Ik zal jouw vrouw zijn…

 

~ ~ Marja‘s

156e

Zwijmelen op Zaterdag

 

Eergisteren was ik Daphne onderweg in de auto toen we het over het hoe en wat en wanneer vieren van “pakjesavond” hadden.  Zij noemde dat zij op 1e kerstdag wel een goed idee vond omdat zij en zoonlief dan precies 4,5 jaar samen zijn.  Tegelijkertijd dacht ik aan een 1e kerstdag die voor manlief en mij specialer dan de  reguliere 1e kerstdagen is. Ineens schoot het me ook door het hoofd dat dat aanstaande 1e kerstdag precies 35 jaar geleden is, de dag dat wij verloofd werden door Joops opa die apetrots was dat zijn wens in vervulling ging toen hij ons de ringen om de vingers schoof.  Jeetje, 35 jaar alweer? Ja wel, echt wel dus! Begin december zijn we ook al weer 32 jaar getrouwd en aanstaande mei is het alweer 39 jaar geleden dat we elkaar leerden kennen. Lang  verhaal kort, we vieren dus  ‘pakjesavond’ op 1e kerstdag. Een dag met een 3-dubbel tintje dan  en daar past onderstaand lied natuurlijk heel goed bij! Al was het alleen al omdat Joop en ik vaak muziek van deze groep draaiden in onze verkeringstijd. En de tekst is raak, maar wat zijn we blij met het feit dat we de stormen doorstaan hebben en nog steeds samen zijn, erg blij met elkaar, nog steeds!

28 hartenluchtjes op “Ik zal jouw vrouw zijn…

  1. Ja al maken we er niet al te veel poespas van, we staan er altijd wel even bij stil en prijzen ons gelukkig met dat wat velen niet gegund is.

   Oeps, ik wilde je niet aan het huilen maken natuurlijk maar gelukkig zijn dit de mooie tranen.

   Liefs terug x

 1. Driedubbel feest! Dan hebben Daphne en Bastiaan elkaar op 25 juni leren kennen, net als middelste.
  Mooie herinneringen en een prachtige dag om ‘pakjesavond’ te vieren.
  Je hebt een mooie bijpassende zwijmel uitgekozen.

  Liefs Frederique

  1. Ja inderdaad zoiets 😉
   Ze kenden elkaar al …. omdat ze bij elkaar op de boogschietvereniging zaten, hun verkering startte tijdens de tt toen.
   Ja toch!

   Dank je wel, liefs terug. -x-♥

 2. Dan wens ik je nu alvast een fijn vooruitzicht met het driedubbel feest.

  Fijn dat we Zwijmelen hebben anders had ik pussycat niet gehoord ,zolang geleden, terwijl ze zo prachtig zingt.

  Liefs, Ria

  1. *glimlach* zeker wel.

   Waarom men toen die naam koos weet ik ook niet… maar ergens ben ik het wel met je eens, mede ook omdat ze in Jeans gecovered zijn in het humor-blok dus dat hysterische heb ik op mijn netvlies 😉

   Dank je wel, van harte hetzelfde gewenst.

 3. Wat leuk om deze mooie herinneringen op deze dag te vieren .En een heerlijk nummer heb je erbij geplaatst .
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

 4. Wat een mooie herinneringen allemaal en zéker een reden om bij stil te staan! Ook leuk dat het zich herhaald bij de jeugd, hier heeft dochterlief als “verkerings datum” in haar “bijna echte trouwring” ook onze trouwdatum staan, zij het met een ander jaartal, grappig toch?

  1. vinden wij ook hoor, de dames dan he, onze heren vinden het maar ‘onzin’ al geloof ik stiekem dat ze t toch wel leuk vinden

   ja joh, leuk toch, een eerbetoon als t ware.

 5. Och hemeltje Pussycat. Mijn oom was grote fan van de toenmalige Hollandse muziek. Deze dus, en Earth and Fire, Golden Earing, the Cats. Hij reisde heel het land door om ze te zien en schoot de mooiste foto’s die hij dan weer aan hen liet zien. Regelmatig zat hij backstage. En bij elke nieuwe plaat kregen wij, de familie, een geluidspresentatie 😀
  Pussycat dus, heeeeeeeel vaak gehoord.
  Toen stom maar nu pure nostalgie.
  xxx

 6. Verloven was in die tijd heel normaal. Daarna is het wat uit de mode geweest. Maar tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen zich verloven.
  In december is het 35 jaar geleden dat wij getrouwd zijn, nadat we elkaar 6 maanden eerder hadden leren kennen. Het kan snel gaan en goed blijven.

 7. Ja inderdaad….. terwijl opa ons de ring omschoof vertelde hij dat hij en zijn vrouw elkaar 6 weken kenden toen ze voor het trouwaltaar stonden en hij wenste ons evenveel liefde toe als dat zij hadden gehad. is toch prachtig!

  tijd zegt dus niet zo veel in mijn optiek…. elkaar vrij laten in de zin van de ander niet willen aanpassen is volgens mij deel van het succes.

 8. Een paar weken geleden woonden Lief en ik precies 25 jaar samen. Niet gevierd maar de gedachte alleen was prettig.
  Gefeliciteerd met jullie prestatie. Wij zetten de achtervolging in 🙂
  Liefs en een knuffel

 9. Wat een feestelijkheden allemaal. Je zou die dag bijna vergeten dat het ook nog kerstmis is…
  Leuk om Pussycat weer eens te horen en dan zeker dit nummer…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.