#IkDoeNOGSTEEDSmee

Nee, het virus verspreidt zich niet: U bent de verspreider
~ ~ ~ Nee, er is geen medische oplossing; U bént de oplossing ~ ~ ~
(#…. vul zelf maar in….)

 

Deze blogpost is gestart sinds de Corona uitbraak eind februari.

Zie HIER (wereldwijd) en/of HIER (NL)
en/of Hier  (om bijv. in je eigen gemeente de stand van zaken te bekijken)

 

Corona 
Datum
Week
Gereg. Besmettingen in NL
Gereg.Ziekenh.Opn. in NLGereg. †
Oktober -week-
19-1035236.226+54.73513.936+5776.768+172
12-1034181.491+45.59913.359+4786.596+142
5-1033135.892+21,44212.881+2176.454+74
September -maand-
28-932114.450+44.31012.664+4986.380+156

#ikdoeNOGSTEEDSmee – wat je voedt groeit

 

#ikdoenietmeermee :Willen de camera- & volgersgeile *geen woorden voor als ik netjes wil blijven* even een verklaring ondertekenen dat zij afzien van alles waarop iemand normaliter recht heeft in dit land als er corona geconstateerd is?

Het bed én de hulp, dat nog in rap kleiner wordende mate beschikbaar is is bestemd voor de mensen die wel doen wat nodig is om een ander, én zichzelf en dierbaren, zo veilig mogelijk te houden!!

Lees ook bij Anja & Dieneke 

 • Regionale regels per 21 september ingesteld
 • Landelijke regelt per 28 september ingesteld
Augustus -maand-
31-82770.140+16.98912.166+2536.224+83
Juli -maand-
27-072253.151+3.34711.913+546.141+44
Juni -maand-
24-061749.804+3.67811.859+1376.097+166
Mei -maand-
29-051346.126+9.59111.722+1.4415.931+1.642
April -maand-
24-04836.535+80610.281+1234.289+112
Maart -maand-
27-03424.8268.603546

Vrijdag 28 februari – 1e Corona in Nederland /
Donderdag 12 maart – Start ‘Intelligente’ Lockdown

Nee, het virus verspreidt zich niet: U bent de verspreider
Nee, er is geen medische oplossing; U bént de oplossing
#blijfthuis

70 hartenluchtjes op “#IkDoeNOGSTEEDSmee

 1. nu ik hoor in de ochtend 1x het nieuws en in de avond 1x
  maar echt volgen doe ik het niet 🙁
  op een klein wandelingetje na en 2 of 3 x in de week eten halen , blijf ik binnen 🙁

 2. Hety is vreseloijk wat er nu gebeurt. Eeen slechte film. Ik blijf ook binnen. Alleen voor het hoognodige ga ik naar buiten. Sterkte met alles.

  Liefs Joanne

 3. Het is vreselijk ziektes. Ik dacht gisteren 78 doden werden geteld. Eerst hebben dit gezegd? Ik weet ook niet meer. Ik vind zo triest te worden. Straks hebben geen bedden meer bij i.c. Moet niet aan denken. Zoveel besmettingen erbij. Het word dan steeds erger. XX

  • Ja klopt… en hier in Nederland hebben we het ergste nog niet gehad… de piek wordt eind april half mei verwacht…

   De getallen die het RIVM bekend maakt… 1x per dag ‘s middags rond 3 uur… is op: https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/cfc2084c995c40e7ae72254029bf6251

   In het nieuws ‘schreeuwen’ diverse artsen etc om aandacht voor die getallen… ze kloppen namelijk niet. En dat komt omdat er te weinig materiaal is om iedereen te testen dus het echte aantal mensen dat ziek is, het echte aantal mensen dat overleden is, ligt vele malen hoger dan wat het RIVM weet.

   XXX

 4. Goede morgen Melody, ik blijf zoveel mogelijk thuis, alleen voor de boodschappen moet ik wel het huis uit, gelukkig heb ik een tuin met een zonnig terras en met de kinderen bel ik, soms zelfs videobellen zodat we elkaar kunnen zien.

  • Goedemorgen Haba

   Fijn te lezen dat jij behoort tot die mensen die de adviezen opvolgt!!!

   Onze achtertuin is klaar en ligt op het oosten, volop zon dus hele dag, en als de wind goed staat is het er erg lekker… contact idd via whatsapp hier op… en ja soms de poort uit omdat de honden wel hun behoeftes moeten kunnen doen maar dan nog met een grote boog om mensen heen en in winkels kom ik niet, te gevaarlijk voor mij

   • Ik moet wel in de winkel komen als ik niet wil dat mijn kat en ikzelf samen verhongeren.Ik koop voor een paar dagen tegelijk in zodat ik niet iedere dag erheen moet. Maar ik probeer dan zoveel mogelijk uit de buurt van anderen te blijven en dat is tot nu toe goed gelukt.

    • Dat snap ik, en velen met jou…. maar weet je, sommigen misdragen zich daar ook… en dat is onacceptabel toch… door die meldingen in het nieuws durf ik geen winkel meer in en ben ik extra blij dat mijn man de boodschappen doet

     Fijn te lezen dat het afstand bewaren jou lukt.

 5. Ha Melody,

  het lijkt alsof het daalt, maar misschien zie ik het verkeerd.
  Ik vind het in ieder geval hartstikke fijn om me aan de maatregelen te houden.
  Tot nog toe houden ontzettend veel mensen zich er aan.

  dat is fijn!

  Groetjes van Marlou

  • Ha Marlou…. je ziet het wel goed maar wat jij ziet is een vertekend beeld, dit vertekende beeld ziet iedereen
   De medische wereld schreeuwt om aandacht voor ‘test’ …. de getallen die het RIVM meldt dagelijks, zijn slechts de geregistreerden…. omdat Roche weigert testmateriaal-recept vrij te geven… de testmachines in nederland weinig of niet met testmaterialen van andere bedrijven kunnen werken… wordt niet iedereen getest en dus is het aantal zieken en aantal doden hoger dan het RIVM kan melden.

   Ja veel mensen wel gelukkig, heb zelf via whatsapp al iemand de mantel uitgeveegd die dat niet doed…

   *zwaaiiiii*

  • Geeft toch niks… ieder zijn eigen ding… ik volg het nu wel, het intrigeert me en maakt me nieuwsgierig, in tegenstelling tot voorheen kijk ik nu veel nieuws en praatpgrogramma’s … zo zie je maar niets veranderlijker dan de mens

   Die getallen zijn een indicatie… voor ons als ‘toeschouwers’ … .de RIVM meldt deze getallen als geregistreerd… het feit dat bedrijven zoals Roche (nog) niet gedwongen worden werelds gezondheid boven hun winst te stellen maakt het triest dat ieder mens zo moet ontdekken dat mensenlevens eigenlijk niet tellen want er zijn geen tests genoeg omdat Roche winst belangrijker vind… dus het werkelijke aantal zieken en overleden mensen tgv corona ligt veel hoger

   • Maar al lees en luister ik naar alles heb ik nog steeds geen echte cijfertjes, die heeft niemand zolang niet iedereen getest wordt. Ik snap best wel dat het ook niet kán, hier is iedereen door overrompeld.

    • Ja klopt…. en nee dat klopt niet helemaal, iedereen testen had gekund als er genoeg materialen zouden zijn geweest en inmiddels had dat gekund mits… zoveel redenen.

       • Misschien valt de piek wat vroeger uit, maar misschien ook niet. Het helpt me niet als ik daar zorgen over ga zitten maken dus ik zie het wel tegen die tijd, of niet natuurlijk als ik dan slachtoffer ben;-)

        • We gaan het vanzelf wel horen/lezen

         Dat geloof ik wel, net als dat het mij niet helpen zou het nieuws nu buiten te sluiten. elk hoofd werkt verschillend, ik kan de rust tussen de oren bewaren door alle info tot me te nemen

         Haha ja dat kan, jij of ik… dan ik maar, jij bent nog veel te hard nodig.

 6. Ik sluit mijn ogen niet voor wat er gebeurd, immers een collega van mij heeft op de ic gelegen en zal nog weken zuurstof nodig hebben voor zijn herstel.
  Maar ik volg het allemaal niet meer, mijn psyche wordt daar niet beter van en als alleenwonende zal ik daar in mijn eentje voor moeten zorgen.
  Daarbij komt dat iedereen denkt dat hij deskundige is en de meningen rollen over elkaar. Iedereen heeft wel iets weer van een ander gehoord, wat zo nodig gedeeld moet worden.
  We maken elkaar er gek mee!
  Ik luister naar de overheid, houdt mij eraan en maak 2x per dag een wandeling en verder probeer ik zoveel mogelijk te genieten en te vertrouwen dat het goed zal komen.

  • Ik snap je helemaal… ik ‘moet’ het nu volgen om mijn psyche niet op hol te laten slaan… het werkt voor iedereen verschillend 😉

   Dat laatste doe ik ook…

 7. Dat laatste is waar. Waar jij rust vindt in een update, word ik er onrustig van.
  Ik weet donders goed wat er allemaal gaande is, goede of slechte cijfers. Verder doen we ons uiterste best niet ziek te worden. Ik draai de bird opera = vrolijke noot dagelijks, daar word ik rustig van. Ik weet dat het voor jou niet opgaat, dat spijt me voor je.

  • Ja…ik noemde het al aan iemand anders, ieder mens’ brein werkt anders…. Mijn brein hongert naar die info momenteel, voor het eerst ooit ken ik de politici bij naam en gezicht en herken ik veel ervan al aan hun stemmen…

   Muziek luisteren kan ik helaas nog steeds niet… een paar seconden tot een halve minuut is max momenteel, om nog maar te zwijgen van de genres die niet tot mijn smaak behoren. is lief, dank je wel. Ik heb er vrede mee.

 8. Een ieder heeft zo zijn eigen ding, denk dat dat ook erg belangrijk is, voor jezelf, maar soms ook voor een ander, informatie delen kan nooit geen kwaad, zou natuurlijk vreemd zijn als je zou zeggen goh wat leuk van iets, terwijl het je absoluut niet ligt……..dit soort informatie van jou kun je nooit teveel delen, het is actueel en van levensbelang, trouwens wel een leuke woordspeling boven je blog, de dubbele invulling van woorden…

  • Dit blog plaatste ik al ettelijke dagen geleden maar doordat ik het telkens aanvul pas ik ook de publicatiedatum aan 😉
   Ik hou het bij omdat het mij soort van rust tussen de oren geeft deze cijfers te zien

   Het liefste plaats ik dierentuindingen en dat kan ik nu ook volop doen … eerst alleen Wildlands, Artis en Blijdorp maar nu ook vanuit Arnhem en Amersfoort erbij… dat bijhouden geeft me veel meer plezier.

   Ja mooie spreuk hè?! Mag je gerust meenemen en zelf ook gebruiken hoor…

 9. ja dit gaat nog ff door , al hoorde ik iets over licht positief , maar geen reden om de maatregelen los te laten

  nee ik ga niet op een hometrainer zitten , ik heb een rollenbank gehad , en een jaar lang sportschool
  nee ik ga er wel weer op uit 🙂
  net als gister , ik zag je wel meefietsen bij de foto’s hoor hihi
  fijne middag groet

 10. het is stabiel of daalt allemaal iets , volhouden nog

  hoe graag ik ook ff over de Overtoom wil lopen , doe het toch nog maar ff niet 🙂
  mooi versje van lang terug zette je neer

  ja ook de Neder Rin over varen mag / kan niet
  maar ik vind dit zo’n mooie link , dat ik dacht ik haal die mooie natuur in huis
  kunnen we digitaal wandelen en gelijk wat leren , toch
  fijne avond groet

  • Ja … misleidend tot en met …. China heeft inmiddels 2e uitbraak…. en die krijgen wij ook nog

   Precies, even je verstand gebruiken.

   is het ook, dank je wel, zwaaiiiiiiii

 11. Ivonne says:

  dag Melody,rare tijden zijn het,ik weet niet of het hier in België beter is of slechter,bij ons vallen nu de meeste slachtoffers in de rusthuizen,we houden hier ons hart vast want hebben een kleinkind in een zorghuis voor gehandicapten,we kunnen alleen maar eens whatshappen ,maar het kind kan niet spreken,hebben haar al vier weken niet mogen bezoeken,we houden ons hier wel goed aan de regels ,maar is verdorie toch soms hard,zal wel eens een einde aan komen zeker,nog veel sterkte daar ook bij jullie.
  Lieve Groet Ivonne

  • Hallo Ivonne, hier ook hoor…

   Dat is afschuwelijk!!! Dat einde komt later dan mogelijk was geweest omdat er een deel is dat zich mens mag noemen maar als een beest gedraagt…

   Dank je wel jullie ook hoor.

   Lieve groeten terug

 12. ha die Melody
  ja en die Floortje vermaakte mij ook een goed half uurtje:)
  verder had ik een echt luie dag , zou verder met wat extra HH , kwam niets van
  fijne avond groet

  • Ha die Karel

   Ik vermaak me prima zonder Floortje, ik zit de hele dag elke dag (met tussenpozen) in dierenpark amersfoort…

   Ik doe weinig anders hoor, vind t wel best allemaal…

   dank je wel, jij ook ,zwaaiii

 13. Ik houd me nog steeds niet erg met die cijfers bezig, ze zijn op veel manieren toch niet goed te ointerpreteren. Alleen omdat men de absolute ziekte gevallen rekent maar dus niet procentueel per inwoneraantal van een land. Daarom kloppen de vergelijkingen van de landen met elkaar van geen kant. En nu gaan de aantallen weer mank aan het verschil in geteste mensen toen en nu. Wat niet wegneemt dat de noodzaak om voorzichtig te zijn er nog steeds is.

 14. Dat versoepeling problemen met zich meebrengt, was te verwachten, als er gewaarschuwd wordt ga niet meer naar het strand paar dagen geleden, geeft dat al aan hoe bepaalde groepen er mee omgaan, niet goed dus, plus openen van ander soort gelegenheden brengt ons nu de cijfers dat de meeste nieuwe gevallen liggen tussen de 20 en 40 jaar oud, dan is het puur een kwestie van invullen…

  • Ja inderdaad, het verbaasde me ook gelijk al niet … ergens in mei ofzo, toen ik hoorde ‘straks vakantie in eigen land ipv buitenland’ … ja hoor alsof iemand in zijn eigen woonregio op de camping gaat staan… dus hoppa naar de provincies waar het nog niet zo heel dramatisch is… ”

   winkelen doe ik nog steeds heel weinig… .en als ik dat al doe kijk ik eerst buiten hoeveel mensen er binnen zijn …

   Ik ben al wel vanaf 22 mei weer in dierenparken te vinden geweest (11x ondertussen) en heb maar 2x ‘Scootie een knuffel laten uitdelen’ , 1x in Artis en 1x in Wildlands … het is druk in de parken maar gelukkig prima te doen dankzij heel veel werk en inzet van park en medewerkers en het merendeel van de bezoekers.

   Eetgelegenheden etc kwam ik al nooit, dus ook nu niet 😉

   Klopt… ik ben heel benieuwd hoe het straks zal zijn…. zo’n 2 weken na einde vakantietijd….

   • Gisteren maar een klein stukje Jinek gezien, kreeg erg gewelddadige impulsen en dat wilde ik meteen weer los kunnen laten, maar pfff, wat een hersen- en zinloze actie van die zogenaamde influencers. #ikdoenogsteedsmee

    • gisteren een flitsje… en omdat J het wilde zien, zopas dus nog een keer maar toen een groter/langduriger flits… ik zat hier te koken…. ben maar ff met de planten bezig gegaan, even focus verleggen want die woede (en de gevolgen voor mijn lijf) gun ik hen niet

     #ikdoenogsteedsmee

  • Ja inderdaad, al geldt dat gelukkig niet voor iedereen

   ik ben ziek… en behoor zeker tot de kwetsbare groep maar ik gedraag me nog steeds zo, zoals vanaf het begin gevraagd is …

  • Ik hoorde op tv iemand zeggen… laat het maar uitgelegd worden door iemand die Corona zelf overleefde en nu moet leren omgaan met een leven vol beperkingen en/of die mensen aan Corona verloor….

   Maar ja dat soort mensen zijn niet zo aandachtsgeil als deze hersenloze randdebielen

 15. Kakel says:

  Wat als de artsen en verpleegkundigen zeggen: ‘Wij doen niet meer mee?’ Hebben die onnozelen daar ooit over nagedacht? Afstand houden doe je niet voor jezelf maar vooral voor ANDEREN. Ik moet er niet aan denken dat ik iemand die ik liefheb zou besmetten….
  Iedereen mag een eigen mening hebben maar waarom wordt zoveel zendtijd aan die debielen besteedt?
  #Wijblijvenmeedoen!
  Dikke liefs ♥

  • Nee natuurlijk denken ze daar niet over na… want artsen enzo zijn er meer dan genoeg, worden ruimschoot betaald ook nog… en de zieke heeft gewoon recht op hulp dus lever die hulp maar gewoon want anders krijg je een rechtszaak aan je broek en ga je voor jaren de bak in

   Geeeeeeeeeeen ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

   ❤️❤️❤️

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.