Brego-060616

dabr

joop-59-4

Eens in de zoveel tijd gaan onze heren naar de ‘kapper’. Noah, als Koningspoedel moet dat natuurlijk zo wie zo nu ik het zelf niet meer kan omdat hij niet verhaart. Hij is inmiddels heel aardig op weg om een heel oud baasje te worden, inmiddels is hij de 12e mijlpaal gepasseerd (2 januari) en veel volbloed rashonden behalen dat aantal niet, zeker niet de grotere soorten. Zijn leeftijd begint wel meer en meer merkbaar te worden, hij heeft meer tijd nodig om op te gaan staan, te gaan liggen maar ook het wandelen gaat niet meer zo snel, al kan hij af en toe ook nog heel dartel als een jong kalf rond stuiteren maar dat wordt steeds minder.  Bij de start van een wandeling loopt hij enkele meters voor je maar al snel heb je hem ingehaald en loopt hij enkele meters achter je aan te sjokken. De jas irriteert hem ook steeds meer, zeker met warme dagen zoals de afgelopen week. Gelukkig stond er al een afspraak in de agenda, zo eenmaal in de 3,5 a 4 maanden moet het toch echt wel gebeuren.

joop-59-3
Brego is niet van het soort dat de jas uit moet maar zijn verleden heeft nare sporen achtergelaten. Zodra hij een borstel ziet verandert zijn humeur op slag en waarschuwt hij je overduidelijk niet naderbij te komen. Ook heeft hij over zijn lijf diverse plekken die hem irriteren en zodra het haar dan te lang wordt veranderen die plekken in hotspots en dat kan natuurlijk niet. Al hoe mooi ik de lange vacht van een driekleur collie ook vind, zijn welzijn gaat uiteraard voor.  Grappig is wel dat het nog steeds voorkomt dat mensen ons aanspreken tijdens het wandelen met hem  na zo kappersbeurt omdat ze hem dan niet herkennen in de zin van van welk ras hij er eentje is.  Na elke kappersbeurt dendert hij door het huis, een soort van overloop aan energie die er dan uit moet, helemaal happy dan dus. Hij wordt 2 juli 8 maar van ouderdom is bij hem nog niets te merken.

willemijn

Daphne en Bastiaan hebben de heren vanochtend heen gebracht en ik zit nu te wachten op een belletje dat ik ze weer mag komen ophalen…. dus dit logbericht is nog niet helemaal af… later vandaag zal ik wel wat foto’s bijplaatsen……….

noah06062016

brego06062016

10 Hartenluchtjes op “Jasjes uit”

 1. a.s. vrijdag gaat janse weer naar de kapper. Eigenlijk is ze nu op haar mooist maar haar vacht is een last in de zomermaanden.
  Mijn buurvrouw en ik brengen haar weg en gaan dan tot telefoontje komt samen gezellig shoppen en daarna wat drinken met een hapje.
  Liefs

  1. Aha oke, ja visueel op hun mooist… is prachtig voor ons om naar te kijken maar dat is minder belangrijk dan hun welzijn he

   Gezellig joh, ik kan dat helaas niet omdat ik niet durf te winkelen.

   wens jullie veel plezier.

   Liefs.

 2. 12 jaar is idd best oud voor een hond. Hij heeft dan ook recht op een verzorgde oude dag en bij jullie kijk hij het niet beter treffen. Fijn dat Brego zich nu ook zo goed laat helpen. Lijkt me een leuk gezicht om te zien dat een hond blij is met zonder jas (-:
  Dikke knuffel

  1. ja inderdaad…. dank je wel schat. Ik bevestig inderdaad graag dat dieren het bij ons goed hebben 😉

   ja inderdaad, hij en de trimster zijn vanaf dag 1 beste maatjes… gelukkig wel

   ach, het ziet er ongeveer uit als wanneer de koeien de 1e dag weer naar buiten komen na maanden op stal…

   knuffeelll -x-♥

  1. Zo is het…

   ja dat mag en dat is het al immers… de temperaturen van de laatste tijd liegen er niet om… als is Noah daar echt geen fan hoor maar dat zal wel zijn leeftijd te maken hebben…

 3. Eh ja maar dit is alleen van Brego…. dat van Noah was al bij elkaar geveegd en in zakken gedaan….

  Dat is zeker waar, heel de dag al als jonge dartele kalven om ons heen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.