Hoe mooi is dat?

Van de zomer, gewoon een zomer zoals zovele anderen… dacht ik… hoezeer ik me daarin vergiste bleek al snel, blijkt nog steeds, soms ben ik er gewoonweg stil van, en nee niet omdat het van narigheid me de adem beneemt maar juist het tegenovergestelde, dat ik het tegelijkertijd zo verbijsterend en mooi vind. Dat ik denk, ‘toe knijp jezelf ff want dit kan eenvoudigweg niet echt zijn…’ dat knijpen doet dan zeer, grinnik, ik droom dus niet.

Van de zomer… 13 juni om precies te zijn, startte ik na zeer lang welles-nietus-spelletje met mijzelf met CBD-olie. Mijn maandagmeneer werd van de één op de andere dag, 21 juli om precies te zijn, mijn elke-dag-dubbel-dag doordat hij door een tia overvallen werd. Bij een goede vriend en vriendin van hem, een echtpaar dat ik ook aardig goed ken, stortte de hele wereld een dag later in. Op 22 juli om precies te zijn, toen hij op de markt in elkaar zakte en meer dood dan levend na 3 reanimatie-pogingen in een ambulance geschoven werd en diezelfde dag nog een heftige hart-operatie onderging. Zij, al jaren ernstig beperkt door een ziekte in de hersenen, enkele operaties waren niet succesvol gebleken, ging vervolgens ook onderuit en belandde in het ziekenhuis en 3 dagen later thuis in haar eigen bed, daar vakkundig verzorgd door haar beste vriendin. Andere vrienden van dit echtpaar namen zoveel mogelijk zorg en last van haar af zodat haar man in het ziekenhuis ook alle nodige aandacht kreeg, ook ik droeg mijn steentje bij waar ik kon.

Met mijn maandagmeneer gaat het best goed gezien de omstandigheden, het verlies van decorum speelt hem grote parten, het is erg moeilijk voor hem zich te focussen op wat hij (nog) wel (weer) kan ipv op wat hij niet meer kan. Het accepteren van het feit dat veel mogelijkheden definitief over, uit en voorbij zijn valt hem zwaar. Het zelfstandig blijven wonen lukt nog doordat ik doe wat ik kan maar hij realiseert zich ook dat als ik het zou moeten opgeven dat hij dan ergens anders zal moeten gaan wonen.

Dat bevriende echtpaar was kortgeleden jarig, hij werd 65 en zij 70. Vandaag was het feest, niet in hun eigen huis maar in een mooi oud gebouw in de stad, op loopafstand van het huis van mijn maandagmeneer. Wij bespraken hoe we hun wensen het beste konden invullen en aldus regelde ik het één en ander. Tegen elf uur vanochtend haalde ik hem op, zette hem in de rolstoel en liep met hem door de vrieskou naar de plek van bestemming, je kunt daar erg moeilijk parkeren en omdat het toch zo dichtbij was hadden we dat al afgesproken. Het begon nog even met de herhaling van een discussie want hij wilde zijn dunne jas aan en die mocht ook niet dicht. Ik moest ff streng zjin maar uiteindelijk kreeg ik hem toch in zijn lange winterjas en met sjaal om zijn hals de rolstoel in en een deken over zijn benen. Hier vriest het namelijk, -3 al sinds ik vanochtend om 6.45 in de auto stapte en die temperatuur voor het eerst zag.

Op plek van bestemming werden we allerhartelijkst ontvangen en na enkele begroetingen met andere mensen die er al waren werden we aan een tafel gestald en voorzien van koffie en gebak en tal van andere lekkernijen. Ons kado viel zeer in de smaak gelukkig! Het was reuze gezellig ook nog en het gekakel weerkaatste van wand naar wand, zie je het voor je? Allemaal grijze duifjes, de ene wat ouder en grijzer dan de andere maar toch. Ondanks dat ik niet meer zo heel piep ben was ik nog wel verreweg de jongste van ‘t hele spul *glimlach*.

Jarige Job en Jarige Jet kwamen even later bij ons zitten babbelen. Ik schoot een beetje vol, hoe mooi is het dat 2 mensen zo vol van liefde voor elkaar en hun medemens, weer zo stralend en gezond het middelpunt van zo’n feest mogen zijn! Ook daar feliciteerde ik hen natuurlijk mee waarop ik te horen kreeg dat ik mezelf ook wel mocht feliciteren want ‘ik was er toch maar mooi en mijn ogen stonden zo goed’, waarop ik hen in vogelvlucht uitlegde dat ik me herboren voel sinds ik die CBD-olie gebruik, hoe mijn leven veranderd is en ik me e.i.n.d.e.l.i.j.k. weer op mijn plek thuishorend voel, ipv wereldvreemd en altijd maar op mijn hoede.  “2017 is een jaar vol wonderen, vind je ook niet Ko?” Dat kon ik natuurlijk onmogelijk ontkennen!!!

Geruime tijd later, veel later dan oorpronkelijk de bedoeling (van mijn maandagmeneer) was hees ik hem weer in zijn jas, sjaal en deken en in zijn rolstoel, (deze keer geheel zonder gemopper *grinnik*) ‘goed idee van je Ko om die deken te gebruiken’, grinnikte hij mij schalks toe, ten ik hem over de drempel van de buitendeur weer de frisse vorstige ochtendlucht inreed. Zo’n kwartiertje later hevelde ik hem uit de jas en van de rolstoel in zijn sta-op stoel en liet ik hem blij doch vermoeid achter met een knuffel en een ‘tot vanavond’ waarna ik huiswaarts keerde.

Manlief zag me kreupelend en wel door de poortdeur de tuin in komen en kwam me al tegemoet om me een arm te geven waarna hij me naar de bank loodste, mijn voeten ontdeed van schoenen, steunzolen en sokken en mijn rechtervoet masseerde. Gouden handen heeft die gozer *glimlach*.

Inmiddels al weer een 2-tal uren later ben ik bijgetrokken, is mijn voet gekalmeerd en zit ik dit bericht te typen, De categorie ‘Dankbaarheid’ heeft nog niet zo heel veel posten maar er mag vandaag eentje bij, met recht!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

27 reacties

 1. Dankbaar voor het leven, voor alles. In het begin van het jaar zou je dat nog niet bedacht hebben. Ik ben erg blij dat het zo goed met je gaat ondanks dat je best druk bent met je maandag mijnheer.

  • ja klopt, nee absoluut niet!!
   Al is de drempel de laatste jaren gegroeid in hoogte, de ene deur doorgaan zat altijd in mijn hoofd, 24/7, jaar in jaar uit.
   Dat is sinds een paar maanden niet meer zo, ik sta er nu 100% anders in.

   Dank je wel, ik ook hoor, en ik trek me er nu ook aan op als ‘t even minder gaat.

 2. Dag Melody. Doet die cbd olie dan echt zoveel? Ik hoor van sommige mensen dat ze weinig of geen effect hebben, maar ja, er zal ook wel verschil zijn in de kwaliteit. Zo fijn dat jij er zo goed op reageert. En ik blijf het mooi vinden wat je doet voor maandagmeneer. Lieve groet X

  • Hallo Bea

   Voor mij wel! Ik leef weer én nog met zin en plezier ook, voor het eerst in plm 35 jaar…
   Ik slaap weer… waar ik voorheen, zo’n 25 jaar lang, gemiddeld 2 a 3 uur per 24 kreeg slaap ik er nu probleemloos zeker 8 a 10 … Ik durf weer van alles, mijn wilskracht is al lang op vakantie, was daar ook wel aan toe na 35 jaar vechten

   Dank je wel, ik zie dat niet als bijzonder, het is gewoon iets dat ik moet doen, wil ik vrede met mezelf houden ;-0

   KNuffel xxx

 3. Echt heerlijk om te lezen! Ik weet dat je sowieso een dankbaar ingesteld mens bent, maar het elke keer weer zo duidelijk mogen voelen, blijft bijzonder. Het komt je toe…
  Bij mij doet de cbd-olie op slaapgebied (nog) weinig. Maar misschien moet ik langer wennen of zo (-:
  Liefs en een knuffel ♥

  • 😉 Ja nou en of toch?!

   Ja zeker weten, ik weet immers maar al te goed dat veel heel veel minder vanzelfsprekend is dan dat wij, de mensch, over het algemeen aan nemen… ‘taking for granted’..

   Jammer!!! Dat zou kunnen, ik hoop maar dat het verandert nog!

   knuffeelxxxx

 4. Nou Mel, heerlijk hoor! Ben zo blij voor je dat het allemaal zo goed gaat.
  Je kunt gewoon weer bergen verzetten. Maar.. wat was er nou met je voet?
  Liefs XXX

  • Ja nou en of 😉 Dank je wel.

   Helemaal waar… en dat met energie ipv wilskracht zoals ik zoveel jaren gewend was

   Mijn rechtervoorvoet is doorgezakt grmblll de steunzool is niet echt helpzaam dus ik moet opnieuw laten opmeten etc

   Liefs xxx

 5. Ik heb de CBD olie in huis.
  Om te zien hoe ik het spul het beste kon innemen, ben ik even gaan googlen.
  En toen schrok ik.
  Zal er wel een logje aan wijden.

  • Ik snap je schrik…

   Ik heb dat toen niet opgezocht, heb t wel met mijn huisarts besproken en ondanks dat zij niet zo pro–alternatief is zei ze wel dat ik maar mijn gevoel moest volgen… zij weet dat ik a) eigenwijs ben en b) al veelvuldig alternatief heb geprobeerd… maar zij weet ook hoe ‘ondraaglijk’ ik leven vind (nou ja, vond dus nu)

   De evt. bijwerkingen heb ik toentertijd wel gelezen maar me er niet aan gestoord, en achteraf terecht ook want ik heb er geen last van.

   Ieder mens is verschillend dus tja in hoeverre jij er wel last van kan krijgen durf ik niet te zeggen, ik heb daar geen verstand van, ik kan alleen maar over en voor mezelf oordelen.

   • Ik ga even aan het idee wennen en daarna ga ik er mee beginnen. Lukt het, dan is het feest, want zo af en toe valt er niet mee te leven.

    • Weet je lieverd, het is jouw leven en alleen jij kunt bepalen of en hoe het te dragen is… de risico’s afwegen moet ook jij alleen doen… daar kan ik je niet bij helpen al zou dat ik nog zo graag willen kunnen/mogen.

     Met je laatste zin ben ik het helemaal eens, alleen al dat ik nu weer met plezier mijn dag be-leef.. ipv alles op wilskracht moet doen is een verschil van hemel en aarde…

     Ik hoop zo voor jou dat het jou zal helpen!!

     • Dank je!
      Is het middel erger dan de kwaal, dan stop ik ermee, toch?
      Ik ga beginnen met 1 druppeltje ‘s morgens, omdat ik altijd super goed slaap.
      Eerst maar eens van die niersteen af, waarvan ik dacht dat ik hem al geskipt had.
      Dus niet, merkte ik gisteravond.

      • Dat is dus precies de overweging die ik ook maakte en ook bij mijn huisarts op de tafel legde…

       Ik was het zo onbeschrijflijk zat altijd maar zo moe te zijn, alles op pure wilskracht te moeten etc etc etc, nou ja dat hoef ik jou niet uit te leggen.

       Met die 3 druppeltjes per 2 dagen kan ik met heel mijn hart weer zeggen dat ik leef, en nog met plezier ook… dat was al ‘eeuwen’ niet meer zo…

       Volg je hart, doe wat voor jou het best voelt…en ik bid voor je dat het je goed zal doen!

       Jakkssssss ssterkt daarmee ook!! Veel blijven drinken hoor, geen koffie dan natuurlijk.
       xxx

 6. wat een mooi blog om te lezen
  en wat een prachtige dag hebben jullie gehad
  wat die olie ook mag zijn het heeft jou en velen al goed gedaan

 7. Goed bezig, Mel. Wat fijn dat jij zo veel baat hebt bij die olie en het is duidelijk dat dat ook jouw maandagmeneer ten goede komt.

  OT ik heb het legobestek even gegoogeld, maar kan niet zeggen dat ik het mooi vind.

 8. Mooi blogje Melody!!
  Inderdaad toch wel goed om regelmatig bij alles wat mee zit stil te staan, want als je er naar op zoek gaat is er vaak best heel veel om dankbaar voor te zijn 🙂

  • Dank je wel.

   Ja klopt, dat stilstaan bij ‘t goede deed ik al jaren, heel bewust, om mezelf telkens weer door iets heen te trekken… nu kan het nog steeds maar dan is de emotie dankbaarheid ipv noodzaak voor de wilskracht

 9. Wat heerlijk om te lezen. Ik gun het je zo. Je bent een schat die voor iedereen klaar staat en een helpende hand biedt. Nu gewoon genieten!

  Liefs Joanne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.