Iemand om te herinneren


Trees‘
Zwijmelen op Zaterdag ~ sinds 11-11-2017 ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012) ~ 01 juni 2019 ~

 

Mensen komen en gaan… sommigen vergeten we… anderen daarentegen niet… Wij herinneren ons hen die ons zo lief waren, zijn en altijd zullen blijven.  Wij koesteren de herinneringen en geven het verlies en gemis een plekje… En ooit, ooit nemen wij die plek in in de herinneringen van anderen, hen die hier nog zijn, die ons ook zo lief zijn, hen die wij zo lief zijn…
Als die herinneringen in mooie muziek gevat zijn werkt het ook nog eens troostend en bemoedigend, vind ik althans.
Het is 1 juni vandaag… al gaat het hartstikke goed toch heb ik nog mijn momenten dat ik ‘even’ wegzak en dat herinneringen tranen oproepen en pijn van binnen waarvoor niet echt woorden te vinden zijn… april is immers nog maar zo kort geleden.
Ik zocht overigens niet naar muziek in deze stemming maar deze bleef door mijn hoofd spelen ondanks het aantal dat tjoepje mij al had laten zien tijdens mijn zoektocht. Het is dan wel een lied over gemis maar de wijze waarop het uitgevoerd wordt is één van mijn favoriete wijzen en daarbij vind ik deze uitvoering ook nog eens heel erg mooi ook. Daarom dus mijn keuze het vandaag met jullie te delen, hopelijk genieten jullie er net zo van als ik!

 

 

I hope you see as you look down
All of this love gathered around
I hope you hear what people say
I hope you know the role you play
You were my rock
You were my shield
This space you leave
No-one can fill
You held the room
You cast a spell
You’ll always be remembered well
And when my days have come and gone
I hope I leave more right than wrong
I want to feel this love I see
When I am gone
I hope there’ll be someone to remember me
Though you’re not here
Not here with me
A part of you will always be
I’ll hear your laughter
I’ll see your smile
I’ll feel you near, once in a while
And when my days have come gone
I hope I leave more right than wrong
I want to feel this love I see
When I am gone
I hope there’ll be someone to remember me
And when the days have come and gone
I hope I’ll leave more right than wrong
I want to feel this love I see
When I am gone
I hope there’ll be some to remember
Someone to remember me
Ik hoop dat je het ziet als je naar beneden kijkt
Al deze liefde in het rond verzameld
Ik hoop dat je hoort wat mensen zeggen
Ik hoop dat je weet welke rol je speelt
Jij was mijn rots
Jij was mijn schild
Deze ruimte, die jij verlaat,
die niemand kan vullen
Jij had alle aandacht
Je betoverde
Je zult altijd goed herinnerd worden
En wanneer mijn dagen gekomen en vertrokken zijn
hoop ik dat ik meer goed dan fout achterlaat
Ik wil deze liefde die ik zie voelen
Als ik weg ben,
hoop ik dat er iemand is om me te  herinneren
Hoewel je niet hier bent
Niet hier bij mij
Een deel van jou zal altijd zijn
Ik zal je horen lachen
Ik zal je glimlach zien
Ik zal je af en toe dichtbij voelen
En wanneer mijn dagen gekomen en vertrokken zijn
hoop ik dat ik meer goed dan fout achterlaat
Ik wil deze liefde voelen die ik zie
Als ik weg ben,
hoop ik dat er iemand is om me te herinneren
En wanneer de dagen gekomen en vertrokken zijn
hoop ik dat ik meer goed dan fout zal achterlaten
Ik wil deze liefde voelen die ik zie
Als ik weg ben,
hoop ik dat er iets zal zijn om te herinneren
Iemand die zich mij herinnert

16 thoughts on “Iemand om te herinneren

  1. Vind ik ook…. dat ben ik wel met je eens maar bij hen krijg ik gelijk al de kriebels door een ander heerschap en maakt wel dat ik niet een objectief oordeel kan vellen ;–)

   dat aangrijpende herken ik uiteraard, daarom koos ik het ook.

   Dat weet ik en vind ik erg lief!

   Jah klopt…De 1e 4 maanden van dit jaar waren absoluut geen feestje voor mij maar aan de andere kant heb ik juist in die 4 maanden wel gemerkt hoe rijk ik echt ben met de mensen om me heen, zowel in als buiten blogland en hoe krachtig cbd is voor mij. Dus ook alleszins een periode om dankbaar voor te zijn. Het paradoxale van situaties kan heel verbijsterend zijn soms he.

   Verdriet en gemis is er nog steeds, logisch ook, rouw kent immers geen eindtijd… maar toch gaat het heel goed met me hoor!

   xxx <3

  1. Jawel he…. is oke hoor, snap ik best. Ja hoor klopt. De enige schrale troost is dat ik weet hoe het voelt want ook hier was het het afgelopen kwartaal niet anders . Sterkte hoor.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.