REISMEERMIN

VOOR:
Griebelse Grutten rauw en gaargekookt nog aan toe!!! Wat had ze het druk, ze draafde van hot naar her en wrong zich in alle bochten om het iedereen optimaal naar de zin te maken. Loyaal als ze was aan alles en iedereen negeerde ze de steeds luider wordende stem die uit de allerdiepste krochten van haar ziel kwamen, die haar steeds meer begonnen te teisteren en steeds vaker probeerden het leven zuur te maken. Hoe ongelooflijk het ook klonk in haar eigen oren…. de ‘ik-verveel-me-dood-momenten’ leken in aantal toe te nemen. Alsmede groeide haar gevoel van ontevredenheid en het daardoor, extra ongelukkig zijn. Het leek wel alsof ze in een vicieuze cirkel zat waaruit losbreken onmogelijk scheen. De stem van haar ziel die altijd de hoogste noot had gezongen zweeg steeds vaker en daar waar die geluid produceerde was het vals en klonk het als een ouwe kraai die een visgraatje in zijn keel had steken en niet kwijt kon worden.

TUSSEN:
Steeds vaker gingen haar gedachten terug naar een plan die enige tijd terug in haar hoofd was beginnen te ontstaan. Het einddoel had ze al heel helder voor ogen maar de weg ernaar toe was nog volledig in nevelen gehuld en daar waar een beetje zicht was constateerde ze hobbels en obstakels die onneembaar leken. Toen, op best nog wel een onverwacht moment, was daar die knop die omging. Ze ging er niet langer over nadenken, NEE! Ze ging het doen. Hoe? Dat wist ze niet maar alles begon immers altijd met een eerste stap? Die eerste stap was de aller-allerbelangrijkste, in alles, dus ook hier, en zij ging hem zetten. Niets noch niemand zou haar het zetten van die ene stap beletten. Vastbesloten tilde ze haar rechtervoet op, stak hem vooruit en zette hem resoluut neer.

NA:
Met een glimlach keek ze achterom. Wat was ze toen toch naïef! En wat had ze veel tijd verspild met het dralen en twijfelen uit angst voor iets dat ze niet kende. ‘De mensch lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’… Een waar woord, wist ze nu uit ervaring. Inmiddels vele jaren later stond ze in een zonnestraal, een figuurlijke want de letterlijke was vandaag afwezig maar dat deed er totaal niet toe. Ze zong weer het hoogste lied, zuiverder dan ooit tevoren. Op een totaal andere wijze ingevuld had haar leven een vernieuwde, verfriste, verhelderende klankkleur gekregen en was zinspiratie een vast onderdeel van haar dagelijks bestaan geworden. Met alles in haar verleden kon ze oprecht zeggen, zonder ook maar enige vorm van aarzeling, dat ze gelukkig was en volkomen tevreden met hoe haar leven momenteel verliep. Het nare dat op haar pad kwam aanvaardde ze en ze maakte er het beste van en van het mooie dat op haar pad kwam genoot ze intens van de eerste tot de laatste seconde en ze zorgde ervoor dat ze die momenten niet zou vergeten want ze koesterde ze blijvend en bewust.

8 Hartenluchtjes op “Invalshoek 56
~~ Klankkleur – Zinspiratie ~~”

    1. ‘had ze nu maar….’ ja enerzijds wel maar anderzijds niet want ze heeft nu de ervaringen uit een leerproces opgedaan waarmee ze de rest van haar leven haar voordeel kan doen…dat had ze in het andere geval niet gekund. Sommige levenslessen zijn nu eenmaal snoeihard maar tegelijkertijd onmisbaar!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.