Beschreef ik HIER hoe onze gemeente in al haar stompzinnige wijsheid had besloten het parkeren in de stad aan te pakken, u.i.t.e.r.a.a.r.d. ten koste van de ouderen en zorgbehoevenden… krijgt dit muisje een verlengstuk aan haar staartje.

gemeenteassen

Kom ik vanochtend bij mijn maandagmeneer ligt er wederom een brief van de gemeente, 3 a-4-tjes dubbel bedrukt, oftewel 6 pagina’s tekst waarvan 99,99 je reinste onzin aan verwarrende informatie. Kortom, Kootje klom maar weer in de telefoon. Dat heb ik de afgelopen weken meermaals gedaan, ben ook meermaals naar het gemeentehuis geweest om info op te vragen maar ja het kastje-muur-en-vice-versa-verhaal kennen jullie allemaal uit eigen ervaring want onze gemeente is niet de enige die compleet van de pot gescheurd is.

In die 6 kantjes flauwekul kon ik ontwaren dat de gemeente heeft besloten 1 extra optie toe te voegen… en wel, ja wel…. ze zijn nog steeds zo achterlijk dat ze er gevoegelijk vanuit gaan dat iedereen over over een computer beschikt én er ook nog eens mee om kan gaan. Naast het gezeik over het verplicht aanschaffen van een smartphone of tablet en het installeren van een app om bezoek aan- en af te melden kan het nu ook via de website van de gemeente mits je maar op voorhand een vergunning hebt geregeld waarvoor je zelf naar het gemeentehuis moet uiteraard. Ja tuurlijk, dat kan iedereen daar ook heel gemakkelijk, ze zijn immers allemaal piepjong en compleet gezond van lijf en leden?

De bewoners moeten dus naar het gemeentehuis en die vergunning regelen. In die brief staat dat ze een pinpas mee moeten nemen omdat het ter plekke afgerekend moet worden voor de 400 uren die men op jaarbasis ‘krijgt’. Ik vroeg dus aan zo’n huppelkut, op mijn meest zalvende toon, wat die kosten zouden zijn….. kreeg ik te horen dat dat dan wel bekend zou worden gemaakt als meneer er was want dat wist ze nu nog niet. ehhhhhhh

Mantelzorgers en andere zorgverleners moeten het voor zichzelf regelen overigens, ook zo iets handigs, not!!!

Op mijn vraag wat nou de echte reden voor deze wijziging was kreeg ik als antwoord, begeleid van een diepe zucht alsof ik een dom kind was dat niets begreep noch wilde luisteren, dat het kwam op verzoek van de bewoners want die hadden aangegeven het lastig te vinden met die papieren kaarten te werken, yes right, vernaggel je ouwe grootmoer maar daar tuin ik natuurlijk niet in, ben toch zeker gekke henkie niet?

Toen ik vervolgens die muts mededeelde dat ik via RTV Drenthe had vernomen dat de papieren kaart ook in 2017 beschikbaar zou blijven kreeg ik te horen  dat de brief naar de bewoners al onderweg was geweest toen de wethouder die beslissing had genomen…. ja tuurlijk joh.

De moedeloosheid zakte me in de schoenen en als ik niet op mijn achterste had gezeten op dat moment had ik er in mijn blote gat gestaan want hier zakt je toch werkelijk de broek van af???

Voor de zoveelste keren die 3 a-4tjes door gelezen en wat zie ik ineens staan? Als het via een smartphone of tablet of computer niet kan, mag de bewoner ook de gemeente bellen. Tijdens de zone-uren kan de telefoniste dan de bezoekers in het systeem aan- en af melden. Goh, hebben ze een lampie gevonden? Ohja voor alle duidelijkheid, dit kan natuurlijk alleen NADAT bewoner die vergunning eigenhandig en hoogstpersoonlijk zelf op het gemeentehuis geregeld heeft. Ook wordt het de bewoner toegestaan iemand te machtigen maar dat kan dan alleen op het kenteken van de auto van die bewoner….die gemachtigde mag dan bezoek aan- & afmelden. Natuurlijk, ik woon immers bij hem dus ik kan dat dan ook prima voor hem doen….. En  ja duhuh alle zieken, zorgbehoevenden en extreem ouderen aldaar zijn allemaal nog zo gezond en fit dat ze een auto kunnen besturen en dus ook nog steeds bezitten… ehhhhhh

Onderaan de brief staan 3 data waarop dat kan dus ik ga eerdaags met mijn maandagmeneer naar het gemeentehuis om  het te regelen, althans dat gaan we proberen want vertrouwen hebben we er beiden nog niet in al laat ik hem dat natuurlijk niet merken…

“Zeg Ko…. wat vindt Ko ervan? Denkt Ko dat de gemeente dit allemaal doet om het ons gemakkelijker te maken offe?” Ik heb maar naar waarheid geantwoord dat ik het niet weet al vermoed ik natuurlijk dat er maar 1 reden voor deze ongein is…. bezuinigingen over de ruggen van (wederom) hen die juist alle steun kunnen gebruiken die er te krijgen is. Hoe bewoners iets ervaren interesseert die pennenlikkers niet, het enige dat hen wel interesseert is meer geld in de kas voor onzinnige dingen ten gunste van hogere gemeentepersoneel.

Kortom………wordt vervolgd….

4 Hartenluchtjes op “Idioterie Gemeente Assen – 2”

    1. eh ja, dat heb ik vanochtend ook een paar keer gedaan…. en mbt deze nonsens al vele malen eerder ook…… het is bizar hoe de gemeente omgaat met een deel van haar bewoners en zich totaal niet interesseert voor hun angst die hierdoor ontstaat

  1. Dat is allemaal héél er gr*#ggrrrrr tandenknarsend gruwelijk, we gaan hier ook die kant op en ik zal het gevecht dus óók nog aan moeten gaan want ik héb helemaal geen computer.

    1. nou precies….. die betutteling en het opleggen van dingen zoals in dit geval vind ik ronduit stuitend.

      nee die heb je niet inderdaad…. nou ben benieuwd of jij ook tegen een barricade van huppelkutten en huppelkloten aanloopt ipv tegen mensen met eergevoel en respect voor hun medemens

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.