Invalshoek – ‘Ontspullen / Mondjesmaat’

REISMEERMIN

Ineens… totaal onverwacht, of toch eigenlijk niet helemaal als ze even echt heel eerlijk was naar zichzelf, was het er! Dié spreekwoordelijke druppel en de emmer liep over. Liep over? Nou zeg maar gerust, stond op zijn grondvesten te schudden en grote sloten water klotsten over de rand en wel in zodanige mate dat geen enkel ieniemienie ietsiepietsie stukkie van de rand bleef droog. Ze kon geen kant meer op, ze wist niet van voor naar achter, noch van links naar rechts om nog maar te zwijgen van naar boven naar beneden of zelfs alle kanten in tegengestelde richting.

Het laagste punt werd bereikt en het duurde even voordat ze zich realiseerde dat ze maar één kant op kon, namelijk naar voren. Welke andere richting ook aanlokkelijk leek, ze waren allemaal stuk voor stuk levensgevaarlijk als optie en dus totaal niet geschikt om te kiezen. Maarrrrrrr…..ze had één troost, een onmetelijk grote ook zelfs… Ze hoefde het niet alleen te doen, de hulp die ze nodig had was er!

Langzaam, onuitgesproken tegen wie dan ook maar wel een constant zinnetje dat door haar hoofd speelde, kroop ze op slakkengang uit het dal omhoog. Evenzo langzaam werd haar hoofd leger en opgeruimder en totaal verrast ontdekte ze hoe fijn het voelde om ruimte te krijgen, trots groeide in haar omdat ze steeds vaker besefte dat ze het zelf creëerde.

Mondjesmaat ontspulde ze de krochten van haar geest en liet ze haar ziel zich genezen. Met het ontspullen kwam ook de acceptatie op gang. Na verloop van tijd bleek dat het zich niet meer liet stoppen, het was onstuitbaar. Het mondjesmaat ontspullen werd één van haar beste eigenschappen want het was één van die dingen waardoor ze zich onbeschrijflijk gezegend voelde. Tegelijkertijd was het ook elke dag van haar ‘nieuwe’ leven dé uitdaging die ze elk moment weer opnieuw moest aangaan. Hoe aanlokkelijk het soms ook was om op te geven, wist ze dat dat wel het laatste was dat ze zichzelf moest toestaan. Dat wat er dan namelijk zou gebeuren wilde ze nooit weer ervaren, dat wist ze, voelde ze, met elke snaar die haar aan het leven verbond.

8 hartenluchtjes op “Invalshoek – ‘Ontspullen / Mondjesmaat’

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   😉 Ik kende het woord ook niet hoor, tot ik bij Reismeermin verder las…

   Het betekent zoveel als…. het jezelf ontdoen van (te)veel spullen…. oftewel ‘rommel’ opruimen dus… ruimte maken…. weg met dingen die je niet meer wilt zien/hebben/gebruiken/ etc

  • Melody says:

   hahaha ja…… Niels en Anita gaan de 30e naar Soldaat v Oranje… ik mail je nog even, doe ik morgen ofzo…

   eh ja….waardevoller….achteraf zeker, hoe moeilijk het proces ook was en blijft.

  • Melody says:

   kan me er wel iets bij voorstellen…… ik heb het in 2007 gedaan, letterlijk…. kostte best moeite maar achteraf ben ik er blij om. Is heel ander verhaal natuurlijk, ga ik hier niet over schrijven.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.