REISMEERMIN

Ze had wel vaker horen zeggen dat jeuk erger is dan pijn…. nou, zo langzamerhand begon ze te geloven dat degenen die dat uitgesproken hadden het bij het juiste eind hadden gehad.

Pijn? Ja daar wist ze alles van sinds ze in haar pubertijd als chronisch pijnpatiënt te boek kwam te staan. Jeuk? Nou nee dat had ze eigenlijk nauwelijks ervaringen mee opgedaan tot dusver, behalve dan de herinneringen die haar nog kippenvel konden bezorgen aan de tijd dat ze haar examenjaar van de middelbare school gevloerd werd door de waterpokken en ze het uitdrukkelijk ‘krab-verbod’ opgelegd had gekregen. Om hieraan gehoor te kunnen geven had ze toentertijd ook constant de bus met mentholpoeder binnen handbereik staan. Verder had ze dus weinig jeukervaringen. Al bleek wel dat ze sinds een aantal jaren gevoelig was voor bepaalde wasmiddelen. Helaas bleek alleen een duur wasmiddel al enige geschikt om die kleding te wassen die met haar huid in aanraking kwam, en dan vooral de kwestbare delen ervan. Ach geen ramp toch, zolang ze maar ervoor zorgde dat dat wasmiddel gebruikt werd was de jeuk minimaal en was er prima mee te leven. Niets om over te klagen.

Inmiddels was de lente weer begonnen en voor de 3e keer op rij leek Moeder Natuur het noodzakelijk te vinden haar te verrassen met het cadeautje dat door sommigen in haar omgeving al betiteld werd als hooikoorts. Ze kende een aantal mensen dat er ieder jaar behoorlijk veel last van had en ze hoopte dat zij niet tot die groep zou gaan behoren. De kriebel in haar neus was af en toe om gek van te worden, om nog maar te zwijgen van de jeuk rondom haar ogen. Op een morgen tijdens haar werk kreeg ze een ogenschijnlijk niet te stoppen niesbui, haar hoofd begon er van te dreunen alsof de aderen op knappen stonden. ‘Misschien moet jij je eens laten testen op hooikoorts?” werd haar voorgesteld, waarop ze resoluut haar hoofd schudde en antwoordde: ‘Nee joh, ben je mal, denk dat ik verkouden ga worden…’ Hooikoorts in het voorjaar, een stram lijf en zo goed als bewegingsloze doch wel pijnlijke gewrichten op de vochtige en koude dagen, benauwd hebben in de zomer vanwege het niet zo gemakkelijk kunnen transpireren…. Dat haar lijf niet een toonbeeld van gezondheid was dat was wel een feit maar dat zij zich ook nog eens slachtoffer zou laten worden van seizoensinvloeden, dat ging haar te ver. Hooghartig, hoe zeer dat ook een oneigenlijke karaktereigenschap van haar was, weigerde ze daar tijd, energie of zelfs maar gedachten aan de mogelijkheden aan te verspillen.

6 Hartenluchtjes op “Invalshoek – 57
Seizoensinvloed – Hooghartig”

  1. Whahaha, ik heb na heel wat onderzoek de diagnose Hooikoorts gekregen omdat ze het gewoon niet konden duiden. De speciale waspoeder is hier ook in huis en nog bij stress kan ik rood uitslaan. En nee, tot vorige week kende ik het woord hooghartig niet. Iemand vond dat woord bij me passen. Oh ik heb zo gelachen om je invulling (geen idee of dat de bedoeling was) omdat ik het als het ware aan degene die dit keer mij tot de invalshoek inspireerde de jeuk voorschotelde. Link volgt.

    1. Ik ga die onderzoeken voorlopig niet in, heb al genoeg witte jassen aan mij moeten laten zitten in de afgelopen 40 jaar. Als het echt niet meer anders kan ga ik wel maar zover komt het hopelijk niet.

      fijn dat je gelachen hebt, met die intentie heb ik het niet geschreven maar dat geeft verder niet.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.