Ik-Stokje

Ons aller Kakel weet hoe gek ik op stokjes ben….. met enige regelmaat geeft ze me wel een link naar dit of dat stokje. Vandaag echter kreeg ik een heel lief whatsapp-bericht waarin ze me geen stokje aanreikte maar het idee opperde  dat ik er wel een stokje van zou kunnen maken…. te leuk idee om niet te doen dus bij deze het “Ik-stokje” onder ht mom van ‘Schrijf het eens op’ kunnen we elkaar beter leren kennen; altijd leuk toch?

1) Mijn naam is: … Maar ze noemen me…:
a) Jakoba
b) Ko of Mel maar net wat de oorsprong van het mij kennen is

2) Ik houd het meest van … Maar natuurlijk ook van…
a) Dieren in alle soorten en maten, heb geen lievelingsdier. Ik vind ze allemaal even prachtig en bijzonder en uniek en zó de moeite van het koesteren en beschermen waard.
b) Mezelf!. Man. Dochter en schoon met kleinzoon. Zoon met vriendin. Ieder mens die de deur naar mijn ♥ wist te vinden en er willens en wetens doorheen is gestapt. Mijn eigen veestapel. Mijn hobby’s: fotoggraferen, bloggen, freubelen, crimi’s, muziek, theater.

3) Ik kan heel goed…. En ook…
a) De helpende hand uitsteken op tal van gebieden.
b) Luisteren. Adviseren. Bloglayouts maken. Fotograferen. Zingen. Leren. Horen wat niet uitgesproken wordt. Lezen wat niet geschreven wordt. Een ander aanvoelen en daarop anticiperen. Horen & Zien wat veel andere mensen ontgaat.  Het een ander alles gunnen, blij zijn met andermans welvaren.

4) Ik ben minder goed in… Ik kan beter niet…
a) Musiceren-Dansen-Handwerken; laat mijn lijf niet meer toe.
b) Tot iets gedwongen worden want dan komt niet alleen mijn vrijheidsdrang zich behoorlijk uiten maar laat ook mijn afkomst zich gelden.

5) De mensen om mij heen vinden mij… En soms een beetje…
a) Dat is afhankelijk van wie je het vraagt grinnik
b) Te kort door de bocht.

6) Ik kan niet zo goed tegen… En helemaal niet tegen…
a) Mensen die willens en weten profiteren van een ander, die niets ontziend hun weg begaan om dat te krijgen wat ze willen, ongeacht ten koste van wat of wie ook.
b) Mensen die tegen me liegen. ‘Beesten’ die geweld plegen aan de zwakkeren, zowel aan een mens als aan een dier.

7) Soms erger ik mij aan… Maar ik kan genieten van…
a) Onze Nederlandse wetgeving en de handhaving daarvan. Programmering op tv. Gedrag van medeweggebruikers. Gedrag van mensen die denken dat de wereld alleen om hen draait.
b) Liefdevolle aandacht van mensen om mij heen om wie ik geef. Uitjes met diezelfde mensen. Samenzijn met die mensen. Crimi’s op tv. Stilte buiten of binnen. Op de bank met mijn veestapel.

8) Ik word gelukkig van… Ik zou graag…
a) Liefde in al haar vormen en uitingsmogelijkheden. De mogelijkheid dat te doen wat ik graag wil zonder verantwoording aan wat of wie dan ook af te moeten leggen.
b) Weer de mogelijkheid willen hebben om het 2e deel van antwoord a te kunnen uitvoeren. Het is door nare omstandigheden al geruime tijd niet mogelijk, zelfstandig althans, dus mijn afhankelijkheid van anderen zou ik graag tot 0 gereduceerd willen zien, of op zijn minst een groot stuk minder.

9) Mijn allergrootste wens is… Een andere grote wens is…
a) Een vrijstaande boerderij met land erom heen zodat manlief en jeugd een eigen ruimte hebben voor hun boogschietsport. Ik de ruimte heb om afgedankte dieren op te vangen. En de financiële ruimte hebben om de  hartenwensen van 2 bevriende echtparen te vervullen.
b) Deze REIS maken met Niels & Anita.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Leuk. Ik ga er even over nadenken.

  • Dank je wel…… ik wacht het dan wel af 😉 Al ben ik natuurlijk wel benieuwd naar hoe jij die vragen zou invullen. Jawel, ik geef ‘t toe, ben neiuwsgierig 😉

 2. dank voor je mooie reactie op m’n blog
  ja als je veel wandelt zo als ik kom je veel verrassingen tegen
  ook ik zou zelf de hond uitlaten hoor als ik die had , maar velen hebben er de tijd niet voor , wat ik eigenlijk niet begrijp , want dat zou je moeten weten voor je een dier in huis neemt , toch
  ja dat knipwerk met het papier lijkt mij wel meer iets voor jou dan voor mij
  net als de stokjes hier
  veel plezier er mee

  • Graag gedaan.

   Ik wandel niet zo veel als jij wellicht maar daar gaat het ook niet om denk ik, het gaat er meer om hoe je je instelt op het ontvangen van wat er zich om je heen bevindt en wat er gebeurt….

   Wij hebben al ‘eeuwen’ asielhonden…. ik heb ook jaren als vrijwilliger op de dierenambulance van de dierenbescherming gewerkt, heb dus veel gezien. Ik begrijp wel waarom mensen een dier uit een asiel halen of bij een fokker vandaan, maar ik kan er met mijn verstand niet bij dat ze dan vervolgens een dier behandelen als een stuk speelgoed.

   Creatief in die zin ben ik totaal niet us zo’n hobby zal niet snel de mijne worden…. mijn creativiteit zit in andere zaken….Gelukkig mogen smaken en dus ook hobby’s verschillen , zou anders maar een saaie boel worden toch?!

   Laat mij bijv. maar bloggen en blogdesigns ontwerpen/maken, daarin kan ik me verliezen.

   Dank je wel.

   • nee het gaat niet om wat je doet , of dat nu wandelen of bloggen is
    voor mij staat plezier ergens in hebben wat ik doe voorop
    mijn hobby’s zijn fietsen – wandelen en de pc

    nee die mensen begrijp ik ook niet , een dier is geen speelgoed

    ik trek zo wat warms aan en ben weer aan de wandel , het is mooi weer

    geniet de dag

    • Precies 😉

     Ik heb diverse lichamelijke en mentale beperkingen waardoor ik heel veel thuis ben en heel weinig slaapuren per dag maak, het bloggen… en het sleutelen aan een blog… is dus voor mij een zeer prettig tijdsverdrijf.

     Doe dat, ik wens je veel plezier.

     Wij zijn hier de keuken aan het verbouwen dus ik ga zo weer kastjes uitboenen… en vandaag ga ik op bezoek bij een lieve blogster die mij in de buurt woont.

     En als ik weer thuis ben ga ik verder met de voorbereidingen van de loghop die ik zondagavond hier op mijn blog organiseer.

     Ga ik zeker doen, jij ook!

     • ja het bloggen is een leuk en mooi iets , en ik zie wel dat je er veel aan doet

      en ook wat verbouwen en poetsen is een mooi tijdsverdrijf , toch

      ik weet niet wat ik me bij een bloghop moet voorstellen , maar wens je er veel plezier aan
      ik sluit af en ben mijn tuintje in te wandlen

      • zeker weten.

       Ja klopt, ik wijzig vaak de layout, omdat ik dat heel erg leuk vind…

       KLopt hoor….

       Een loghop is een soort van bij elkaar op visite gaan maar dan vanuit je eigen luie stoel, terwijl je ondertussen gezellig kletst met andere deelnemers.
       Je bent van harte welkom om erbij t ekomen hoor….

       Maar oke, ga je tuin in… denk er maar over na en laat het me dan maar weten 😉

 3. Je hebt er een mooi stokje van gemaakt al zijn de meeste feitjes me wel bekend.

 4. Oh…wat knap dat je ‘m al hebt ingevuld. Op sommige vragen weet ik geen antwoord. Stom he? Het zou wel leuk zijn als iemand anders je stokje overneemt (-:
  Jij bent inderdaad heel goed in je helpende hand uitsteken. Niet nieuw voor me maar ik vind het nog steeds een compliment waard (-:
  Dikke knuffel

  • 😉 Stom? neu waarom? Heeft wel iets Kakeligs grijns mede daarom ben je zo’n mooi en uniek mens

   Dank u dank u…. je weet hoe ik daarover denk

   knuffelll xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.