~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Ik weet het ff niet hoor…

Met enige regelmaat vraag ik me af hoe gek we werkelijk zijn met zijn allen, of het puur Nederlands is, en of het nog gekker kan…

1
Ik hoorde gisteren op de tv dat de persoon die het Franse gezin in Beekse Bergen, stelletje stinkende schimmelkaaskoppen die ondanks de talrijke waarschuwingen toch hun auto verliet… , filmde en dat filmpje op het internet zette, vervolgd zal gaan worden want die persoon heeft niet Parkleiding, 112 ingelicht en ook niet het betreffende gezin aangesproken / gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van hun idiote actie…
2
Diverse ziekenhuizen sluiten hun ‘kindergeneeskunde-afdeling’ omdat men de vacatures niet bezet kan krijgen…
3
Gedrag van mede weggebruikers, mij een enorm grote doorn in het oog, steeds vaker zie ik ‘ik eerst en de rest past zich maar aan’  gedrag… en automobilisten die vogelvrij zijn omdat 2-wielers / – voeters zonder uit te kijken gewoon doen waar ze zin in hebben… jonge ouders die het over-over-verkeerde voorbeeld geven op de fiets etc met hun nog jonge kroost op diens fietsje naast zich… bizar!!!
“Auto laten staan…. meer gebruik van het OV…” Hoe dan? a) is veel duurder, zeker als je in gezelschap reist. b) spontaan op het ov stappen kan niet meer want je kunt zo goed als nergens een kaartje kopen. c) beperkte reistijden, dus altijd op de klok letten want anders kom je niet thuis op hetzelfde kaartje of zonder extra kosten… d) menig plek is met het ov niet te bereiken, hoe kom je dan op plaats van bestemming?
4
Het hele gedoe rondom de AVG die 25 mei ingaat. Ik heb me ingelezen, althans daartoe een poging ondernomen maar des te meer ik erover las des te onduidelijker het mij werd. Nog steeds broed ik op de vraag of ik er iets van op mijn blog zal zetten en zo ja wat dan precies wel en wat precies niet… ik heb werkelijk geen idee, jullie wel? Ik lees graag jullie adviezen.  Naar verluidt schijnt het binnenkort zo te worden dat je geen website-facebook-whatsapp etc mag gebruiken als je nog geen 18 ben, ehhhhhh?
5
Iemand die een kind van het leven beroofd, kort geleden in onze provincie, gaat eerdaags voor het gerecht. Naar verluidt zal hij 10 jaar moeten brommen… 10 jaar? Alle luxe op een platina dienblad aangeleverd krijgen? Zo “veel” is een leven dus waard, het is toch om te huilen.
6
Gezond zijn… dat voeding daar een grote rol in speelt…. zo gezond mogelijk leven… Je wordt er constant mee om de oren geslagen. Fair trade is ook 1 van de gevolgen, we weten immers allemaal hoe mensen ver weg lijden en het is onze plicht hen te steunen, we moeten ons de ogen uit het hoofd schamen als we dat niet doen….. vindt ‘men’.
Al die benodigde producten hebben een fors hoger prijskaartje… dat veegt men voor het gemak onder de mat. God Zij Dank woon ik vlak bij de grens, rijdt mijn auto op Diesel en kan ik dus de producten die ik MOET eten uit Duitsland halen. Mijn gluten- & lactose allergie hebben heel veel invloed op mijn fysieke mogelijkheden. Zou ik al mijn voeding alleen maar hier kunnen kopen zou ik er een baan voor moeten nemen want het is hier onbetaalbaar, in Duitsland liggen de prijzen minimaal 50% lager… Anita en ik maken er altijd een gezellig uitje van, we rijden om de beurt, ook haar auto rijdt op Diesel. Maar al was het slechts een verplicht ritje dan nog zou ik het doen want de reis- & tijd-kosten die het vergt wegen ruimschoots op tegen het financiële voordeel. Ik vind het bespottelijk dat onze staat alle mogelijkheden benut om slapend rijk te worden over de lijken van de mensen die gezondheidsmatig met iets tobben. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de betutteling die mij vaak de strot uitkomt.

7
De anti-rookbrigade zette zich jaren in voor rookverboden overal in het openbaar. Ze kregen hun zin. Nu gaat tabaksindustrie voor de rechter want zij voegen al eeuwen expres kankerverwekkende stoffen toe? Ehhhhhhhh.
Als roker ben je hoe dan ook een paria inmiddels, nou dan ben ik dat maar. Als jij het lef hebt mij op straat (in het openbaar) op een terras oid aan te spreken over het feit dat ik rook kun je er verzekerd van zijn dat ik niet mijn mond zal houden.  De anti-rookbrigade is nu bezig om een verbod voor elkaar te krijgen dat je niet meer in de auto roken mag… ehhhh mijn auto dus ik bepaal dat toch zeker zelf?
8
Elke dag sterven ontelbaar veel mensen aan kanker… en waarom? Omdat de werkzame medicaties niet uitgereikt worden aan Jan Modaal. Eerst de grote winsten, ongeacht het aantal lijken, en dan pas op naar het volgend stadium. Gelukkig is dat in omringende landen wel anders geregeld en krijgt de patiënt gewoon alle hulp die men te bieden heeft.  Lekker makkelijk, Nederlandse kleinzieligheid om het smerigste slijk der aarde.. “je hebt kanker dus je gaat dood, Ohja we kunnen je hoogstwaarschijnlijk wel genezen hoor maar de huidige middelen moeten eerst de vastgestelde winsten in het potje stoppen en bovendien ben jij iemand uit het arbeidersmilieu dus ach.. ”
Alternatieve geneeswijzen die zeer goede gevolgen hebben bij kankerpatiënten en andere ziektes… worden in een negatief daglicht gezet, bijverschijnselen, nare gevolgen etc noem maar op…. Ja duhuh, daarmee worden de overlopende zakken van die graaiers niet gevuld dus logisch dat zij dat ten strengste afraden en nooit goedkeuren.
9
De media duwt ons op de meest uiteenlopende wijzes info door de strot en wij geloven het allemaal… media is objectief ….ja hoor uhuh… nou vergeet dat maar gelijk. Niemand is objectief in die business. Het enige dat telt is oplage en dus de keiharde pegels die daardoor binnenkomen.
10
Tegenwoordig tel je niet mee als je geen vrijwilligerswerk doet schijnt het. Al die werklozen in de zorg. Personeel wordt wegbezuinigd en de leeggevallen plekken moet door vrijwilligers ingevuld worden. Ja hoor, tuurlijk, niemand uit bezorgdheid over de mogelijke gevolgen voor de hulpbehoevende.
11
… gekkengetal toch?
Participatiewetgeving…. als het niet zo intens triest was, was het om je te bescheuren!
Je moet tot aan je dood zelfstandig blijven wonen… ben je hulpbehoevend, moet familie maar inspringen. Heb je die niet, dan moeten de buren dat maar doen.
Je familie heeft zelf geen (overdruk) leven… dus alle tijd. De familiebanden zijn intact en goed dus ze willen het ook allemaal, ze wonen immers ook allemaal in dezelfde straat of om de hoek?
Je buren… ja hoor, totaal probleemloos ga jij in je blote reet voor je buurman/buurvrouw staan om je door hem/haar te laten wassen. En ja hoor natuurlijk geef je hen ook zonder meer je bankpas met pincode mee zodat zij boodschappen voor je kunnen halen of naar de pinautomaat om geld voor je te halen… ohja, pinautomaat, waar was die ook al weer, want die die ik normaliter gebruikte is weggehaald…
Overheid en instanties… verzinnen op papier aan hun bureautje de meest uiteenlopende waanzin. De burger moet maar volgen. Ja joh tuurlijk, iedereen heeft immers een pc en een smatphone tegenwoordig, en iedereen is volkomen thuis in het gebruik ervan? Ja hoor uhuh… dus niet hè? Tja jammer dan, dan schaf je het maar aan, dan maak je je het maar eigen… niet zeuren, gewoon doen… ja joh. ik ben 90+, heb geld zat en mijn snapvermogen is nog prima in orde… uhuh

Vind je gek dat veel mensen niet meer van voor- of achteruit weten en gekke dingen gaan uithalen???

Echt hè? Ik snap het niet….écht niet!

20 Geluchte Hartjes op “Ik weet het ff niet hoor…

 1. Helemaal met je eens en zou je lijst moeiteloos aan kunnen vullen. Zo triest.
  k’Probeer te genieten van het “goede “,maar dat wordt je op deze manier niet makkelijk gemaakt.
  Fijne dag nog hoor!

  1. ….Ja precies.

   Ja ook dat ervaar ik … des te meer ik me die uitdaging bewust ben des te intenser ervaar dan ik wel het genieten in het goede

   Dank je wel hoor, jij ook.

 2. De overheid liegt ons voor, geeft valse informatie, houdt informatie achter, delegeert lastige stukken waar eerst het rijk over ging naar de provincie of gemeenten. Ipv dat het kabinet gezonde voeding (groente/fruit) wil promoten, maken ze het duurder. Ze hebben elke vorm zorg onmogelijk gemaakt en wijzen nu burgers op hun verantwoording: mantelzorg. Justitie is een lachtertje. Als crimineel heb je meer rechten dan als de gemiddelde burger.
  Waarom betalen we eigenlijk nog belasting?
  Die AVG…ik had zó gehoopt dat jij ‘m zou schrijven en dat ik ‘m dan had kunnen “pikken” van je…
  Dikke liefs smak

 3. Je leest of hoort elke dag wel iets, waarvan je nekharen overeind gaan staan, het zal wel aan mijn leeftijd liggen, maar ik vind het eigenlijk niet zo leuk meer op deze aardkloot.

  1. Ja precies, zelfs mij… die al jaren heel bewust geen kranten leest, geen nieuwsprogramma’s kijkt etc… ontgaat weinig…

   Leeftijd… jah misschien, denk het niet…. ik denk er net zo over… en ik ken velen van diverse leeftijden die hetzelfde zeggen.

 4. ja dat gezin was echt verkeerd bezig , maar ipv filmen had hij eerst 112 en andere instanties moeten bellen
  of zelfs met zijn auto tussen gezin en de mooie dieren moeten gaan

  een schande om ziekenhuis afdelingen te sluiten
  volgens mij is de echte oorzaak ” verkeerde bezuiniging ”

  weg gebruikers hebben allen onderwijs nodig en wel in “respeckt ” voor een ander
  OV is mijn vriend , ik reis heel het land door voor €42,00 / maand

  dat avg gebeuren is een echte misser
  of het echt zo ver komt als jij zegt ! ik ben benieuwd

  ik ben zo , jij beroofd iemand moedwillig van het leven
  je betaald dat met een gevangen leven voor de rest van je leven
  geen enkele uitzondering

  lang leve het 1 Europa
  met gelijke prijzen , niet dus

  die antirook brigade moeten ze oproken
  en ik rook niet eens

  de hele politiek van o.a de pharma industrie is zot

  gelijk zo de media

  en de politiek is er ook voor de ontslagen
  en dan vragen
  om vrijwilligers

  ja en dan participatie
  dat is iets wat het Haagsche en Brusselse pluche moet leren

  ik heb gezegd

  1. grinnikkkkkkkkk

   Ik kom jullie verslagen nog lezen…. ff veel aan ‘t koppie en kan me helaas nog steeds niet in meerdere delen opsplitsen 😉

 5. Goed gezegd hoor Melody,vele mensen denken er ook zo over,Groetjes uit België maar da is hier niet veel beter hoor denk dat ze hier nog zotter zijn dan in Nederland.
  Ivonne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.