~ KIJKERIJ ~

Honger gestild

Na maar liefst 4 weken en 3 dagen rolde ik vanochtend eindelijk weer door mijn 2e thuis.

 

Met mijn duo aan weerszijden eerst maar naar Travelers Taste om daar met koffie te beginnen. Weeronline had prachtig weer voorspeld en dat werd het ook. Droog en zonnig. Wel fris maar daar was ik op voorbereid gelukkig. Lekker joh, de snoet in de frisse lucht en de zon erop! We startten bij Nortica, 1 van de 4 werelddelen, op 1 na de kleinste. Dit deel ligt deels in de steigers, er zijn wasberen gekomen en stinkdieren… en ook zijn de zeehonden gelukkig weer zichtbaar. De vluchtkooi voor enkele vogelsoorten is nog in aanbouw… De mens genoot niet alleen van de zon, ook Gonzo wentelde zich erin.

 

 

Via de doorsteek, Meridianenpad, over naar Serenga natuurlijk want de Joey’s van de Moeraswalibi’s zouden vast wel groter gegroeid zijn sinds mijn laatste bezoek, toch? En dat wilde ik natuurlijk zien. Gelukkig werd ik hier niet teleurgesteld, althans door de dieren niet. (zit je in een scootmobiel, ben je met je camera aan het focussen op een dier, gaat er een randdebiel voor je staan… dit ‘heerschap’ zijn gezelschap wees hem op het feit dat hij pal voor mij ging staan terwijl ik bezig was. Zijn antwoord was: “Heb ik schijt aan, moet ze maar ergens anders gaan staan..” ) Zo ontzettend jammer dat die oetlul een paar centimeter hoger op een opstapje stond want anders zou hij even later mijn voorwiel op zijn enkels gevoeld hebben!. Tja als beginnend scoot-bestuurder én bovendien als vrouw a-technisch, heb ik (nog) geen verstand van de breedte enzo en aangezien ik ook vind dat de wereld er is om mij te plezieren zou ik me dan uiteraard niet verontschuldigen, bij eventuele opmerkingen zou ik dan zeggen:  ‘ik heb er schijt aan, had hij daar maar niet moeten lopen…’.

 

 

Op naar de leeuwenberg…. links op de savanne zagen we tal van diersoorten maar we misten de Neushoorns, misschien toch nog te koud voor ze, dus wellicht op stal?. De leeuwen lagen daarentegen rechts wel prima in het zicht…wat zij achter de heuvels zagen weten we niet, maar het was overduidelijk zeer fascinerend.

 

 

De zon zorgde voor prachtige schouwspellen tegen de blauwe hemel… is wel ff een dingetje met het fotograferen maar extra uitdagend. De savanne halfrond, aan de overkant van de leeuwenberg aangekomen, zagen we toch onze 4 reuzen. Elena en Zahra stonden kont aan kont… Emily en Gus stonden op enige afstand maar toch wel alle vier redelijk dicht bij elkaar, daar werden we blij(er) van, het spul op de savanne was compleet. We keken nog even extra of we sporen zagen van dikke buiken, of groeiende, maar nee die spotten we niet, hopelijk waren ze er wel maar zagen we ze gewoonweg niet. Dat zal de komende tijd uitwijzen. De Serenga weer uit na een koffie- &rook pauze (niet voor mij maar voor mijn gezelschap) en op naar Jungola. We kregen onderhand zelf ook trek.

 

 

In de kas kom je dan wel bekenden tegen dus voor je aan de achterkant bij het restaurant bent duurt dat nog wel even. Is niet erg, we hielden onze ogen half half op de klok want de slingerapen zouden om 13/45 gevoerd worden en dat wilden we graag beleven. Ook zijn er deze week 3 Rode Ibissen uitgezet, de mannen hebben nu vrouwelijk gezelschap. Die spotten was ook een wens, dat lukte uiteindelijk wel maar ze op de foto krijgen was verhaal 2. Het is me gelukt maar niet jevanhet, onder het mom van beter iets dan niets heb ik ze wel in het album laten zitten.

 

 

We waren duidelijk niet de enige hongerigen… mijn heimweehonger was ondertussen redelijk gestild maar mijn maag rammelde wel. Na het eten zochten en vonden we de Zonneral, de Anolissen en nog wat ander grut voor de lenzen… en toen gingen we op weg naar de eilanden van de Slingerapen. Daar was het een drukte van jewelste. De grote baas is de baas maar er zijn ondertussen een aantal heren op leeftijd gekomen om hem naar de kroon te steken… hoe lang de hiërarchie nog is zoals die nu is is de vraag… Ook hier even zoeken naar dikke buiken en ja hoor, eentje was duidelijk zichtbaar. Japura met dochter Ola zijn momenteel nog de enige Mama met baby maar dat zal snel veranderen.

 

 

De mensenmenigte rondom dit Apenverhaal vloog me naar de keel dus na een seintje aan mijn gezelschap maakte ik me op weg naar buiten. Heel even nog wel stoppen want de Bonte Vari’s zaten boven mij op de kist. Eerder vanochtend zaten ze hoog in de boom.

 

 

Eenmaal buiten de frisse lucht in zuigen en genieten van weer de zon op de snufferd. Langs Monkey Market in de hoop foto’s te scoren van de baby Agoeties maar die vlieger ging niet op. Het andere gele grut, de doodshoofdaapjes en gordeldieren lieten zich eveneens wél zien maar niet fotograferen. Dus reed ik verder en was de Vlindertempel de laatste stop van vandaag. De vermoeidheid begon toe te slaan en ik moest immers nog 50km tuffen.

 

 

Net tot de conclusie komende dat er vandaag geen Atlassen zouden zijn, werd mijn conclusie gecorrigeerd. Weliswaar enigszins verstopt maar toch. Op weg naar de uitgang spotte ik er toch nog eentje… en als je op de onderstaande foto klikt opent mijn album zich met 80 foto’s. Er zitten mooie en mindermooie tussen. Het is te zien dat ik niet de energie heb die ik gewoonlijk heb en dat dus ook het fotograferen veel meer energie vreet dan dat ik me vroeger bewust was. Conclusie is dus wel dat je tikker diens portie zuurstof nodig heeft… als die portie niet van het juiste formaat is beïnvloedt dat alles. Maar ik ben weer geweest en dat ik nu compleet uitge-piep-t op de bank zit boeit niet.. dat komt wel weer goed.

 

 

 

 

28 Geluchte Hartjes op “Honger gestild

 1. blij dat je deze mooie dag in daden hebt om gezet
  en aan de foto’s te zien was het een top dag
  die klojo die voor je ging staan , ja makkelijk praten hé , links laten liggen
  ik had het ook niet gekund gggrrrr
  was er geen grote sterke bekende in de buurt om dat portret aan zeg de Nijlpaarden te voeren
  zou er geen problemen mee hebben gehad
  jij in de ruststand nu
  ik ook hoor na zo wat 19 km wandelen
  groetjes

  1. Dank je wel, ja ik ook achteraf want het was heerlijk in het zonnetje!!

   Ach ja, dat leer ik ook nog wel tzt

   Haha ja die was er wel maar was zelf met zijn camera bezig hè, die had hij net een dag eerder terug want bij mijn vorige bezoek was zijn camera gevallen en kapot en du opgestuurd, dus 4 weken weggeweest

   Ja doe ik ook…. groot gelijk. zwaaiiiiiii

  1. Von’k ook

   Haha dain, binn we der over ains dat we ‘t noit ains binn 😉

   Dat dou ik, mok ook wel want t pokkeltje vroagt der om en boovndien hek toch goin auto bie hoes tot aan vrijdag

 2. Mooi, dat je er rolde met het HEERLIJKE zonnetje! Mooie foto’s van de wallaby’s. Gister was er nog eentje ontsnapt. Gelukkig waren ze vandaag wel buiten.

  1. Ja nou en of ….en ondanks het schitterende weer was het hartstikke rustig in het park…je kon op de koppen lopen, als je alle koppen op een rijtje zou zetten eerst 😉

   Gelukkig dan dat ze weer compleet zijn want Dudley en zijn meiden zijn dichtbij….

 3. Zo jij lekker op pad geweest en komt zowaar een klojo tegen.
  Doet me denken aan onze overbuurjongen (4) die met zijn fiets tegen het been van de jongste (1 1/2 ) aan fietste
  Werd erop aangesproken en zei moet ze maar aan de kant gaan pffttt
  Wat blijkt in het weekend, scheenbeen gebroken…
  De jongen heeft het wel goed gemaakt en kwam met een lieve babypop als troost en om sorry te zeggen
  En ja speelden gelijk samen terwijl de gips aan het uitharden was moest ze in haar bedje blijven, dat we voor de raam hadden geparkeerd.
  Zo kon ze toch de kinderen in de straat zien en dat waren er soms wel 20 🙂
  Wat een mooie foto’s en het meest geniet ik van die apen…geweldig die uitdrukkingen op de snoet.
  Jij nu in de ruststand…fijne avond

  1. Ja zo zie je maar, ook klojo’s mogen vrij gaan en staan waar ze willen 😛

   Dt is met kinderen altijd weer heel bijzonder hè. Eigenlijk kunnen wij als volwassen daar wel een puntje aan zuigen in de zin van vergeven en verder gaan

   Dank je wel hoor…. nou dan heb ik goed nieuws voor je…. ‘binnenkort’ (ik weet nog niet wanneer) wordt het verbouwde Jungletheater weer geopend en dan zit er een nieuwe soort apen in een verblijf in dat deel van het park…. ik zeg nog niet welke, dat moet dan maar een verrassing voor je worden.

   DOe ik… dank je wel, jullie ook.

 4. Het lijkt wel of de mensheid steeds verder afzakt. Gelukkig had je verder wel een super dag. Je foto’s spreken weer boekdelen.
  Lekker plaatjes gekeken bij je.
  Rust maar lekker uit.
  Fijne avond nog.

  1. Ja die indruk heb ik ook in toenemende mate helaas… de neiging om zelf mee te zakken groeit ook moet ik toegeven, al heb ik er nog niet aan toegegeven.

   Dank je wel. Altijd welkom.

   DOe ik zeker, dank je wel, jullie ook.

 5. Je hebt er écht een prachtige dag voor uitgezocht, wat fijn dat het gelukt is, wel jammer dat je “die oetlul”niet even per ongeluk expres op de hielen kon rijden, dat verdiende hij!

  1. Ja nou he… weeronline is wel handig hoor, gebruik ik altijd als ik iets plan. Ja dat ook zeker.

   ach ja, niets is ooit perfect toch, alles heeft altijd wel ergens een gekleurd randje. Ik heb het geheugen van een lekke zeef die olifant heet, als ik hem weer eens tegenkom herinner ik me hem vast en dan zal ik hem mijn waardering zeker nog wel even haarfijn overbrengen

 6. Goedemorgen! Goed te lezen dat je een fijne dag had met je “familie”. Er was even een vreemde eend bij, maar dat kun je gauw weer vergeten, toch? Mooie foto’s weer gemaakt en aan ons laten zien. Dankjewel.
  Ik wilde je vragen om de tekst wat donkerder af te kunnen drukken en dus zien, want is in ieder geval voor mij moeilijk te lezen.
  Fijne, goede zondag verder, en groetjes!

  1. Goedemorgen lieve dame.

   Ja top hè. Jouw scoot past niet in mjn auto helaas ;-(

   Graag gedaan hoor.

   Is al gedaan.. hopelijk nu beter?

   Dank je wel, jij ook. zwaaiiiiii

 7. Het staat nog steeds op mijn grote do-list om ook eens hier heen te gaan maar door alle drukte en mede door de gezondheid van mij en mijn man komt het er maar niet van. Slechts kleine wandelingen lukt mij nog wel maar lange afstanden wordt weer minder. Maar je nam weer mooie momenten mee waar ik ook weer van genoot. Wens je mooie nieuwe week en groetjes doe ik erbij.

  1. Van harte aanbevolen natuurlijk.

   Als het qua lopen niet gaat neem dan een scootmobiel mee, doe ik ook… werkt prima en je houdt energie over om te genieten van wat je ziet.

   Als jullie gaan… laat je me het maar weten.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.