Invalshoek

REISMEERMIN

Elke vrije seconde had Janneke gestoken in het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Volgens haar leermeesters beschikte ze over net zoveel talenten als dat haar zelfvertrouwen klein was. De jarenlange opleiding was zwaar geweest, alles maar dan ook werkelijk alles dat in haar macht had gelegen en nog lag richtte zich op het vervullen van haar grootste wens, het beroemd worden. Al van kleins af aan was gebleken dat ze van alle toneelplanken-markten thuis was. Haar ouders hadden als eerste gezien dat zij een ruwe diamant was die met de nodige bijschaving tot een briljant zou kunnen uitgroeien, ze hadden haar dan ook niets in de weg gelegd en alles geprobeerd dat maar immers mogelijk was om haar in haar wens te ondersteunen. De voedingsbodem was als het ware extreem vruchtbaar en alles dat haar ouders, haar leermeesters en zijzelf gezaaid hadden zou op zekere dag tot uitwas komen, een glansrijke carrière lag, weliswaar nog grotendeels verscholen, maar toch ook open voor haar.
De academie voor theaterkunst vierde vandaag haar 12,50 jarig bestaan. Een jaarfeest dat gevierd zou gaan worden met een groot benefietgala waaraan iedere (ex)leerling aan zou deelnemen. Het geld dat ingezameld zou worden, zou worden besteed aan enerzijds het voortbestaan van de academie en anderzijds aan het ondersteunen van leerlingen die in het theatervak wilden uitblinken zonder dat hun lichamelijke beperking hen in de weg zou staan. Ook was er een handtekeningenactie op touw gezet, die men dan naderhand wilde overhandigen aan de Minister voor Cultuur, tenminste als zij de uitnodiging had geaccepteerd en zou komen opdagen. Schitterende initiatieven waar Janneke volledig achterstond. Dat de staat het cultuurgebeuren meer en meer onbetaalbaar maakte was haar een doorn in het oog, veel talent bleef verborgen omdat het door geldgebrek niet tot uitwas kon komen. Janneke zag de vervulling van haar droom als haar levenstaak, het beroemd worden ging haar niet om de aandacht voor haar persoontje maar wel om aandacht voor behoud van kunst en cultuur. Zij, en velen met haar, hoopte dat het zaaien dat iedereen inclusief zijzelf gedaan had voor het behoud en de groei van kunst en cultuur, een doorslaand succes zou oogsten.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Prachtig, dank voor je bijdrage. Link volgt.

 2. Iemand die zich met zóveel verve inzet voor een bepaald doel zal dat doel zéker bereiken ,dat heb je prachtig omschreven!

 3. Waar een wil is, is een weg. Die weg heeft ze duidelijk gevonden. Klein beginnen en groots eindigen 😉

 4. Ik hoop het ook. Het zou zonde zijn als veel talent nooit een kans zal krijgen. Aan haar zal het niet liggen in ieder geval 😉

 5. Ja, de huidige bezuinigingen hakken er aardig in. Ook bij kunst en cultuur.
  Dus, go Janneke, go! 🙂

 6. Knappe invalshoek. Hoe verzin je het toch allemaal? Ik weet echt niet hoe ik aan zoiets moet beginnen 😉 maar misschien komt het ooit wel.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dank je wel.

   Ehhh geen idee…… ik leg mijn vingers op het toetsenbord en laat ze hun gang gaan nadat ik het thema heb gelezen….

   Vast wel toch?!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.