Hoe zit het nou eigenlijk?

Eenmaal geboren, of tegenwoordig zelfs al nog tijdens je ontwikkeling in je moeders buik… dat is al eeuwen zo en ondanks alle voortgeschreden technieken tot dusver is het nog steeds 100% onmogelijk om te ontstaan en ontwikkelen in de buik van je vader… is vanaf het allereerste moment zichtbaar welk geslacht je hebt, of niet.
Na korte tijd ‘moet’ je naar school en ben je gewild of niet de rest van je leven bezig met leren. Eén van de dingen die je leert is taal, een onmisbaar iets in ieders leven. Je leert dus ook wat woorden betekenen. Je gaat er niet van uit dat de betekenis van woorden zal wijzigen, én toch zul je je geconfronteerd zien met juist dát feit.
Woorden krijgen zo ook een andere lading, van of positief naar negatief of andersom, “goed – kwaad” bijvoorbeeld. Afhankelijk van welke gebeurtenissen plaatsvinden spreekt die eigen ervaring een woordje mee en wijzigen ook interpretaties van woorden.

Een woord dat de laatste tijd opspeelt is “genderneutraal”. Een woord dat bij mij sinds enige tijd enorme irritatie opwekt maar dat heb ik H I E R al wel duidelijk gemaakt geloof ik. Waarom wij accepteren dat woorden een totaal andere betekenis krijgen is iets dat ik met mijn boerenverstand niet begrijp maar dat ligt uiteraard alleen maar aan mijzelf, mijn intelligentieniveau is daarvoor simpelweg te laag.

Het woord “Genderneutraal”… betekende, voor zover ik altijd heb geleerd, dat een levend wezen over kenmerken van zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht beschikt. Met andere woorden; als levend wezen heb je dus 3 mogelijkheden: of je hebt alleen de vrouwelijke kenmerken, of alleen de mannelijke of allebei. Er bestaat, zoals mij ooit geleerd is, géén levend wezen dat met 0 kenmerken geboren wordt.

(Waarom er dan zoveel mensen over drammen is me een raadsel maar óók dat is natuurlijk te wijten aan mijn domheid…)

Ik ben er maar ‘even’ ingedoken… dusdanige rug- & gewrichtsproblemen hebben heeft ook best wel eens voordelen hoor maar dat terzijde… ik had de tijd immers wel de afgelopen weken toen ik vele uren (en nog) aan de bank gekluisterd was?!

22 augustus jl overleed de 11-jarige Hasana in ‘mijn’ park. Nou is ‘mijn’ park al in alle opzichten uniek én dat werd bij de autopsie nog eens weer extra bewezen. Wat bleek namelijk? Hasana bleek genderneutraal… althans in de betekenis van het woord zoals ik dat vroeger heb geleerd. Daarmee is zij de enige nijlpaard ter wereld (voor zover bekend) die onder die noemer valt. Men heeft altijd gedacht dat zij een koe was vanwege haar uiterlijk en gedrag maar zij bleek niet over een baarmoeder en eierstokken te beschikken maar over testikels en een penis terwijl zij aan de buitenkant een vulva had.

Mijn zoektocht naar meer uitleg over het woord in kwestie bevestigde wat ik al wist… of moet ik nu zeggen; wat mij ooit ‘fout’ (wat betekent fout eigenlijk écht?) is aangeleerd? of; wat mijn te laag intelligentieniveau niet kan bevatten noch (h)erkennen als fout? Hoe dan ook… dat wat ik aan uitleg vond was wat ik al beschreef in de 2e alinea; namelijk een levend wezen dat beschikt over kenmerken van zowel mannelijk als vrouwelijk geslacht.

De dierenarts van ‘mijn’ park bevestigde dat ook trouwens (is die ook dom dan?)
Genderneutraliteit komt bij dieren zelden voor… de dieren waarvan het bekend is zijn de koeien, een koe heet in zo’n geval Kween.

Over niet al te lange tijd hoop ik 57 te worden… normaliter zou dat betekenen dat ik nog wel jaartjes te gaan heb, al zegt dat uiteraard niets over mijn leeftijd op het moment dat ik van hier beneden naar daar boven zal mogen afreizen. Ik werd als vrouw geboren en zal ook als zodanig sterven, althans daar ga ik vanuit want er zal toch wel niet nog iets aan mijn lichaam veranderen als ik daartoe zelf niet het initiatief neem toch, al zijn de wonderen de wereld natuurlijk nog niet uit. Zo’n mannelijk slurfje is best wel handig want ik moet nog wel eens heel nodig op momenten dat ik geen vrouwelijke uitlaatplaats binnen handbereik heb, maar die onhandigheid heb ik al eeuwen geleden geaccepteerd en is absoluut geen reden om op een operatietafel te gaan liggen. Aan de buitenkant ben ik ook duidelijk een vrouw, aan de binnenkant maar half half want die hele fabriek is natuurlijk al in de jaren 90 steen voor steen afgebroken en met de grond gelijk gemaakt, daar is inmiddels zoveel onkruid gegroeid dat niets van de oorspronkelijke staat nog terug te vinden is. Die onkruid bleek bij het laatste (dit jaar nog) onderzoek ook geen mannelijke kenmerken te vertonen dus een eventuele heropbouw van iets in die zin is daar (nog) niet begonnen, maar nogmaals; de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ben je dom als je weigert mee te gaan met de massa en klakkeloos accepteert dat dingen die eens “A” betekenden voortaan “B” betekenen?
Ben je slim als je, zoals een paar randdebielen met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje, hun gekrakeel onomstotelijk voor waarheid aanneemt?

Ik ben te dom om te begrijpen dat dat wat ik leer(de) zinloze informatie is…
Ik ben te slim om als een volgzaam schaap over de dam te lopen.

Ik ben vrouw, niet genderneutraal, ik ben mezelf, ik ben wie ik kan en mag zijn, dat kan niemand anders, alleen ikzelf!

Ik hou van vrouwen, ik hou van mannen, ik hou van genderneutralen… het maakt mij allemaal niets uit over welke geslachtskenmerken jij wel of niet beschikt. Het enige dat ik van waarde vindt en waar ik groot belang aan hecht is dat jij mens bent die vanuit zijn hart leeft om noch een ander noch zichzelf schade te berokkenen. Behoor jij tot die groep? Voel je dan vooral ♥-elijk welkom bij mij, ongeacht waar je me ook ontmoet!

24 gedachten over “Hoe zit het nou eigenlijk?

 1. Een mooi blog van wat je bezig houd…kan me daar niet zo druk over maken.
  Hou van mensen zolang ze maar eerlijk zijn
  Heb 2 zinnetjes van je gepikt…ik ben te dom 🙂
  Groetjes

  • Dank je wel Rebbeltje.

   Ik probeer dat ook wel maar daar ben ik te driftig voor als het gaat om al die klootzakkerij die bij de regering vandaan komt, ons land wordt naar de verdoememis getrapt en iedereen lijkt het maar oke te vinden… .iedereen in dh dan bedoel ik

   haha is goed hoor , geniet ervan

 2. Als ik het goed begrijp wil men niet zozeer dat mannen en vrouwe gender neutraal ZIJN maar wel dat men voortaan iedereen (en met name kinderen) benádert als gender neutraal . Dit om te voorkomen dat kinderen al beïnvloed zouden kunnen worden in “wat ze zijn”. Er bestaan wel wat mensen die van nature worstelen wel iets zowel van het één a;s van het ander hebben, dat zijn er heel weinig zelfs bij hen zal er toch vaak of het één of het ander een beetje overheersen. Juist dáárom is het onbegrijpelijk dat men meent hierin te kunnen te sturen door kinderen zo neutraal mogelijk op te laten groeien.
  Het is de grootst mogelijk waanzin waarin geheel voorbijgegaan wordt aan hoe mensen genetisch in elkaar steken.

  • Nou… zo vat ik het niet helemaal op…. wij mogen ons immers ook niet meer profileren als dat wat ons geslacht zegt dat we zijn… terwijl de vrouw in onze maatschappij nog steeds meer moeite moet doen voor een baan op leidinggevend niveau, minder geld ontvangt op haar salarisstrook voor hetzelfde werk dat een man doet (was in mijn tijd bij de bank al zo toen ik leidinggevende was)

   Tja die kinderen ‘sturen’ alsof er nu al niet genoeg kinderen doodziek rondlopen die ons angst moeten inboezemen voor de toekomst als zij volwassen zijn geworden… dat wordt dan alleen maar erger omdat ze vanaf hun geboorte in hun zijn ontkend zijn en als minderwaardig bevonden…

   Nou precies dat dus …. hoe kweek ik een scrupulesloos mens… iemand die uiteindelijk mensen vermoord doet dat ook niet van 0 naar 100… die begint ook met de kleinere wezen zoals katten en honden en vogels etc… maar nee hoor, zolang je een witte nederlander bent deug je niet … heb je eenmaal een kleurtje, het liefste met een papiertje waarop staat dat je buiten nederland geboren bent dan ben je een godsgeschenk en wordt de wereld in je schoot geworpen

 3. De burger mag zich niet meer zo profileren als hij/zij/? zich voelt. Dat is volgens mij in strijd met de grondwet!
  Het zal me jeuken of iemand een hij/zij/onzijdig wil voelen maar daar onze hele maatschappij hoeft zich niet aan te passen aan de onzijdige? Ik dacht dat we in een democratisch land leefden, maar tegenwoordig is het “mode” om “ons” neer te leggen bij de minderheid. Nou, mooi niet!

 4. mogge Melody
  je hebt het goed verwoordt , geen wonder want jij bent goed met woorden 🙂
  ik kan het alleen maar met je eens zijn . uit
  dat er zijn die zich opgesloten voelen in hun lichaam en zich laten ombouwen , vind ik prima
  maar dat is alleen aan hen en niet aan de politiek
  zal er daar boven wel voldoende vrouwelijke uitlaatplaatsen zijn hihi , hoe kom je op het woord 🙂
  geniet de dag

  • Goedemiddag Karel

   Dank je wel hoor, haha ja als iets mij hoog zit komt het er wel uit en dan heb ik geen moeite met woorden (is niet altijd handig hoor, ben en wordt er nog steeds op afgerekend door veel mensen 🙁 )

   Ja precies, zo denk ik er dus ook over…

   haha ja nou ja ik mis ze soms wel hoor

   Gedaan, voor zover mogelijk, in mijn 2e thuis, blog volgt zo.

  • Dat geloof ik gelijk wel, ik erger me er ook groen en scheel aan, terwijl ik wel heel goed weet dat het alleen maar mijn energie en goed humeur wegvreet maar toch… het moet er wel uit want anders woekert het als gif in mij

   Nou precies dezelfde vragen stel ik dus ook …. het leven is al moeilijk genoeg toch? als die extra ongein maakt het er niet leuker op

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.