Tja, hoef beschrijf je iets dat je hele leven op de kop zette en waar je vanaf dat moment geen andere titel aan kunt geven dan “WEDERGEBOORTE” ?! De GOUDEN TIP, met onmetelijke & oneindige dank daarvoor overigens, kreeg ik van Kliefje, dus mijn wedergeboorte is mede haar schuld grijnsss Zij gaf mij toen een online link maar ondanks dat ik vrij probleemloos online shop vond ik dit toch geen goed idee dus liep ik hier in de stad de reformwinkel binnen en liet me ook daar informeren waarna ik er 37 euro aan waagde om het eens te proberen. 3 maanden later wist ik al dat ik die 12 euro per maand er meer dan voor over heb en dat ik me, indien nodig, ervoor in de schulden zal zetten als ik een nieuw flesje nodig heb en er geen geld voor heb.

Als je nu denkt: ” gaat ze weer met haar nieuwste stokpaardje, dit ken ik al…” (glimlach) dan staat je het vrij dit blog niet verder te lezen hoor… even goede vrienden…. Maar ja je kent het spreekwoord wel hè: ” waar het hart vol van is stroomt de mond van over” , dat geldt hierover zeker bij mij ! 

Zojuist publiceerde Onze Grote Groene Vriend zijn succesverhaal, kijk HIER maar eens en ik wil daarop wel een vervolg schrijven want als zijn verhaal iets bewijst, naast dat het werkt, is het wel het feit dat ieder mens uniek is en de reactie van de mens op CBD dus ook.  Op het internet is veel te vinden, zowel goed als kwaad maar ik trek me daar niets van aan. Ik doe dit omdat het mij goed doet en voor mij is dat het enige dat echt telt. Gaat het mij goed dan gaat het mijn dierbaren ook goed (lees: beter). Geen enkele reden dus om het niet te doen.

Ook ik heb in het begin (vanaf 13 juni) even moeten stoeien met de juiste dosis, juiste tijdstippen én wijze van innemen. ‘s Avonds rond 21.00 uur neem ik 3 druppels en de volgende dag 2, om en om dus. Als ik er niets bij at noch dronk kreeg ik hoofdpijn, dronk ik er alleen bij ook maar minder erg, eet en drink ik erbij dan blijft de hoofdpijn weg. Het kamer-100-probleem waar ons Hulkje tegenaan loopt heb ik niet, integendeel! Voor het eerst in 45 jaar is mijn buik rustig en is een bezoek aan kamer-100 geen enkel probleem meer. (waarschijnlijk ook mede geholpen door verandering van voedingspatroon, geen granen, geen gluten, geen lactose, geen nachtschades)

Voorheen:
* sliep ik maximaal 3 a 4 uur per 2 dagen
* minimaal 2 migraine-aanvallen per week
* dwong ik mezelf tot het doen van wat moest
* altijd moe, zo niet te beschrijven moe
* angstig-paniekerig, belemmerde me in alles.
* meed ik mensen en locaties waar ik hen tegen kon komen
* kon ik iets door:  wilskracht, vertrouwd iemand mee die in nood ingrijpen kon
* veel chemische zooi om het lijf zo werkend mogelijk te houden
* regelmatig psychose dan wel manie – aanvallen
* geen eetlust… gemiddeld 1 maaltijd per 3 dagen ofzo
* 24/7 pijn in noem-maar-op
* 90 kg standaard gewicht, diëten vond/vind ik nonsens, ten 1e heb ik nooit problemen met mijn (over)gewicht gehad en ten 2e, het leven was al hel genoeg dus waarom mezelf plagen met niet mogen eten van wat ik toevallig nou heel lekker vind, ijs en slagroom en chocolade etc.

Tegenwoordig:
* slaap ik al gauw 9 uur per 24, soms meer omdat ik vaak ‘s middags ook een uurtje ofzo pit
* ervaar ik trek, eet ik zeker 2x per dag
* met plezier alleen, met evenveel plezier in gezelschap van onbekende mensen
* angst? paniek? psychose? manie? migraine? hoofdpijn? wasda?
* moe? Ja tuulk, ik doe immers genoeg op de dag dus dat mag ook, maar ‘t is anders moe zijn.
* Iets leuks doen, ad hoc? Ja hoor, kom maar op, wat waar met wie, maakt me niets meer uit
* pijn? Ja hoor, soms nog wel, na intensieve dag bijv of bij misstap, verdraaiing, overbelasting.
* chemische zooi, terug naar 10% omdat ik (voorlopig) een onderhoudsdosis wil nemen / misschien nodig heb, tijd zal dat nog leren
* 82kg
*… veel is als sneeuw voor de zon verdwenen

Ik kan nog steeds enorm verbaasd zijn over wat een paar druppeltjes CBD doen kan, nog regelmatig knijp ik mezelf (als ik wakker ben dan hè?) om te checken of ik niet droom. Ik kijk nooit meer naar de dag; als ik naar de dierentuin wil ga ik gewoon, ipv op dinsdag alleen omdat dat de rustigste dag op zo’n plek is. Ik ga zelf soms alleen, dat was 9 maanden geleden nog ondenkbaar. Op voorhand schoot ik dan al in paniek want stel dat het fout zou gaan…

Wat ik  nou werkelijk het allermooiste gevolg vind kan ik niet zeggen want ik vind alle gevolgen een ongelofelijke winst in mijn geval.  Mijn winst is dat ik leef… bij elke blik, opzettelijk of toevallig, in een spiegel een stel stralende blauwe ogen zie. Ik kan weer zonder enige reserve de deur uit, alleen of in gezelschap, geen probleem meer. Ik slaap weer. Ik leef!

Ohja… Natuurlijk is het nu niet allemaal bingo, halleluja in de gloria. De schade aan mijn lijf en in mijn hoofd door welke oorzaak ook, is niet verdwenen, dat kan immers ook niet. Echter… het hoe ermee omgaan is wel totaal anders. Nu is het zo dat ik weet dat het mij maakte tot wie ik was, wie ik ben, wie ik zal zijn, maar die schade schaadt noch beperkt mij niet meer. De cursussen Voluit Leven en de CBD en mijn gewijzigde voedingspatroon werpen de gewenste vruchten af. Mijn slotzin: “Ik leef” is dus niet af, het moet zijn: Ik leef, én ben in balans.

26 Hartenluchtjes op “In de olie-2”

 1. Veel is voor mij herkenbaar.
  Ik neem nu enkel 3 druppels CBD voor het ontbijt.
  Ik las bij Vlasje dat je het ivm slechte nachtrust niet meer na 16.00 uur moet innemen.
  Bij jou lees ik andere tijdstippen.
  Blijkbaar is geen mens hetzelfde! 😂😂😂😂😂😂😂
  Maarrrrrrrrrrrr WAT EEN NIEUW LEVEN hé !!!!!!!

  1. haha ja hè, heb nog even een paar regels toegevoegd, iets dat ik vergeten was te benoemen.

   Dat schreef ik al, ieder mens is uniek, diens lichaamssysteem ook ;-0

   jaaaaaaaaaaaaaaaheeeeeeeeeeeeeeeeeerlijkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, met recht gezegend zijn wij, zie je Hem ook glimlachen?

  1. Hahaha zelfs die het niet willen ontkomen er niet aan 😉

   Die lente mag komen, is welkom, maar komt ie niet dan is t ook goed hoor 😉

   Dát doé ik!!

 2. Je bent niet de enige met een succesverhaal. Wat fijn om te lezen dat je weer vertrouwen hebt in je eigen lichaam. Dat je niet meer angstig bent en goed slaapt.
  Zelf heb ik deze winter een periode gehad van maar 3-4 uren slaap per nacht. Daardoor kreeg ik ook allerlei nare ongemakken.
  Ben nu ook bezig met CBD en ik ervaar voorzichtig ook een positieve werking. Ik slaap bijna 7 uren per nacht. Hopelijk blijft het zo. Ik ben nog voorzichtig… want ik had nog periodes van goed slapen, maar dan kwam toch weer die slapeloosheid opzetten.
  Voor mij persoonlijk denk ik dat een goede slaap onontbeerlijk is. Als ik die niet heb, dan gaat het niet goed met me en krijg ik allerlei klachten.
  Lieve groet X

  1. Jouw terughoudendheid is zo ontzettend herkenbaar, kan Hulk ook bevestigen 😉

   Ja klopt ook wel maar je kan het niet afdwingen hè?

   Toitoitoi meiske, ik duim voor je hoor, als je maar de helft van succes hebt dat ik heb ga je vast al een dansje wagen… oefenen tot aan de volgende weblogmeeting waarop wij dan samen dansen 😉

   Knuffelxxx

 3. Slapen gaat bij mij nog steeds qut. Ik heb er geen ander woord voor en hoef me bij jou niet in te houden, toch? De dosering heb ik beetje bij beetje opgeschroefd. Ik zit nu op zes druppels en vind dat meer dan genoeg. En zij sliep nog lang niet gelukkig (-: Nou ja, mijn geduld wordt gewoon weer op de proef gesteld. Voor jou en de Hulk ben ik blij. Ik hoop dat het goede nieuws ook goed blijft voor Matroos Beek.
  Dikke kus ♥

  1. Nee hoor lieverd spreek vrij uit wat ook maar, bij mij mag alles, jij zeker..

   Misschien is de dosis wel oke maar tijdstip / wijze van innemen niet ?

   Weet ik toch, wens het jou ook zo toe.

   xxx

 4. Wat heerlijk dat je leven er nu zo anders uitziet. Dat is echt genieten! Wel een uitvinding hoor.
  Dikke kusssss.

  Liefs Joanne

 5. Ha lieverd, met Jan maak ik mee hoe de verandering is ontstaan en hoe blij en gelukkig hij is. En dat het bij jou en Vlasje ook zo goed werkt is zo geweldig! Daarom heeft Jan op een bepaald moment ook gezegd, ik ga het proberen. Daarbij zijn we nu ook andere mensen aan het motiveren en ook daar al goede resultaten, het lijkt echt een wondermiddel.
  Maar ik lees hier wel tegenstrijdige dingen over het slapen. Zoals Jan al schrijft is ons geadviseerd niet na 16.00 ‘s middags de CBD olie in te nemen want dat schijnt belemmert juist een goede slaap. Jij schrijft dat je tegenwoordig wel 9 uur slaapt, maar in een andere reactie schrijf je dat slapen nog steeds qut is.. Ik neem aan dat je bedoelt dat het nog steeds niet best lukt? Ik snap dit even niet…
  XXX

  1. 😉 Je haalt een reactie van kakel en mijn verhaal door elkaar 😉

   Tja wat ik al schreef hè? Ieder mens is uniek dus hoe iemands lijf erop reageert is dat ook.
   Mij bevalt het gewoon het beste als ik ze ‘s avonds inneem… zolang me dat blijft bevallen laat ik het dus ook maar zo…

   xknuffelx♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.