klein beetje voor ons omdat ándere nog van een weekend afhankelijk zijn. Wij volgen eigenlijk meer jouw lijn, leuke dingen bij voorkeur op werkdagen doen want dan is het minder druk en heb je ook minder parkeer problemen;-)

  • Dat snap ik helemaal hoor…

   Een weekend heeft hier sinds 8 augustus 1988 al niet meer de betekenis zoals die het voor velen wel heeft omdat manlief toen startte met ploegendiensten… dit gezegd hebbende moet ik, eerlijkheid gebiedt, aanvullen dat hij tot aan toe bijna altijd in het weekend weg was omdat hij in de horeca werkte als uitsmijter en veelal zijn sport (die hij toen beoefende, het touwtrekken) volgde omdat de wedstrijden altijd in het weekend waren, in die tijd was het zeer populair.

 3. Zelden kom ik een stokje tegen waar ik meteen warm voor loop. Is er tóch iets waarin wij verschillen, ha!
  Veel plezier met Liesbeth. Fijn dat jullie het zo goed samen kunnen vinden.
  Zonnige groet ♥

 4. En weer jat ze hem, haha!
  Vond je niet dat ik keistoer van die trap af kwam? Want het is een kuttrap maar voor jou heb ik dat kreng over kuss!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.