~ KIJKERIJ ~·Zoodivers

Hoe ouwer hoe gekker

Kán het nog gékker dan, hoor ik jullie denken?
Was ook mijn repliek hoor toen ik het grinnikend naar me toe geslingerd kreeg…
Toen Joop en ik gingen samenwonen in 1983 en op 28 april de sleutel voor het eerst in het slot staken van een voordeur die vanaf dat moment de onze zou zijn, was het een flat. 3 etages hoog en wij woonden op de onderste.  De portiek die naar onze voordeur leidde bevatte vele trapjes van 7 treden en naar onze voordeur moest je dan 1 zo’n trapje nemen.

Joop vond dat wel oké maar al snel bleek dat hij toch niet zo óke was met het wonen op een flat, hij wilde liever een huis aan de grond met tuin, en dan het allerliefst tuin voor én achter. Voor moest dan een leuke rotstuin worden met een waterpartij en achter een terras en een vijver en een gasveld en bloemperken en wat al niet meer.

Toen… 1983 was ik geen tuinierster en J zag het zichzelf helemaal doen. Het duurde even door diverse omstandigheden maar in augustus, de 8e om precies te zijn, kreeg hij zijn zin toen we verhuisden naar een laagbouwwoning in het naast gelegen dorp, 2 straten vanaf zijn ouders.

Het enige dat ik in die tijd aan de tuin deed wat planten kopen elk voorjaar en bakken vullen die ik her en der had (laten) op(ge)hangen. De rest was J’s taak en de gewenste vijver kwam er de eerste jaren niet want dat hield ik tegen. Onze eerste was 3 en we wilden graag een 11-tal en ik wilde geen (bijna) verdrinkingsdrama’s . Toen onze laatste 7 was en een vijver geen gevaar meer zou zijn , kwam die vijver er dan toch.

12 oktober 2007 verhuisden we naar hier en in no time was er weer een vijver. J zorgde voor de tuinen voor en achter en ik deed wat ik altijd al deed, elk voorjaar planten kopen en bakken vullen.

Wat de oorzaak is , géén idee maar sinds van ‘t voorjaar heb ik de kriebels. De tuinier-kriebels in dit geval, (-over andere kriebels zwijg ik, als het graf *grinniks*, dit is immers een tuinblog-)
Inmiddels is het november geworden en de tuin moest winterklaar van 1 van mijn alterego’s,  Nou is dat fysiek nogal een uitdaging en na de laatste ervaring wijzer geworden deelde ik het op in een aantal etappes.

De 1e etappe deed ik vorige week zondag. Ik begon in de achtertuin en maakte die op ongeveer 1/3 klaar. Later in de week deed ik deel 2. Vandaag had ik een rustdag in gepland maar 1 van mijn alterego’s dacht daar anders over. Veeeeeeeeel vroeger dan normaal sprong ik uit bed, in de kleren en hop aan het werk. Gisteren had ik van Gina een doos gekregen met allemaal stekjes voor de tuin die zij met Hans weer voor mij hadden opgehaald bij Ineke en Wim. Die zijn nu allemaal in de tuin geplaatst. De achtertuin is nu helemaal klaar. (Alleen de bank en de stoel staan er nog, die timmert J morgen ofzo aan gruzels en gaan dan naar de stort) .

Toen was de voortuin aan de beurt. Nou staat daar niet zo heel veel. De vorige bewoners van dit huis hadden beiden een grote motor dus de voortuin heeft een paar perken en verder veel plaveisel. Echter, onze wijk is bomenrijk dus bladafval lag er zat.  J. kwam me even helpen maar verdween al vrij snel weer naar binnen. Het ongemak van die kunstknieën vergroot zijn groeiende antipathie tegen tuinwerk. Gelukkig groeit het tuinwerkplezier in mij dus is er nog niks aan de hand op het verhuisfront voorlopig *glimlach* maar dat blijft natuurlijk niet heel lang meer zo . Hoe dan ook, ook de voorkant is nu klaar.

Eenmaal aan de koffie kreeg ik dus te horen ‘hoe ouwer hoe gekker’ … (hij zal toch niet liever hebben dat ik  liefde voor kroegen etc ga ontwikkelen? *glimlach*)

Tuin achterTuin voor

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ *

20 Geluchte Hartjes op “Hoe ouwer hoe gekker

 1. Dat ziet er hartstikke winterklaar uit! Ikzelf ben geen tuinier en ons minuscule achtertuintje ziet er afgezien van de bestrating uit als een oerbos. Ik geloof zelfs dat er zich dieren in bevinden die al meer dan tien eeuwen geleden uitgestorven zijn. Ik weet het niet zeker, ik kom er nooit, maar het zou me niets verbazen. Ik bedoel, een roodborst ter grote van een Barnevelder en met een soort zaagbek, die komt toch nauwelijks meer voor? Nee, alle gekheid op een stokje, ain schier toentje weer! Of zoals Ede zong: Moar mien toentje, mor mien toentje/Ja dij mis ik nait geern/ Der is altied diverdoatsie veur mie…

  1. Hahaha grapjas…. doar leukj goin oine mallemoer van … vink noit op die liekn en op aaltja aalndal noit

   Diverdoatsie hè, wel kin zunder, doe noit, ik noit, goinoine noit

 2. Toch fijn dat je er zo je plezier in kan vinden. Mooi is dat.
  Bij ons is de tuin ons boven de kop gegroeid. Ik tuinier heel ongaarne en voor manlief wordt het te zwaar. Onze nieuwe woonst is een flat met veel terras en daar kijken we echt naar uit.

 3. ja als schoollier van tuinbouw en landbouw school , een tijdje terug , dat dan wel 🙂
  maar ik mocht graag werken in de tuin , toen
  we hadden geen grote tuin , maar tot de eerste jaren van ’60 wel een volkstuin
  en nu , nu noem ik het Gooisch Natuur Reservaat m’n tuintje 😁
  pa had hier het balkon vol bloemen , ik dit jaar voor het eerst weer
  jullie tuintje ziet er prima uit , laat de winter maar komen , 1tje die virussen dood 🙂

  1. Alles op zijn tijd hè…. hetene na het andere en zo komt het goed

   dank je wel, ja vind ik ook, als t dan maar niet weer volop losbarst met carnaval en winterspotshit

 4. Nou, dat is dan heerlijk geregeld! De een valt uit, de ander krijgt inspiratie. Top!
  Ben benieuwd naar je stekken. Wat heb je erin gezet? Dat opdelen is handig van jou!
  Geïnspireerd door Wildlands heb ik een ‘grootmoedersoorbel’ geplant. Eens kijken of hij aanslaat!

  1. Haha ja alsof het zo moest zijn…. de voorzienigheid regelt t wel

   Ik had stekken gekregen van oa paar soort geraniums en chinese rozen…

   Jah, nood breekt weet ook we hè… ben geen 15 meer 😉

   Ohh geweldig, waar heb je die ‘gehaald’ dan? Als je er stekken af kunt halen hou ik me aanbevolen,

  1. Dank je wel…

   Jah daar kan ik weinig aan veranderen, dat zit in mijn gewrichten 😉

   die tafels staan buiten ja, komen uit het oude dierenpark van emmen… soort van erfstukken toen het park sloot in 2015

 5. Ja dat hebben jullie flink gedaan👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
  Moest hier op mijn IPad mailen want vind op de laptop geen 👍🏼

 6. Ik hoop dat je nog veel tuinjaren te wachten staat. J. en jij wisselen elkaar mooi af (zij het om een vervelende reden) maar jouw tuinhonger steekt de kop op, dus goed geregeld. Handig, de verdeling in je voortuin. Ziet er allemaal even verzorgd uit!
  Lieve groet ♥

 7. Fijn om te zien, die tuinkriebels, netjes maken nou ja, niet zo belangrijk!
  Maar tuinieren, met de natuur bezig zijn , stekjes allemaal voor ooit, later!
  Tuinieren is vooruitkijken naar het moment waarop de stekjes bloeien,
  het nieuwe leven weer bovenkomt om jullie te laten genieten van al dat bloeit.
  Oneindige cirkel! XXX liefs.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.