In de prijzen vallen….

Het geluk is met ons…. al vele maanden lang kunnen wij bij een loterij waar we lid van zijn elke maand een prijs in de wacht slepen. Hoe leuk is dat? En nee, jullie hoeven niet om een gift te vragen want ik heb niets gewonnen in de zin van klinkende munt. Wat we wel wonnen zijn allerlei leuke ‘kleine’ prijsjes. Eén van de prijzen was dat ik met met 3 personen gratis naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen mocht om de zomeravond editie bij te wonen.

rhenen1308a

Het park zou daarvoor vanaf 17.00 tot sluitingstijd, 22.00 uur, open zijn. Rond 14.00 uur reed ik thuis weg en haalde ik Anita op. Bij haar dronken we een bakkie waarna we weer de auto in stapten en op weg gingen naar Nijkerk, onze plek van bestemming daar was de vestiging van de Mac Donalds. Toen we daar aankwamen stond Greta, de zus van Anita die in Zeewolde woont, al op ons te wachten. We namen een plaspauze en stapten vervolgens in mijn auto om de weg naar Rhenen te vervolgen. Daar kwamen we om even voor half vijf aan en konden aansluiten in een mega lange rij voor de kassa. Overal hingen vlaggen van de Bankgiroloterij en zo her liepen ook medewerkers van die loterij in het park rond. Het was verschrikkelijk druk. Je kon, zoals men dat zegt, op de koppen lopen.

rhenen1308b
We begonnen, uiteraard, met koffie met wat lekkers. (en ja…. ik kwam weer tot de ontdekking dat het wel heel fijn is dat die mensenmenigte me niets meer doet en ik geheel ontspannen kan rondlopen en genieten van wat ik zie, al dan niet door de lens van mijn camera. Niks geen alertheid op iets onverwachts naars ofzo, niks daarvan, gewoon super relaxed, genieten, wat is dat toch heerlijk!). Na de koffie op weg langs de tijgers, giraffes, zebra’s en stokstaartjes naar de witte leeuwen, wat zijn dat toch prachtige en majestueuze dieren.  Op ons gemakkie liepen we, gezellig keuvelend verder. De harde wind van eerder ging liggen en de temperatuur werd zeer aangenaam, zo rond de 20 graden zelfs. Bij het verblijf van de withandgibbons namen we plaats op het terras en de dames haalden een broodje en koffie. Daarna weer verder.

rhenen1308c
Zo’n zomeravond editie in een dierenpark verschilt, zou je zeggen, niets van een normaal bezoek aan een dierentuin. In theorie is dat ook zo maar in de praktijk toch niet. Sommige dieren hebben het na zo’n dag wel gehad en trekken zich dan weinig tot niets meer van het extra bezoek aan, lagen dus ook binnen en al te slapen, maar ook dat vind ik dan wel weer erg leuk. Vele andere dieren hadden ogenschijnlijk geen last van vermoeidheid noch zin aan slapen en gedroegen zich vrij normaal al waren velen wel luier dan dat ik gewend ben van hun gedrag overdag. Nadat we op het terras bij de uitgang nog een kopje koffie met wat lekkers namen zochten we de auto weer op en met een prachtige lucht boven ons reden we weer terug naar Nijkerk alwaar we Greta gedag zeiden, zij in haar eigen auto huiswaarts keerde, en Anita en ik naar Assen togen.
Even over 11-en stapte ik bij mij thuis over de drempel en na een bezoek aan kamer 100 kon ik me ontfermen over een heerlijke bak leut, die van thuis is toch wel het lekkerst glimlach. Daarna kon ik de laptop ter hand nemen en de foto’s erop zetten, selecteren en het deel dat overbleef op Picasa zetten waar jullie ze kunnen bekijken.

Heerlijke zaterdag na een uitslaapmorgen en een ontspannen begin van de dag deze ontspannen voortzettend en afsluiten. Zulke dagen wil ik wel meer, of ben is dat te hebbering? Nou ja dat zij dan maar zo grinnik. Inmiddels is het zondag en voel ik me prima. Hoe ik de zondag ga invullen weet ik nog niet, ben blij met deze dag en hoe ik me tijdens deze dag voelde na een paar dagen knap in de lappenmand gezeten te hebben omdat mijn lijf soortement van griep had. Ik ook mentaal niet zo heel lekker zat deze week zonder dat ik daarvan de reden kan benoemen. Als ik ergens van geniet tegenwoordig is het wel de ontspannenheid die ik over me heb.

Wens jullie van harte een heel fijne zondag toe en een week vol leuke, aangename en hartverwarmende verrassingen!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Ferry & Jacqueline

  Ook toevallig dat je daar bent geweest. Er staat bij ons volop van deze dierentuin. Er staat ook bij ons blogje. Jammer dat je niet kijkt. Je foto’s is mooi geworden.

  • Nee hoor niks toevallig,ik plan expres veel dierentuinen in mijn agena omdat ik daar het liefste ben als ik niet in huis wil blijven.

   Ik kijk overigens wel bij jullie hoor, ik reageer alleen niet altijd, doe ik bij niemand bij wie ik wel lees 😉

 2. Goh, jullie zijn maar bofkonten met al die prijzen hoor. Fraaie foto’s Melody.

 3. Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat. Ook een lot uit de loterij.

  • Dank je wel.

   Ja zeker weten! Voor het eerst in ‘ik weet niet hoeveel jaren’ kan ik weer oprecht zeggen dat ik niet meer bang ben voor het ‘onbekende’ (het leven dat voor me ligt)
   Dat voelt inderdaad als een gewonnen hoofdprijs.

 4. O, wat leuk zeg!!
  Van een kennis die in Blijdorp werkt hoor ik het ook wel, ook tijdens een avondopening hangt er een andere sfeer in het park. De natuur bereid zich voor op de nacht, en dat merk je aan de sfeer. Lijkt me prachtig om dat een keer mee te maken.
  Trouwens, een collega die nog al eens reizen door Afrika heeft gemaakt vertelt dat ook altijd, ook daar hangt s’avonds die relaxte sfeer.

  • Ja het is zeker leuk, zo anders dan wanneer je er overdag rondloopt.

   In het oude dierenpark van Emmen deed ik het ook al meermalen.

   Ik wil het graag eens bij Blijdorp, Artis, Arnhem etc doen… dus als ik die kans krijg ga ik het zeker doen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.