Invalshoek

REISMEERMIN – Vorst / Afstandelijk

Iedereen had het er over, je kon de tv niet aan zetten of het ging er wel over, ogenschijnlijk alle zenders die ze tot haar beschikking had hadden hun programmering aangepast en spraken allemaal over hetzelfde item. Je zag op alle netten dezelfde foto’s, je hoorde bepaalde zinnen zo vaak herhaald worden dat je er na een uurtje al helemaal zat van werd. Zelfs de buitenlandse zenders hadden het nieuws opgepikt, ze hadden niet hun programmering aangepast maar alle nieuwsitems bevatten het nieuws wel. Op het internet kwamen in no time de gekste dingen voorbij, via Twitter en Facebook kwamen vele grappen voorbij, waarbij ze bij sommigen ervan toch wel haar wenkbrauwen fronste. Het werd weer eens duidelijk dat ook op het gebied van humor de smaken enorm kunnen verschillen, om van respectloosheid maar te zwijgen. Na een tijdje was ze er klaar mee, ze wist het nu wel. De deed de tv uit en pakte haar Ipad en begon zich te verdiepen in een puzzel. Haar gedachten gingen naar het nieuws van de dag. Ze vroeg zich af of ze zo afstandelijk was dat het haar helemaal niet kon schelen. Was ze koningsgezind of juist niet, was een andere vraag die haar ook bezig hield. Ze was noch het één noch het ander, ook met politiek hield ze zich niet bezig dus welke richting zij stroomde wat dat betreft was evenmin totaal onduidelijk. In deze zaken was ze, in tegenstelling tot talloze andere zaken, totaal afstandelijk. Ze was geboren in een koninkrijk, wist niet beter of er was altijd een koningin geweest. Nadat ze op zich was gaan wonen had ze wel een vlag gekocht die, inmiddels 34 jaar later nog steeds ongebruikt, in de gangkast stond. Niet dat ze er tegen was maar ze vergat het altijd, kende ook de diverse vlagdata niet, was niet interessant genoeg om het te onthouden. Nee er waren wel andere dingen die de moeite van het onthouden en aandacht aan besteden wel waard waren. Na een tijdperk met 2 koninginnen zou ze nu een tijdperk in gaan met een koning. Het was tijd voor de hand van de nieuwe generatie had de aanstaande ex-koningin gezegd. Nou ze zou het wel gaan zien en beleven, dat er dingen zouden gaan veranderen was wel logisch maar of het land nou geregeerd werd door een grote groep mensen met aan het hoofd, pro forma, een koningin of een koning maakte haar niets uit. Wel had ze alle respect voor de vertrekkende vorstin want in tegenstelling tot veel van haar soortgenoten had zij altijd haar werk op dusdanige wijze gedaan dat er van schandalen en affaires nooit sprake was geweest. Ze verwachtte dat de aanstaande vorst en zijn vorstin-gemalin dat gegeven wel zouden handhaven. Ze zou het letterlijk en figuurlijk van een afstandje meemaken, ze gunde iedereen alle goeds en geluk meer dan toe, in die wens was ze juist totaal niet afstandelijk.

22 hartenluchtjes op “Invalshoek

   • Ik ook niet. Leuk dan men er zo mee bezig is maar het kan ook wel minder. En het gekke is…als het achter de rug is hoor je er bijna niks meer over…is toch ook gek eigenlijk? 😉

    • ♫ Mel☺dy ♫ says:

     Ik verwacht ook inderdaad dat na de kroning je nog een paar dagen iets hoort en het dat weg is….. totdat het onvermijdelijke komt, al wij dat beleven, begint alles van voren af aan en ik bevrees nog erger dan nu.

       • Ohhhhhhh. Nee sollie, dat zal aan mij liggen hoor. Ik weet namelijk nog niet wat ik er van moet vinden hahaha ;-). Maar idd, dat is óók zoiets inderdaad. Er zijn niet veel dingen zeker maar datte dan weer wél. Hopelijk heeft ze nog heel lang voordat dat moment komt 😀

        • ♫ Mel☺dy ♫ says:

         😉

         Ja dat hoop ik uiteraard ook, ze heeft haar hele leven moeten werken dus mag ze van mij nu uitgebreid de tijd krijgen om dingen te doen die ze voorheen niet kon.
         Ik hoef dat ene moment niet mee te maken hoor.

 1. Nanda says:

  Ik was het ook al snel zat, dat eindeloze gepraat over de troonswisseling. Het is dan een soort overkill wat je krijgt.
  Maar op 30-4 zit ik zeer waarschijnlijk met een dikke strot te kijken 🙂

 2. Petr@ says:

  Ja wij hebben er inmiddels ook meer dan genoeg van. Wat valt er nog meer over te zeggen?
  De “deskundigen” en “royaltykenners” buitelen over elkaar heen op de tv.
  Wij zetten hem dan snel uit!

  Groetjes Petr@

 3. Trui says:

  Ha ik ben blij dat ik niet de enige ben die gek wordt van het gepraat over iets wat pas over drie maanden gaat gebeuren. Ik wens onze (nu nog) vorstin een fantastische oude dag en ga er van uit dat W.A. zijn best gaat doen. Meer kunnen we niet hopen, toch?

 4. Reismeermin says:

  Ah ik was dus niet de enige die na het nieuws gehoord te hebben de tv uitzette ;-))
  Dank voor je bijdrage en de link zal ik plaatsen

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.