Ik tel af

Over een week precies zal ik, ongeveer op dit tijdstip, met de auto onderweg zijn naar Voorschoten, samen met Niels & Anita. We stallen de auto daar ergens veilig en gaan vanaf daar met de trein verder naar Schiphol. Daar stappen we dan rond de klok van 19.45 uur het vliegtuig van Czech Airlines in op weg naar Praag waar we hopen te landen rond de klok van 21.20 uur. Een tripje die al een tijdje op de agenda staat en waar ik natuurlijk enorm naar uitkijk. Al was het alleen al om te zien of ieders lovende woorden over die stad bewaarheid kunnen worden.

Hoe de dagen aldaar ingevuld gaan worden laat ik aan ‘reisleidster’ Anita over. Eén dag, welke is nog niet bekend, is (uiteraard, zou ik willen toevoegen, zoals jullie wel zullen verwachten ook) gereserveerd voor de dierentuin. De entreeprijs is daar, net als in Estland overigens, heel erg laag ten opzichte van Nederlandse prijzen. €.8,00 of beter gezegd 200 chk.
Ik ben heel benieuwd naar hoe de dieren daar gehouden worden, zeker na mijn ervaringen in 2012 in de dierentuin van Tallinn, Estland. Het meest nieuwsgierig ben ik naar olifant Shanti, die naar verluidt, vaak met kwasten en verf in de weer is en inmiddels een aantal kunstwerken op haar naam heeft staan. Die kunstwerken worden dan verkocht en het geld dat daarmee binnengehaald wordt gaat naar een weeshuis voor olifanten in Shri Lanka, waar het met name besteed wordt aan veterinaire zaken, logischerwijs is voor die zaken nergens ooit geld teveel. Konden we in Estland wel met de euro betalen, kan dat in Tjechie niet, dus moet ik deze week nog naar een bank om geld om te wisselen.

Zaterdag over een week, ‘s ochtends om 07.00 uur stappen we dan in Praag weer op het vliegtuig, ook van Cech Airlines, en hopen we rond de klok van 08.35 te landen op Schiphol waarna we weer met de trein terug gaan naar Voorschoten om vanaf daar met de auto verder te reizen, terug naar Assen. Ik hoop met vele prachtige foto’s thuis te komen. Loggen zal ik niet als ik daar ben, daar zal ik geen tijd voor hebben *knipoog*

UPDATE: Vrijdag 15 augustus 23.30 uur: De reis wordt geannuleerd en uitgesteld omdat Anita in het ziekenhuis is opgenomen en met spoed wordt geopereerd ivm een blindedarmontsteking

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Nou dát is inderdaad iets om naar uit te kijken, gelukkig (voor jou) vliegt de tijd dus als je éven niet oplet is het alwéér maandag en kun je op stap, ik wens je nú alvast veel plezier!

  • Precies….jah de tijd vliegt, niet altijd even fijn, want voor ik het goed en wel zal beseffen zit ik een log te typen op een maandag na dit tripje.

   Dank je wel, gaat vast lukken.

 2. Je zult genieten Melody geloof me gerust.

  Lieve groetjes,Ria

 3. Heel veel plezier en geniet ervan! Meid, wat een heerlijk vooruitzicht.
  En je weet het hè…. de dieren kijken naar je uit;-)

  <3 Liefs Frederique xxx

 4. Geweldig om een aantal dagen naar Praag te gaan. Iedereen zegt inderdaad dat het zo’n mooie stad is om te bezoeken. Hij staat dan ook op ons verlanglijstje.
  Heel veel plezier. Lekker weer. Genieten maar!

 5. Leuk vooruitzicht 😉
  OT, dit voelt beter, dan zonder klinkers #ifyouknowwhatimean 😉
  #gevoelsmens #zobenik

 6. Leuk vooruitzicht! Je komt ogen tekort hoor!
  Wij gaan één dag, waarschijnlijk die dinsdag want dan wordt het heel mooi weer. Dat het veel te kort is heb ik al van meerdere mensen gehoord, maar dan hebben we toch een indruk. Net van alles opgezocht en uitgeprint.
  Goed voorbereiden is het halve werk hè.
  Veel plezier!

  • Ja daar ga ik ook vanuit 😉
   De dinsdag 19 aug??

   Haha ja dat laat ik, zoals al geschreven, aan Anita over, dat is bij haar in prima handen.

   Dank je wel, jullie ook!

   • Ja de 19e en anders de 20e. Ik heb al een voucher voor een hop-on-hop-off bus ;-).
    We gaan zaterdag naar Duitsland, één overnachting in de buurt van Kassel en dan zondag door naar Raschau. Is 150 km van Praag dus dat moeten we doen! Geniet ervan!

    • Ik zal opletten… wie weet komen we elkaar tegen daarginder.

     Ja inderdaad, moet je doen, als je zo dichtbij bent hihi

     Gaan we doen hoor, jullie ook.

 7. Kijk, dat zijn nog eens mooie vooruitzichten 🙂
  Trouwens, wat leuk dat verhaal over die schilderende olifant. Het weeshuis op SriLanka, hebben toevallig kennissen van mij een paar weken terug bezocht, en die waren zeer onder de indruk van de manier van opvang. Dus elke euro is het volgens mij wel waard 🙂

  • Ja he?!

   Ja zeker weten, ik heb er op het internet het eea over opgezocht en werd ook enthousiast, al kan ik het me niet permitteren een schilderwerk te kopen. Hopelijk staat er een potje ofzo, dan gooi ik daar wel iets in.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.