Ja! Hallóóó….

… Mag ik ff ???

reclames
Onze tv staat bijna 24/7 aan …. dus kom ik ook veel in aanraking met de ergernis-stokpaardje nr. 1 als het om kijkdoos-ergernissen gaat… reclames dus. De wereld van reclamemakers bestaat in een enkel geval uit zeer humoristische mensen die overduidelijk veel plezier in hun vak hebben maar het overgrote merendeel, dat er overigens grof geld aan verdient, handelen vanuit de gedachte (bijna bewezen wetenschap, hoe idioot is dat eigenlijk?) dat tv-kijkers een stelletje halfgare minkukels zijn die niet zelfstandig in staat zijn om te beslissen wat wel of niet goed/gezond/slim/handig etc is. Op zich niet zo heel erg vreemd want veel mensen zijn als domme schapen, kachelen achter de eerste de beste ram aan die over die spreekwoordelijke dam gaat. Dat tv-producenten graag een graantje meepikken van dat geld blijkt wel uit de prijskaartjes die aan zendtijd hangen. Dat zij tegelijkertijd al hun verstand overboord gooien is ook wel bekend onderhand. Zolang het maar geld opbrengt mag immers alles op tv?!

Even een paar voorbeelden waarbij mijn tenen zich krommen, mijn wenkbrauwen zich onder mijn haargrens terugtrekken… het toppunt van uitingen van de intelligentie van een te vaak gebruikt en volledig uitgeknepen theezakje…

1) Rexona…. bewegingsbandjes die licht geven….
– alsof de rest van de wereld zit te wachten op jouw bewijzen dat je transpireert?

2) Fietsenwinkel.nl…
– met 9 winkels door het hele land altijd dichtbij…. tuurlijk, Nederland bestaat immers uit de cirkel Zwolle – Randstad

3) Nicorette spray…
– 150% meer kans op stoppen met roken… misschien ben ik hier de domme maar ik weet niet beter of compleet is 100%

4) Lexa.nl – Second Life
– Ben je (on-)gelukkig getrouwd? Maakt niet uit, vreemdgaan mag, of … moet zelfs want dat is normaal?

5) Alcohol-reclame…
– Bizar dat dat nog steeds uitgezonden worden mag met het onmetelijke aantal slachtoffers dat inmiddels door de poorten van begraafplaatsen en crematoria is gegaan…. om nog maar te zwijgen van het aantal wiens leven door die zooi voorgoed negatief en onherstelbaar veranderd is

6) Verzorgingsproducten voor de intieme zone van de vrouw…
– Je reinste waanzin. In deze business is er maar 1 die er goed mee gedaan wordt, de producent.
Die zooi kost niet alleen veel geld maar werkt averechts, net als labello overigens al smeer je dat op een andere plek. Wil je als vrouw je intieme zone zo gezond mogelijk houden is er maar 1 ding waarmee het in aanraking mag komen….. water! Niets meer en niets minder. Ben je gevoelig voor blaasontstekingen gebruik dan dagelijks een beetje baby-olie. Heb je veel jeuk zonder aanwijsbare reden, dan een paar dagen yoghurt smeren. De gezondheid van dat deel is hoofdzakelijk afhankelijk van je binnenkant, de weerstand.

7) Haargroei-…. afslank-…borstvergrotende… vitaminepreparaten, antirimpelcremes, tanden-wittende pastas  etc
– werkt niet zoals men belooft… integendeel, je weet nooit wat er precies in die pillen zit en overdaad schaadt… je weet niet wat je eet!
Levert alleen geld op in de zak van de producent.

7 …. is wel genoeg al zou ik er moeiteloos 70 van kunnen maken….

Zo heel af en toe komen er reclames voorbij die ik werkelijk lumineus vind, ze zijn zeldzaam maar ze bestaan echt. Wat mijn 3 toppers zijn konden jullie al zien aan de foto hierboven….

Onvergetelijk….
a) De Calvé-reclame met Petje Pitamientje
b) De Rolo-reclame
c) Harry Piekema van de Albert Heyn

Alhoewel ik alcohol écht verafschuw vind ik de reclames van Heineken vaak geweldig.

Terwijl ik zo opschrijf vraag ik me af wat jullie er nou van vinden? Welke reclame vind je hemeltergend bloed-irritant en welke raakt jou in de meest positieve zin… en wat vind je van het hele reclamegebeuren in het algemeen? Laat het me maar weten, ik lees het graag, ben reuze benieuwd.

 

PS: Ik was het alweer vergeten maar gelukkig herinnerde ze mij eraan……
5 november 2015 schreef Ferrara er ook een prachtig stuk over.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Hier staat de tv gelukkig heel weinig aan ,ik kijk zelf weinig en mijn man heeft zijn eigen tv boven .De meeste reclame vind ik tenenkrommend maar de TUC reclame spant de kroon en ik zou het liefst een vaas bloemen door de beeldbuis smijten als die voorbij komt .Ik mis Harry in de Appie reclame ,vond dat hij het altijd zo leuk deed .
  Groetjes Elisabeth

  • 😉

   Die reclame zegt me niks…. maar ik geloof je op je woord….

   Ja ik ook….. de supermarkten die dat idee gekopieerd hebben doen het lang zo goed niet

   groetenterug

 2. Ook ik kijk weinig tv en je kan tegenwoordig wel heel lang plassen,enkel als je in bv een kasteel woont ben je zolang als de reclame er is onderweg.

  Wij kijken graag naar de Belg,zenden vrijwel geen reclames uit tijdens een serie of film.

  Zie jij trouwens reclame op mijn blog? en is er bij betaalde wordpress html inpluggen beschikbaar?

  fijne dag nog verder

  • haha ja dat klopt….

   wij kijken met name naar de Duitse, de Engelse en de Belgische tv, en de kleinere hoeveelheid reclame is 1 reden, kwalitatief veel betere programma’s is de hoofdreden

   ja … elke gratis blog toont reclame, alleen de eigenaar ziet dat niet …

   jaaaaa 😉

 3. De afgelopen twee weken heb Lief en ik nul komma nul uur tv gekeken en het was héérlijk. Waar ik me aan erger is aan reclames voor producten waar blote borsten in getoond worden. Heb in de familie een hele clan gevormd om dergelijke producten te boycotten. Voelde goed!
  Lieve groet ♥

 4. Ik kijk zelden tv en dat is met name omdat ik gek word van reclames. AH vond ik ooit wel leuk en die van Centraal Beheer.

  • Kan ik me wel voorstellen…. daarom kijken we het meest naar buitenlandse zender

   Ja klopt, die noemde ik niet omdat ik er even niet aan dacht maar inderdaad ‘even apeldoorn bellen’ hoort ook in het rijtje onvergetelijk thuis.

 5. Ik vind het jammer dat Loeki de Leeuw van de buis is. Vond die filmpjes altijd wel grappig. Asjemenou!

  • Ja dat ben ik volkomen met je eens….
   zoals de Duitsers de Mainzelmänchen hebben hadden wij Loeki… ongeëvenaard Nederlands, wellicht juist daarom wel in ongebruik geraakt want ja Nederlanders hebben geen rechten meer alleen maar plichten. Asjemenou?

 6. Ik erger me al jaren aan de meeste reclame. Ik schreef er al eens over op mijn blog.
  https://ferrara-victoriene.blogspot.com/ onder het label reclame

  Vraagje, zie je ook reclame op mijn blog of geldt dat alleen voor WP?

  • Ik snap je helemaal…. zal binnenkort dat blog van je lezen….

   Ja ook blogger heeft dat…. dat verdienen ze aan…. Maar ook bij blogger geldt dat de eigenaar het niet ziet

   ik heb even gekeken op je blog maar kon de betreffende post niet vinden omdat je de link van je blog in diens geheel gaf…. ik weet verder niets over die post dus dat maakt het zoeken naar het betreffende bericht gelijk een zoektocht naar een naald in een hooiberg 😉

   Als je een specifiek blogbericht wilt linken heb je dus dat specifieke adres nodig, elk bericht heeft een eigen adres.
   Die kun je vinden door op de titel met je rechtermuisknop te klikken en dan te kiezen voor ‘linkadres kopiëren’ en dan die op een andere plaats door wederom met de rechtermmuisknop te klikken en te kiezen voor plakken plaatsen.

   Wil je dat eens proberen en mij alsnog de link naar dat betreffende bericht geven want ik wil het wel graag lezen…

 7. Ik erger mij mateloos aan de reclame voor wasmiddelen. Volgens mij kijkt geen enkele moeder met een stralende blik naar haar kind die onder de modder thuiskomt, omdat zij Omo heeft. Jongste zoon vond dat schijnbaar ook. En vond het maar onzin dat ik soms kwaad werd als hij weer eens behoorlijk smerig thuis kwam. Je hebt toch Omo? zei hij dan. Grrrrrr….. ik kan mij er nog steeds aan ergeren.
  De reclame van Centraal Beheer vond ik altijd wel leuk.

  Liefs Frederique

 8. Goedemorgen, nieuwe poging. Ik hoop dat het nu goed gaat.
  Ik dacht gisteren dat als je in de li. kolom op het woord reclame klikt dat je er dan ook was gekomen. Maar deze methode is beter. Meneer F. had me dat ook al eens laten weten. Eigenwijs he.

  Ik zie dat je dit blog al eens hebt gelezen en van commentaar voorzien
  Je wilde toen rebloggen, maar dat werkte niet.

  https://ferrara-victoriene.blogspot.com/2015/11/schrijfcursus.

 9. Nou ik heb het even geprobeerd en het antwoord is dat de blogpagina niet bestaat. GGGRRR, techniek.
  Als ik dan naar reclame ga in de linker kolom kan ik het bericht gewoon lezen.
  Meneer F. is even niet te bereiken, maar het komt heus goed.

 10. Ik maak me er niet zo druk om, ik vind de meeste irritant, maar ik kijk gewoon niet. Heb als ik tv kijk altijd een boek naast me liggen en tijdens de reclame lees ik ……… ik moet zeggen dan gaat het lezen wel hard trouwens.

 11. Dag Melody
  Bij ons geen reclame????? Ja op ėėn en canvas niet maar op VTM en Vier en de andere ook,we hebben de klok er eens bij gehaalt 6min reclame en 12 min film enz,goed idee van die boek lezen ga dat ook eens doen.Heb je al die reclame gezien van dat jongentje die zijn oma zo maar mag vast pakken met zijn handjes vol chocolade en zij in een wit pak ,ja zeg mijn kindjes zouden dat niet mogen hoor ,denk dat het voor waspoeder was,al gebruik ik dat merk ook😜
  Groetjes uit België

  • Hallo Ivonne…. ik zie hier in het noorden van Nederland maar 2 Belgische zenders, Canvas en Eén… Ik zie het meest op Canvas en daar zie ik weinig reclame, tussen programma’s wel maar niet dat programma’s onderbroken worden voor die zooi

   Nee ken ik niet, lijkt me wel heel leuk….. en ja dat zouden mijn kleinkinderen wel mogen hoor, als ik ze zou hebben

   Groeten terug

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.