Jeans 23 —> 24

En dan is daar die, toch wel, gevreesde zondag daar…. Jeans-23-Wings of dreams eindigt vanavond in theater Geert teis te Stadskanaal. Reuzeblij met mijn plaatsen op rij 1, samen met Anita, als altijd, gelukkig!!! Met een lach en een traan, én enkele andere diehard-fans, voor een laatste keer het dak eraf…. En dan is het helaas tijd om afscheid te nemen van niet alleen een geweldige show maar ook van 2 castleden, voor zover op dit moment bekend, Diederick en Tibisay.

En dan begint het lange wachten….. (wellicht) op de datum af, exact 8 maanden…. Om dan kennis te mogen maken met de nieuwste show…. Jeans-24-Tropical Heat…. Spannunddd natuurlijk….niet alleen vanwege de show maar ook vanwege het kennismaken met nieuwe castleden…. Ik kan NIET wachten!!!

Aanvulling op speciaal verzoek van Rineke 😉

Vroeg in de avond, veel vroeger dan eerder het plan was, stapte ik in de auto. Wel nadat ik mijn handen tot bijna stijfgevroren klompjes had bewerkt omdat ik ruiten moest krabben na een laag vallende sneeuw vermengd met ijzel. De wegen waren slecht, het weer ook, en tja te laat komen is dus niet mijn ding….Met Anita ging ik onderweg….een ritje van normaal zo’n 30 a 35 minuten…. jeetjemekreetje wat waren de wegen vies, het ijzelde en regende tegelijkertijd, zo vies! Maaarrrrr goed, uiteindelijk kwamen we in Stadskanaal aan, na ruim een uur onderweg te zijn geweest. Na her en der wat mensen begroet te hebben gingen we op de koffie af. Even later op mijn gemakkie bijpraten met Leon, dat kon want hij was als publiek aanwezig ipv als castlid. Toen wat andere mensen gesproken waarbij de geruchten niet van de lucht waren. De hele cast zou vertrekken op slechts 2 personen na? Snel even info bij Karel gehaald, die me gelukkig gerust kon stellen al had hij ook nieuws waar ik nog droeviger van werd. Diederick en Tibi weg, oke, dat was al bekend maar ook Tjindjara weg? Grrrrrrrr snikkkkkkk. Met gemixte emoties daarna de zaal in.

Op de tribune zaten op een rij The Creatives van Jeans samen met Leon, er werd driftig heen en weer gezwaaid. Daarna ging het doek open en gelijk begonnen velen in de zaal te juichen…. de toon was gezet, het dak zou eraf. Diederick had wat moeite zo af en toe zijn emoties te bedwingen, hoe aanstekelijk is dat, brrrr, de brok in mijn keel ging er zitten en wilde maar niet weg, hoeveel moeite ik ook deed om het weg te slikken. Snel, veeeeel te snel, was het pauze… Op rij 1 zaten meerdere ‘die-hard-fans’ dus we spraken af om de 2e helft, zodra het doek open zou gaan, allemaal te gaan staan, enthousiasme op het toneel dus ook uit de zaal toch? Zo gezegd zo gedaan, helaas waren wij de enigen want verder bleef bijna iedereen zitten….. Niet getreurd, verder genieten maar. Dat viel nog niet mee, je zag her en der emoties en tja het was immers de laatste van een indrukwekkend seizoen?! Tibi viel in voor Tjindjara en dat ging haar weer goed af. Ook liep het niet helemaal vloeiend omdat een nummer er op het laatste moment nog uitgehaald werd, dat mocht echter de pret niet drukken. Bennies pruik werd niet, zoals we gewend zijn, aangereikt door mede-castleden maar kwam aan een touwtje uit de lucht naar beneden zakken om tijdens het lied op een bepaald moment weer naar boven toe van zijn hoofd getrokken te worden. Zo gingen we meer dingetjes anders dan we gewend zijn, maar hee who cares, bij de laatste mag immers meer?! Het publiek gilde het op menig moment uit van plezier. En wat te denken van Nigel, die niet zoals we gewend zijn, met een ontbloot bovenlijf en een witte sportboxer achter de lijst staand zijn ding doet, maar met een string aan waarop een vijgenblad genaaid was, opkwam? Hilarisch natuurlijk! Zo dus letterlijk een mix van een lach en een traan. Wederom veel te snel ging het doek voor show 23 dan definitief dicht ;-(

En dan komt daar het onvermijdelijke moment dat je mensen gedag moet zeggen. Alhoewel ik natuurlijk nog net niet stikte van nieuwsgierigheid wilde ik ook niet iedereen bespringen met dezelfde vraag, dat heb ik dus maar achterwege gelaten, al heb ik wel her en der de vraag neergelegd om op FB te laten weten wat er zou gaan gebeuren zodra men duidelijkheid had. Iedereen had ruim tijd, zo fijn, dus ik kon op mijn gemakkie iedereen apart bedanken en de bedankjes overhandigen. Tja Tjindjara stopt, dat was voor mij zeker even slikken al begrijp ik het uiteraard wel en gun ik haar alle succes en doorgroei. Daarna was het tijd om de jassen te halen zodat we ons konden verplaatsen van het theater- & foyerdeel naar het hotel voor de afterparty. We hoorden de speech van Wil aan richting cast, band, crew en creatives en dronken nog wat. We spraken zo her en der nog enkele mensen en toen werd het toch echt tijd om ons weer het nare weer en de slechte wegen op te begeven. Nog snel nogmaals enkele woorden gewisseld met Tibi toen zij mij kwam opzoeken om mij een prachtig boeket bloemen te overhandigen. Buiten rookten we nog een sigaretje met Bennie T., Charro en Diederick waarna we afscheid namen en Diederick (met Charro) ons begeleidden naar mijn auto om zijn afscheidscadeau in ontvangst te nemen. Die had ik bewust niet mee genomen het theater in, te groot, te zwaar en te onhandig voor mij. 5 kwartier later stapte ik mijn huis weer binnen, nog steeds met dubbele emoties maar ja dat is niet nieuw, ieder jaar hetzelfde liedje, al was het jaar wel heftiger dan anders.

8 maanden wachten, wellicht op de datum af, voordat ik weer (hopelijk!!!) op rij 1 mag zitten om de nieuwe show te gaan bewonderen. Met wie ‘oud’ en wie ‘nieuw’? Géén idee!! Vervelend wel dat dat nog niet bekend is en op duidelijkheid gewacht moet worden. Een pauze-gesprek met Perry leverde in die zin ook geen duidelijkheid behalve dan dat ook de dans-kunsten, en diens groeipotentie daarin, van een castlid zwaar meewegen in de beslissing of iemand wel of niet in de cast mag plaatsnemen, al dan niet ‘oud’ of ‘nieuw’.

Kortom….. of ik in september een Bennie-T, Marco, Kees, Shelton als band… en Bennie-H, Nigel, Charro, Leon, Marije, Manon in de cast… terug zal zien is op dit moment nog een vraag…. waarop ik maar al te graag het antwoord ‘eergisteren’ graag geweten had!!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Nou, hoop dat die laatste voorstelling vandaag helemaal geweldig was……… en je moet maar zo bedenken : het voorjaar en de zomer komen eraan, geweldig tijd voor uitstapjes met je camera ………. gewoon even lekker alles vergeten in een dierentuin, stad of de natuur. Kop op, meis je hebt dit seizoen hele mooie herinneringen erbij gescoord, kijk maar naar je foto’s

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dank je wel hoor, en ja je hebt helemaal gelijk! Ga ik ook zeker doen.

   En wat die ‘gescoorde herinneringen’ betreft…heb er vanavond een paar hele bijzondere, met een gouden randje, aan toe mogen voegen. Ben erg dankbaar daarvoor!

 2. Maar je zúlt wel moeten, gelukkig heb je veel mooie voorstellingen die je nog even kunt “herkauwen 😉

 3. Veel plezier met de laatste voorstelling en sterkte met het wachten op de eerste. 🙂

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dank je wel, is helemaal gelukt. Was heel bijzonder door wat veranderingen… en vooral door wat er na de voorstelling allemaal gebeurde. Een dankbaar en blij mens gaat zo Klaas Vaak roepen 😉

 4. Gelukkig heb je de dvd’s 😀 En anders heb ik in elk geval onbeschrijflijk mooie avonden gehad! liefs Kakel

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Eh ja en nee helaas worden er niet van elke show dvd’s gemaakt (geen idee waarom, tot mijn spijt) ….

   Fijn dat ik jou onbeschrijflijke mooie avonden heb bezorgd hiermee!

   {knuffel}

 5. Ik vond het onvergetelijk! En ik ben er zeker volgend seizoen weer bij! Wat een mooi en emotioneel verslag.

  Liefs Frederique

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Mooi meid, zo fijn te lezen dat het je zoveel plezier heeft gedaan, daar wordt ik nou weer heel blij van 😉
   En ja hoor, de deal staat, volgend seizoen gaan we weer samen, jouw woonplaats of elders, dat zien we dan nog wel.

   Eh ja…. ben nou eenmaal een emodoos 😉

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.