Klaverjassen

REISMEERMIN – Kaart(en) – Verzot

Al geruime tijd kwam ze in dat ene huis over de vloer als lid van een groep van gemiddeld 10 personen. In eerste instantie was er ook niets aan de hand, werd ze net als ieder ander lid van groep welkom geheten. Eén persoon had al snel door dat er iets aan de hand was maar had er duidelijk plezier in dat geheimpje voor zichzelf te houden, niet zeker wetende dat hij gelijk had maar tegelijkertijd daar niet aan twijfelend. Bij elk bezoek twinkelden er kleine pretlichtjes in zijn ogen en lag er een vage glimlach om zijn mond. Ze wist gelijk dat die enorm grote man zowel een grote mond als een klein hartje had, dat dan wel gemaakt was van goud.

Op een gegeven moment was het moment gekomen waarop iedereen er inmiddels van doordrongen was dat zij een andere plaats in de groep had dan de overige leden. Zij verwerd van een vriendin uit de groep tot dé vriendin van iemand uit de groep. Toen dan dat ook toegegeven werd veranderde die vage glimlach in een glimlach van oor tot oor en werd ze met een klap op de schouder hernieuwd welkom geheten met de woorden: “Nou he he, dat werd tijd maar ehhh….” De grote man zweeg even, keek de groep rond, keek zijn echtgenote aan en zei: “zeg jij het haar of doe ik dat?”. De echtgenote knikte en zei: ‘doe jij dat maar’ waarna de man vervolgde: “jij mag alleen mijn schoondochter worden als je klaverjassen kunt!”

Oeps….dat kon ze niet…. “Oké, dan hebben we werk voor de boeg!”. En zo werd de tafel geleegd, een la opengetrokken en binnen enkele minuten zat ze geconcentreerd te kijken wat er gebeurde. Na een aantal rondjes moest ze het zelf doen. Zij, géén spelletjesmens bij uitstek, had binnen de kortste keren de smaak te pakken en werd lid van een aantal verenigingen waar wekelijks de tafels geruimd, en bespeeld, werden.

10 hartenluchtjes op “Klaverjassen

  1. Ja leg de kaarten maar op tafel! Van klaverjassen geen kaas gegeten, maar goed pak ik mijn kaarten jij de jouwe, wie weet ontdekken we nog een nieuw kaartspel 😉 Dank weer voor je snelle bijdrage!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.