Hoe? Zoo!

 

Hoe introduceer je je 2e thuis bij iemand die ‘alleen maar’ jouw verhalen kent en foto’s zag?
Hoe stapel je cadeautjes?
Hoe heb je een fantastische dag?
Nouhou, héél (on-)-gewoon Zoo!!

 

 

Zo stond ik vanochtend met bovenstaand uitzicht te wachten tot Karel gearriveerd was, uitgestapt, overgestoken was, mij gevonden en in mijn auto gestapt was waarna we naar Herman en Daniëlle reden om daar de auto achter te laten en vervolgens de 550 meter te lopen die nodig zijn vanaf hun voordeur naar de ingang van ons 2e thuis. Uiteraard begonnen we met koffie! Daarna gingen we op pad en logisch of niet, voor ons wel, startten we bij de ingang van Nortica. Langs de Zeeleeuwen lopend begroetten we luie Gonzo die vandaag duidelijk geen zin had in een foto-sessie, zijn luierende én zwemmende haremleden evenmin. Enkele meters verderop zagen we de tijdelijke bewoners van het voormalige pinguïnverblijf, de zeehonden, zwemmen. We sloegen linksaf zodat we Karel konden tonen hoe het eruit ziet als je onder water kunt kijken naar zwemmende Pinguïns en IJsberen. Dan kom je langs de voliere met de Sneeuwuilen. Ineens stonden we met zijn drietjes verbaasd stil, telden we het nou goed? Hertellen, hertellen en nog een keer hertellen. We konden onmogelijk anders concluderen dan dat we toch écht 3 exemplaren zagen. Dat kon niet want er waren er maar 2. Met de focus op ‘waren’ want het zijn er nu 3. Van die verbijstering bekomen gingen we naar boven om de ijsberen en pinguïns van een andere kant te bekijken. Herman spotte Wanda, een dierverzorger, en vroeg haar naar het hoe en wat van de uilen, ook zij was stomverbaasd, dus kennelijk hadden wij iets ontdekt dat nog niet bekend was. Zo leuk om dat weer eens te beleven, is ons al vaker overkomen.

 

 

 

 

Inmiddels was ook mijn schoonmeisje aan komen lopen, rechtstreeks vanaf een werkoverleg maar verder wel de dag vrij en dus sloot zij zich bij ons aan. Via het nieuw meridianenpad staken we over naar Serenga. We zagen de Nijlpaarden ‘boven’ dus besloten we dat het weinig zin zou hebben naar ‘beneden’ te gaan, dat kon dan later wel en dus liepen we door, langs de Nandu’s en de Walibi’s naar de Leeuwenberg. Ze lagen allemaal te maffen… dus ook wij liepen verder om maar niet al te zeer besmet te worden want wij konden ons geen slaaptijd permitteren, er moesten nog veel stappen gezet worden want uiteraard wilden we met zijn allen Karel zoveel mogelijk laten zien want hij was er immers voor het eerst?! Het licht om in te fotograferen was helemaal super, schhitternd hoe het licht speelde met donderwolken terwijl de zon een deel van de wolken sneeuwwit liet opschijnen, het wierp ook vreemd licht en schaduwen over de savanne etc. Omdat het voor Karel zijn 1e bezoek was wilde ik de Safari-Truck-Rit niet overslaan. Meestal doen we dat wel want zowel Daniëlle als ik moeten voor het gehobbel in die truck vaak een te hoge boete betalen aan rammelende gewrichten. Via mijn zoomlens probeerde ik te ontdekken wie de chauffeur was, onderwijl stevig duimend dat het mijn favoriet zou zijn. En jawel, mazzel die was het! Met een geruster hart stapte ik dus die truck in. Tot ik dus mijn chauffeur zag weglopen en me realiseerde dat hij bij het wisselen van de gasten zijn plaats ook wisselde met een andere chauffeur. (wat er toen even door mijn hoofd ging aan tekst zal ik hier niet uitschrijven, ben immers een fatsoenlijk persoon enzo toch *grinnik*) Daniëlle en Herman waren al ‘buiten’ gebleven en toen zij de chauffeurswisseling zagen waren ze extra blij natuurlijk.

 

 

Na vervolgens een kijkje bij de Bavianen werd het al weer de hoogste tijd om even te gaan zitten, een bak leut te nemen en natuurlijk onze rookwaren qua hoeveelheid te verminderen. En terwijl we daar even zaten kregen we dubbel bezoek… enerzijds een mega grote libelle, Beekoever Libelle om precies te zijn, en anderzijds blogster St@@rtje die ons gezelschap kwam houden.

 

 

 

Weer verder op weg langs de andere kant terug gingen we even kijken bij de Textor Wevertjes en weer even later liepen we door de trein in de woestijn om heel goed zicht te kunnen krijgen op de Onagers, de beide jongen van 2 weken geleden waren al prachtig gegroeid en het verschil was heel goed zichtbaar toen we het 3e jong spotten die eergisteren geboren was. Daarna weer langs de Nandu’s en Walibi’s. En toen toch maar naar ‘beneden’ bij de Nijlpaarden, want stel je voor dat er iets moois te zien zou zijn en wij zouden verzuimen dat aan Karel te tonen? Dat kon natuurlijk niet. Nou joh! Eenmaal beneden wachtte ons de verrassing van dé dag want we hadden zulk ongelooflijk helder water, zo helder hadden we het nog nooit gezien. Compleet zwijmelen kan ik je vertellen… kijk maar eens in dit filmpje:

 

 

 

 

 

Bijna aan het eind van Serenga, bij de uitgang Zonnetempel liepen we een vrijwilliger tegen het lijf die ons stralend vroeg of wij konden raden wie zij zo juist geknuffeld had? Nou nee natuurlijk. Bleek dat Frankwin in het park was. Wij blij natuurlijk, nu maar hopen dat we hem dan ook nog tegen zouden komen en tja dat moet je altijd maar weer afwachten want het park is zo groot. Voor ons echter werd het eerst tijd onze knorrende magen te vullen en met (niet functionerende) oogkleppen op liepen we zo snel we konden naar achteren in Jungola om daar het Rimbula-restaurant op te zoeken. Daar waren we dus toch nog later dan we dachten maar oke. Weer even later zaten we met zijn allen heerlijk te knoeien met ons eten. We kregen vieze gezichten en handen, en tja dat betekent heel simpel… als je iets zo moet eten omdat bestek niet echt handig werkt, smaakt het des te lekkerder *glimlach*. Weer buiten het restaurant konden we de Vleerhonden van dichtbij bekijken en daarna gingen we de bocht om want we wilden uiteraard de boottocht niet aan onze neuzen, vooral niet aan die van Karel, voorbij laten gaan.

 

 

 

Eenmaal de boot weer uit liepen we langs de Slingerapen naar de Ringstaartmaki’s en Bonte Vari’s. De laatste zagen we helaas niet. Eveneens was het al meermalen door mijn hoofd gegaan dat het wel erg jammer was dat de zon zich ook niet meer liet zien want dat betekende dat ik Karel geen Anolis, noch een Geck, noch een Zonneral zou kunnen laten zien. Via Birdy Bush gingen we naar buiten want de rokers onder ons waren weer toe aan hun dosis. Buiten nam St@@rtje afscheid en bleven we met zijn vijven over. Daphne was ondertussen in het paviljoen gaan staan met Karel om foto’s te maken van de Olifanten die buiten waren en vooral het jonge grut Mauk en Manoa hadden klaarblijkelijk hun speelkwartiertje, was een pret die 2 hadden!!

 

 

 

we gingen terug de kas in om Karel het andere deel te laten zien en jawel hoor, toen hadden we wederom mazzel want zowel de Anpolis als de Geco lieten zich zien en fotograferen. Ook de Zoembawalijster liet zich zien. Ik was volop bezig met al mijn aandacht op een 2-tal ruziemakende Witwangtoerako’s toen ik mijn naam hoorde roepen door mijn gezelschap en ik draaide me om, om gelijk in Frankwins armen te duiken. Uiteraard kletsten we ff een tijdje! Zo leuk om hem weer eens te ontmoeten. Wat een inspirerend en bevlogen mens is dat toch! Mijn dag kon al niet stuk maar nu natuurlijk helemaal niet meer.

 

 

 

Een blik op de klok leerde ons dat we een beetje voort moesten maken. De Vlindertempel moest immers niet overgeslagen worden en, alhoewel het park nu niet om 5 maar om 6 sluit en we dus een uur extra hadden, was de tijd wel omgevlogen. VIa de Doodshoofdaapjes en de Agoeti’s, waar ook jongen geboren waren, waren we al snel in de Vlindertempel gearriveerd en daar hadden we nog even ruim tijd ook. Nou zijn er vaak wel heel veel vlindersoorten aanwezig maar hen spotten is verhaal 2. Vandaag was er een overvloed aan Oleanders, niet zo heel vreemd want toevallig net deze vlindersoort leeft langer dan een gemiddelde andere vlinder. Toch fladderde er het eea aan moois voorbij.

 

 

Eenmaal de Vlindertempel uit had ik mijn tong wel op 6.30 hangen maar prees ik me wel gelukkig met het feit dat ik mijn ‘drugs’ bij me had vandaag want anders had ik het écht niet zo kunnen doen als dat het vandaag ging. Nou neem ik meestal maar 1 portie op zo’n dag maar vandaag moest er een 2e aan te pas komen. We sloten af op het terras waar we begonnen waren, bij Travellers, en daar nam ik mijn 2e portie ook in want ik moest nog wel een klein uurtje sturen en de dag was nog niet om, ik wilde wel veilig thuis komen natuurlijk.

 

 

Eenmaal thuis was het ‘even’ op en nam ik eerst een half uur voor mezelf om op adem te komen. Daarna zette ik de foto’s en het filmpje op de pc en zette ze online. De fotomap staat H I E R, het bevat 200 foto’s. Het filmpje dat ik noemde staat verder naar boven in dit verslag.

De foto’s van de anderen zal ik plaatsen zodra ik de links naar de diverse mappen binnen heb uiteraard. St@@rtje heeft al een blog geplaatst, klik HIER. Karel is nog onderweg naar huis in de trein en mijn schoonmeisje is in het park gebleven vanwege een barbeknoei en mijn Emmens duo waren ook afgepeigerd toen zij thuis waren dus het is nog even wachten tot ik hun foto’s via links kan laten zien, maar dat komt zeker weten wel goed.

Al met al een fantastische dag, in alle opzichten, ééntje om in te lijsten dus en heel lang te koesteren!!

 

Om de 116 foto’s van Daniëlle te bekijken klik je op onderstaande foto:

 

Om de 300 foto’s van Daphne te bekijken klik je op onderstaande foto:

 

Om het verslag van Karel te lezen klik je HIER en om zijn 335 foto’s te bekijken klik je op onderstaande foto

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Het was weer een geweldige dag vandaag, nu kapot maar wel genoten😃😃😘

  2. Heerlijk om te zien hoe jullie je allemaal weer hadden vermaakt en de foto’s mogen er allemaal zeker wezen. Geheel je schrijven en alle fotoseries van iedereen vond ik reuze mooi. Je zal er een grote lange film van kunnen maken. Maar ik genoot zeker van de ijsberen, de nijlpaarden , vlinders etc maar ook van en je filmpje waar ik via YT al op had gereageerd en via een reactie van Karel op de natuurwebsite had ik al vernomen dat deze dag heel geslaagd was. Je hebt ook bewezen een goede gids te zijn. Want jij kent het hier goed. En zoals je al schreef is deze dag zeker wel een prachtige herinnering die je zeker wel mag koesteren en dat zal Karel en de anderen zeker ook wel doen. Groetjes, Tine

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.