#Iets met kunst en werk- of toch luxepaarden

Al vele jaren ben ik fan van De Hulu, oftewel Beeldentuin Gees. Van deur tot deur is dat 61.6 km en als je ‘normaal’ rijd doe je er 40 minuten over. ‘Normaliter’ kom ik er 2x per jaar omdat ze een Lente-Zomer tentoonstelling hebben een een Herfst-Winter. 2019 was een uitzondering, ik was er maar 1x en wel op 22 juni (-190 foto’s).
Nou is 2019 een jaar die ik het liefste zsm wil vergeten maar helaas laat mijn Groninger-Gatenkaas-Korte-Termijn-Geheugen me op dát vlak niet in de steek.

Sinds ze weer open zijn na de C-ellende aasde ik al op een bezoekje maar ja daarvoor heb je nogal het eea nodig. Energie in de 1e plaats, dan een auto, dan een hoofd dat helder genoeg is om verantwoord achter het stuur te stappen en dan ook nog mooi weer want 90% van de tentoonstelling is buiten in de tuin.

Tuin, klopt wel en niet. Het is een heel grote tuin maar in die tuin zijn soort van klaverbladen aangelegd. Elk klaverblad heeft specifieke begroeiing en specifieke kunstwerken. Men doet daar in kunst van materialen maar ook in kunst van natuur.

En ja… als je daar dan loopt, her en der de prijskaartjes ziet besef je wel dat jij zulke kunstwerken van ze nooit niet kunt betalen als je tot het volk van werkpaarden behoort. Evengoed is het altijd weer enorm genieten, zowel in het negatieve als positieve want kunst is natuurlijk 100% een kwestie van smaak en dat is weer 100% persoonlijk. Bij het ene beeld ben ik niet weg te slepen bij wijze van spreken en het andere stuurt me op afstand al nog verder weg.

Een Fotografie-cursus-leider zei ooit tegen mij: “mooie kunst fotograferen is geen kunst, lelijke kunst mooi fotograferen wel”… en altijd als ik in Gees ben hoor ik het hem weer zeggen, vooral bij die ‘kunstwerken’ die ik te lelijk voor woorden vind. Ik fotografeer ze niet allemaal, doe ik met de mooie ook niet, maar ik loop tegelijkertijd ook niet voor die uitdaging weg, dat is mijn eer weer te na.

Na ruim 2 uur struinen had ik het fysiek wel gehad, ik moest immers ook nog die 61.6 km’s terug en het weer was nou niet van dien aard dat je er ‘een huisje op kon bouwen’. Dus zocht ik de uitgang op en stapte weer in mijn auto. En na het starten vroeg ik me af of ik toch niet wel een luxe-paardje was ipv een werk-paard.

De auto die ik sinds 12 juni heb, nog niet zo heel goed ken omdat ik nog niet zo heel veel gereden heb, zelf dan bedoel ik. Nu ik deze auto heb, krijg ik weer plezier in het autorijden en dus stijgt het aantal km’s dat ik zelf maak ook en ontdekt ik dus wel het eea. Zo ook vanochtend, er zit airco in. Er zit een regensensor in, ik weet nu dat ie perfect werkt. Er zit ook cruisecontrol op, niet dat ik het ooit miste, maar nu ik het heb gebruik ik het ook en dat is verrekte fijn kan ik je zeggen, ‘hoor mijn gewrichten maar eens genoeglijk zuchten’. En de auto meldt me keurig dat de minderleuke bijkomstigheid van km’s vreten eraan zit te komen… 61.6 km’s naar huis, dus nee ik hoef nog niet tanken…. Kan nog wel.

Eenmaal thuis plensde de regen weer in bakken naar beneden en ik holde het huis in, man had me al horen aankomen en kwam met een bak dampende koffie uit de keuken dus kon ik op de bank duiken en met de foto’s aan de slag.
Zoals altijd opent het album (met 235 foto’s) zich wanneer je op onderstaande foto klikt.

Krijgt man gelijk toen hij zei, toen ik thuis kwam, “passie voor autorijden terug?”

14 hartenluchtjes op “#Iets met kunst en werk- of toch luxepaarden

 1. ja kunst en kunst
  ik vind het zeer kunstig dat mensen zo iets kunnen maken
  maar net als de beelden die ik onlangs in Hall aantrof , mooi
  maar niet om zeg maar in huis of tuin te hebben

  • Ja haha ik ook… veelal zou ik het zelf niet verzonnen krijgen, mijn brein werkt creatief anders 😉

   Nee hoor hier ook niet, vandaag 1 gezien dat ik hier wel wil … terwijl er 1000-en staan

 2. Ja, de Hulu bezoek ik ook al jaren. Ik ‘ga’ nog dit jaar . Als het kan, ga ik meestal op de fiets. Heb ik een mooi ritje. De werken van een jaar of 10 geleden spraken me meer aan. Met name de grote installaties. De tuin is ook erg mooi! Vorig jaar werd ik gewezen op een bijzondere 🌳 die achteraf ook achter mijn huis groeide 🤣Ben de naam wven vergeten. Was vandaag in Artis. Geniet daar ook erg van het ‘groen’
  Mooie foto’s. Te zien dat je hebt genoten.

  • Ik ben het helemaal met je eens als we het hebben over wat men tentoonstelt.

   De tuinen hebben inderdaad prachtige bloem-blad-groei-werken… 1 vd planten wiens naam op een gesl.ziekte lijkt hebben wij ook in de vijver maar helaas een minuscule ipv zo n grote

   Artis is ook geweldig, daar ben ik ook graag. fijn dat je genoten hebt.

   Dank je wel.

   • De boom die ik bedoelde was een tulpenboom een Liriodendron. De gele (tulp) bloemen zijn prachtig. ( geen magnolia) niet zo zichtbaar. Ik werd er vorig jaar op gewezen. Was er in juni.

    • Ohhh de Magnolia…. staat ook in ons 2e thuis hè ?! (ik lees ‘t wel als je niet weet waar) (nou ja zelfde familie wel dan, ik lijk ook niet op jou maar we behoren wel tot dezelfde familie 🙂

     aha oke Dan zou je eigenlijk eens in de juiste tijd naar Munster in Dtsl moeten en dan de univeriteitstuin in gaan bij het slot …

      • 😉 Ja dat wel maar allemaal onderdeel van die magnolia – tulpenboom – familie

       Oeffff….blij dat k goed zat met mijn vermoeden…. ik d8 al ‘ik zeg t niet want als ze het niet weet wil ze het zelf gaan vinden…’..

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.