~ SCHRIJVERIJ ~·Invalshoek

Invalshoek – *55* – ‘Mikmak / Blijmoedig’

REISMEERMIN

Jawel Pippelotteke, kijk me maar niet zo raar aan…. ik sta heus niet te ratelen alsof ik mijn verstand verloren heb…. maak je geen zorgen, het komt allemaal goed…. ieder mens moet met zijn tijd mee dus dat geldt ook voor mij en dat dat weer ten goede komt van jou en je vriendjes en vriendinnetjes is dan toch wel weer heel erg mooi meegenomen of niet dan???

Pippelotteke wist niet wat ze er aan had. Vanaf het moment dat ze geboren was had haar moeder haar ingeprent op te passen voor die rare mevrouw in wiens huis ze woonden. De meest afschuwwekkende verhalen had ze over haar gehoord. Ze zou spinnen de pootjes uittrekken. Ze zou vogels van de veren ontdoen. Ze zou muisjes, zoals zij dus, zonder enige schroom een nagel uittrekken als ze die nou net toevallig weer nodig had voor het één of ander brouwsel als ze weer eens iets of iemand wilde omtoveren in iets dat haar meer zou bevallen, wat overigens tot op heden nog nooit gelukt was maar dat even terzijde.

Psstt….pssttttt…..PIP!!! KOM HIER!!!
Een streng gebiedend gefluister drong Pippelottekes oren binnen en heel even was ze afgeleid. Haar angst voor de vreemde mevrouw was verdwenen geweest maar dat klappertandjesgeluid dat daar uit de hoek kwam maakte haar als het ware gelijk weer helemaal alert en helder als altijd, ja zelfs de angst waarmee ze opgegroeid was kwam weer in haar naar boven. Snel haastte ze zich naar de plek waar het geluid vandaan was gekomen. Haar grote sterke dappere broer, leek toch beduidend minder groot, minder sterk en vooral minder dapper dan zij altijd gedacht had. Koekeltje, kijk nou, ze is zo vrolijk en druk bezig, ze doet echt niets hoor, we hoeven niet bang voor haar te zijn, volgens mij wil ze vriendjes met ons worden. Ze weet zelfs mijn naam!!! Koekeltje keek zijn zus even aan en wist niet hoe hij het had. Ja maar…mama zei…stamelde hij. Joh, geloof me nou, ze is echt heel aardig hoor, ik heb de hele morgen bij haar gezeten, steeds dichterbij en op een gegeven moment kreeg ik zelfs een klein stukje kaas van haar. Kom maar mee, dan stel ik je aan haar voor. Koekel liet zich, weliswaar tot zijn eigen verbazing, meetronen en hoorde even later hoe zijn kleine stoere zus hem aan Madame Mikmak voorstelde. Ook hij kreeg een stukje kaas aangeboden met veel geruststellende woorden, al snel volgden andere broertjes en zusjes want wat waren ze allemaal nieuwsgierig naar die blijmoedige dame die hun vriendin en beschermster werd en enge boze heksengedrag voorgoed vaarwel zei. Op de vensterbank zaten Pippelotteke en Koekel samen te genieten van een stukje kaas en zagen zwijgend hoe de donkere wolken naar onbekende oorden verdreven werden door de zon.

10 Geluchte Hartjes op “Invalshoek – *55* – ‘Mikmak / Blijmoedig’

  1. Geweldig Melody, je haalt Madam Mikmak erbij 😉 En ja zo kreeg ik afgelopen maandag ook de inspiratie voor het woord Mikmak, dus de cirkel is zo mooi rond.
    Ik ga me heksen om je link te plaatsen en wens je een heel fijn weekend!!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.