Invalshoek-75 ~ Ansichtkaart-Allerhande


Invalshoek van Reismeermin

Schrijf-Uitdaging nr. 75 –

sinds  19 april 2011

Thema: 6 november – 3 december 2017

Daar loop je dan op Duits grondgebied. Daar men daar Sinterklaas niet kent liggen de winkels al vol met kerstspullen. Alles glinstert je tegemoet, je weet soms niet waar je het eerst moet kijken. De nieuwe ideeën ontspruiten gaandeweg zonder dat je daarvoor enige moeite hoeft te doen. Nou ben ik niet zo van de feestjes, dus ook de Kersttijd kan mij gestolen worden als ik eerlijk ben. Mijn gezinsleden denken er niet anders over dus dat scheelt een hoop discussies en nog belangrijker, het gevoel dat er iets moet, dat een ander iets van je verwacht en zwaar teleurgesteld zal zijn als je daaraan niet voldoet, ongeacht de oorzaak.

In onze huidige consumptiemaatschappij wordt het je als het ware door de strot geduwd dat je ieder jaar alles nieuw moet hebben. De modetrends volgen, de meest bizarre kleuren en de combinaties daarvan doen je duizelen. Gelukkig ben ik te nuchter (Gronings, weet je nog?) voor die ongein en krijg ik dus ook geen koopzin, wel zo handig als je niet over een ruime beurs beschikt glimlach.  Anita zei het vanmiddag nog, ben toch blij dat ik Groningse ben, met een vette grinnik erop laten volgend: de kleuren van dit jaar kunnen mij toch echt niet bekoren, daarmee stemde ik natuurlijk volmondig in want onze smaak is in deze context hetzelfde.

We hebben weliswaar nooit een kerstboom staan, bezitten er ook geen, want a) we hebben er geen ruimte voor en b) onze poezenbeesten en de honden met hun zwiepende staarten zouden echt wel voor veel scherven etc gaan zorgen. Stel je voor dat de kerstboom tegen onze tv aanvalt, of erger nog tegen het aquarium? Moet er niet denken dat ik bij thuiskomst met zoiets verrast ga worden.  Op zolder ligt allerhande kerstgrut, ieder jaar haal ik een deel naar beneden en plaats het dan, maar net hoe mijn pet staat en waarin ik zin heb. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik vorige week 1 idee heb opgepikt en dat dus ook dit jaar wil gaan nadoen. De benodigdheden heb ik wel op zolder op 1 deel na. Dat ene deel is in Nederland schrikbarend duur dus ik was al begonnen met het aflopen van kringloopwinkels in de hoop dat deel ergens voor een spotprijsje te vinden. Loop ik dus vanmiddag in Duitsland, zie ik het in een, overigens zeer luxe, winkel staan. Anita sleepte me naar binnen want ik wilde niet omdat ik ervan uit ging dat de prijzen navenant de etalage (veel te duur dus) zouden zijn. Ik kreeg een zeer aangename verrassing want dat was dus niet het geval. Voor minder dan 1/3 van de Nederlandse prijs nam ik het even later mee de winkel uit. Wat het is vertel ik nog niet, daar kom ik over een maandje ofzo wel op terug, wordt dus vervolgd grijns

Een 2e punt dat ook elk jaar weer voor lichte consternatie zorgt is het gebruik kerstkaartjes te versturen. Jeetjemekreetje wat zijn die krengen duur, en die die wel ‘goedkoop’ zijn zien er niet uit. Ik ben niet een mens van 100 in een dozijn dus stuur ik ook geen kerstkaartjes van dat genre, althans niet meer. Deed ik jarenlang wel omdat ik zo’n lange lijst had en me dat financieel niet zonder andere problemen te veroorzaken kon veroorloven.  De lijst is behoorlijk ingekort, ik stuur nu alleen nog kaartjes naar mensen die me dierbaar zijn en dus mag een kaartje nu ook iets meer kosten. Net als veel andere produkten zijn ook de ansichtkaarten in Duitsland veel goedkoper dan hier, maar ja die Duitse teksten erop, daar zit niemand op te wachten toch? Engelstalige teksten dan? Mwah, is een optie maar nee want ik hang aan het hanteren van mijn moerstaal. Kortom, ik ging dus zonder kaartjes terug de grens weer over. Gelukkig, schreef ik hierboven ook al ergens eerder, doe ik niet aan modegrillen mee dus kan ik gerust gebruik maken van de kaartjes die er nog liggen van vorig jaar. Allerhande ansichtkaarten liggen nog in de doos en een aantal daarvan gaat weer op de post, nu maar hopen dat mijn geheugen me niet in de steek laat en mensen niet bij het openen van de kaart zullen zeggen: ‘heej die kreeg ik vorig jaar ook al van der’…

10 hartenluchtjes op “Invalshoek-75 ~ Ansichtkaart-Allerhande

 1. nu hier is de beurs nog kleiner 🙂
  en heb geen van die zooi op zolder
  mijn bomen staan het hele jaar in het bos 🙂
  ik stuur sinds ma er niet meer is geen kaarten meer per post
  enkelen krijgen er 1 in de mail

 2. Kerstkaarten koop ik voor een prikkie bij Big Bazar. Maar ze schrijven…oh mijn God wat heb ik daar een hekel aan. Kerst vind ik eigenlijk maar rotzooi in huis. Pas als de Sint vertrokken is, beginnen wij pas aan een boom te denken. Ik verrek het om het eerder te doen.
  Kus ♥

  • Ja dat is ook een optie… kom daar ook heeeelll af en toe, geen winkel voor mij brrr

   Haha dat is (totaal niet verbazend) herkenbaar!

   Wij doen het hier ook niet hoor, al is het geen wet van Meeden en Perzen, wij doen het eigenlijk altijd op onze trouwdag…. absoluut, ik ook.

   xxx♥♥♥

 3. Al ben ik geen Groningse ook hier gaan de kerstspullen niet ieder jaar in de prullenbak hoor, nergens voor nodig om ieder jaar nieuw te kopen. De kerstkaarten zijn in de loop der jaren toch wel veel goedkoper geworden er is genoeg moois dat wel betaalbaar is, was dat met de postzegels ook maar zo;-(

  • Haha nee dat ben je inderdaad niet, maar is oké hoor, jij bent 1 van de weinig westerlingen die ik bijzonder aardig vind grijns

   Dat verbaast me niks, zo schatte ik jou dus (terecht ook nog) wel in.

   Dat klopt… ik koop eens in de zoveel jaar in de opruiming na de Kerstdagen een behoorlijke stapel …postzegels koop ik al eerder in het jaar met ‘kinderpostzegels’ en indien nodig aan het eind van het jaar met ‘kerstzegels’ samen met iemand anders zodat het dan voordelig is.

 4. Minneke says:

  Dank voor je invulling! En ik heb op dit moment alleen maar liedjes over kaarten in mijn hoofd dus ik wacht er af wat er gebeurd. Wel stuurde ik een leuke ansichtkaart aan mijn revalidatieteam.
  Alleen weet ik dan weer niet hoe ik mijn ansichtkaartenmuziek bij Trees krijg. Mijn blog wil nog niet helemaal wat ik wil..

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.