Inspectie

Vanochtend was het weer de hoogste tijd voor mij om naar mijn 2e thuis te togen en rond 11 uur zat ik daar dan ook aan de koffie waarna we ons gekleed bloot gaven aan de weergoden, de regen en de wind, hoezo even uitwaaien glimlach.
Als eerste maar even naar de 4 meiden natuurlijk, nu het nog kan. Geen idee wanneer dat zal gaan plaatsvinden maar op zeker moment zullen de 2 oudste ijsberendames; Noordje & Lale, naar een park in Frankrijk vertrekken in de hoop dat ze niet met zijn 2-en maar met zijn 4-en minimaal terugkomen, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Nela en Lilly blijven bij ons, die zijn daarvoor nog te jong. Op zeker moment gaan ook zij logeren omdat er enige verbouwing moet gaan plaatsvinden en dat dus tijd en veilige ruimte vergt voor de bouwarbeiders maar bovenal natuurlijk een rustige omgeving voor de dieren zelf.

Eigenlijk wilde ik het liefste Serenga op vandaag, juist vanwege het slechte weer, want uitwaaien en zeiknat geregend worden kan daar als de beste maar ja, ik wilde zeker ook naar Jungola en de combi van die 2 met Nortica zou ik zeker niet trekken omdat ik fysiek momenteel een behoorlijk wrak ben. Nou stelde Daniëlle me meermalen voor even te ruilen, zij lopen en ik in de rolstoel maar dat sloeg ik af, al hoe lief dat aanbod uiteraard ook is.

In Jungola wilde ik, behalve iets eten en drinken, zeker ook gaan kijken naar de baby van 1 van de smaragdduiven, mams zat al heel lang op het nest en we hadden het jonkie al gespot maar nog niet kunnen vastleggen op onze gevoelige platen, dat lukte gelukkig vandaag wel. Daar waren we dus erg blij mee want ook hier bewijst Moeder Natuur weer dat zij erg dol is op jong grut want ze geeft ze de mooiste kleuren en tekeningen mee etc die al snel veranderen naarmate een dier ouder gaat worden, ook al zijn volwassen exemplaren van veel dieren zeer zeker nog steeds de moeite van het bekijken / bewonderen waard natuurlijk.

Gezien mijn zeer slechte fysieke conditie… sloeg ik vandaag weinig bankjes over. Ook die bij de Ringstaartmaki’s deed ik aan en ik kreeg acuut gezelschap. Ava kon haar nieuwsgierigheid niet de baas en onderwierp me aan een grondige inspectie, Herman & Daniëlle maakten van die gelegenheid uiteraard gebruik om dat uitgebreid vast te leggen.

 

De Vleerhonden (niet te verwarren met de Vleermuizen!) vinden wij alle drie heel speciaal… en wij proberen dan ook altijd hen te spotten en vast te leggen. Des te later op de dag je er bent des te groter die kans omdat ze gaan vliegen als het daglicht afneemt. Recentelijk is een groep van 18 toegevoegd aan de 8 die wij al hadden, als een soort van vakantie om voorplanting tijdelijk een beetje stil te leggen.

Ik had zelf vandaag een zeer onrustige hand, relatief logisch natuurlijk gezien mijn slechte conditie, maar gelukkig verging het mijn gezelschap veel beter. De Foto-Map bevat 100 foto’s…. 36 ervan zijn toevoegingen van Herman & Daniëlle, net als alle 5 die in dit blogbericht staan. Fijn dat ik hun foto’s ook mag gebruiken of niet dan?

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Mooie foto lieverd ❤❤❤

 2. Foto 3 is zeker heel mooie foto geworden. Zo dichtbij kom je nergens. Was zeker erg nieuwsgierig beestje. De rest van je foto’s is zeker mooi om te zien. Vleerhonden zijn zeker grote beesten. Prachtig! Fijne week.

 3. Je gekleed blootgeven… 🙂 Die maki zat zo’n beetje ín je lens!

  • Ja toch? ik liep daar echt niet ongekleed rond hoor maar stond wel bloot aan het weer

   Ava deed dat ook inderdaad, haar hele hoofd verdween erin maar die foto’s waren helaas bewogen/mislukt.

 4. prachtig dagje toch weer
  18 dieren toevoegen bij 8 , om de voortplanting te verminderen , klinkt vreemd 🙂
  fijne avond groet

 5. Ze doen daar dus aan ‘ apartheid” begrijp ik;-) Wat leuk dat aapje dat bijna in je camera kruipt.

  • Ja zo iets ja…. de dierentuinen in Nederland die ze hebben…. scheiden ze nu op geslacht en houden 1 geslacht aan in hun collectie

   Ava, 1 vd Ringstaartmaki’s zat met Aya bij mij op het bankje… Ava durft net iets meer dan Aya zoals je ziet 😉

 6. Wat een schitterende foto!
  Ik hoop dat je je snel beter mag voelen. Beterschap Melody.

  • Dank je wel.

   Ja het gaat wel weer….. mijn maandagmeneer is weer thuis en alles is voor zover mogelijk oke
   en mijn man belde zopas dat de operatie goed gegaan is en dus ook alles voor zover mogelijk oke is….

   stress etc zakt nu weg ….en het wordt lichter in mijn hoofd….. en dat werd wel tijd ook na dagenlange donkerte

 7. “Je gekleed bloot geven aan de weergoden.” Werkelijk een fantastische zin!
  Een knuffel ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.