Hoe een balletje kan rollen…

Kakel schrijft met regelmaat over Roos, haar dochter, die in het hoge noorden de kou trotseert en daar heel mooie ervaringen opdoet. Roos, stelde in de correspondentie met mams vele vragen….
in dit specifieke blogbericht
kwam de vraag:
Wat is het mooiste stukje songtekst en van wie?”
‘onmogelijk te benoemen want dat hangt van zoveel dingen af’ was mijn 1e gedachte.

Beaunino pakt het op en gaf er haar invulling aan in dit specifieke blogbericht en doopte het om naar een muziektag, waarvan Kakel me vervolgens weer op de hoogte bracht omdat zij weet dat ik wel van stokjes houd.  Ik ging gelijk kijken en zag vele prachtige reacties staan maar in tegenstelling tot anders wist ik niet of ik dit stokje naar behoren zou kunnen invullen dus ik ging er eerst maar eens een nachtje over slapen. En nee hoor Beaunino, ik heb er niet wakker van gelegen glimlach

In mijn reactie bij Beaunino gaf ik aan dat de keuze als antwoord op die vraag niet in te vullen was want, voor mij althans, muziek en wat je wel of niet mooi vindt hangt af van het moment waarin je je emotioneel bevindt. Als je daarnaast een heel brede smaak hebt is het nog minder makkelijk in te vullen. En…. hoe je een stuk muziek beoordeelt wordt ook nog eens beïnvloed door andere zaken, bijvoorbeeld ‘alleen’ de tekst, of ‘alleen’ de melodie, of misschien zelfs wel door degene die het uitvoert. Als de tekst je raakt, als je melodie je raakt en als je dan ook nog eens de uitvoerder een topper vindt dan is het boffen want dan is het plaatje compleet.

Muziek die ik dus mooi vind, die mij raakt…. heb ik, voor wat het bloggebeuren betreft, gaandeweg wel verzameld door het initiatief van Marja wiens allereerste ‘Zwijmelen op Zaterdag’ op 17 november 2012 het licht zag. Deze uitdaging wordt nog steeds wekelijks door veel bloggers opgepakt en ingevuld en wat zit er mooie muziek van andere deelnemers tussen. Bijna al mijn bijdrages zijn HIER te vinden.

De muziekgenres die ik graag beluister zijn: Klassiek; zowel opera als operette, Jazz, R&B, Religieus, Musical, Nederlandstalig, Duitstalig, Moerstaal en ook deels Pop.  Daarnaast heb ik stapels cd’s met instrumentale muziek, met name HaFaBra. Voor alle duidelijkheid: in al deze genres zit overigens ook ‘genoeg’ muziek dat ik absoluut niet mooi vind, dat zal iedereen wel met me eens zijn denk ik zo.

Als ik al zou moeten benoemen wat mijn lijflied is dan is het wel:

Dat dit nummer mij zo raakt komt doordat ik dit, ook al vind ik dat je ze niet met elkaar mag vergelijken, de mooiste musical ooit vind maar bovenal door de tekst want die slaat volledig op mij. De oorspronkelijke versie wordt gezongen door een dame van wie ik absoluut geen fan ben ook al heeft ze nog zo’n strot. Ik heb dus ook bewust voor deze versie gekozen omdat hierin die dame dan wel voorkomt maar ook een dame van wie ik wel degelijk wel fan ben.

Muziek… hoeveel niveau’s bestaan er?
Alleen maar luisteren… kijken naar… hetzij in een zaal, hetzij via de tv, hetzij via een cd, lp of wat ook, hetzij via de pc…
Of ook… zelf zingen, zoals ik altijd al doe, en ruim 30 jaar ook buiten de deur…
Of ook… zelf musiceren, zoals ik ook vanaf mijn 7e tot aan mijn 44e heb gedaan…
Of ook…. om op te (wedstrijd-)dansen, zoals ik vroeger deed voordat een ongeluk dat onmogelijk maakte…

Ik kan wel zeggen dat muziek heel belangrijk voor me is, al zolang als dat ik het me herinneren kan ook al was, en vast ook wel altijd zal blijven.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Wat ontzettend leuk dat je het overgenomen hebt. Ja, die Roos van Kakel heeft wat losgemaakt hè;-)
  Gelukkig lees ik hier dat je heerlijk hebt geslapen.
  Wat een mooie stemmen. Simone Kleinsma weet mij vaak te raken.
  Ik ben erg benieuwd naar de reacties bij jou.
  Groetjes, Narda

  • 😉 Dank je wel !

   haha ja, ‘t is zo’n leuke meid en zo lief ook… dus ja ook helemaal gegund natuurlijk dat zij dat mag meemaken.

   Ehhhh Simone zit niet in dit fragment maar je hebt wel gelijk, zij weet mensen ook te raken, vakvrouw pur sang hè?!

   Nou… zal ik dan maar ‘tot later’ tegen je zeggen ? 🙂

   Groeten terug.

 2. Je hebt wat mij betreft helemaal gelijk dat je muziek voorkeur vrijwel altijd samenhangt met veel andere zaken en omstandigheden. Daardoor zullen ww niet altijd voor dezelfde muziek of tekst kiezen, ik in ieder geval niet. Hoewel mijn smaak iets minder breed is dan je jouwe, ( ik verfoei over het algemeen musical muziek) en ben zeer kritisch bij Nederlandstalige hits blijft er toch genoeg te kiezen.

  • 😉 Fijn dat we het eens zijn …

   Schreef ik al….dat in elke genre ook genoeg zit dat ik tenenkrommend vind. Kritisch ben ik zeer zeker, misschien nog wel extra omdat ik zelf altijd zong en musiceerde…

 3. Je hebt het heel raak getypeerd. Muziek = emotie.

 4. Ik waardeer Stilte steeds meer.

  Vriendelijke groet,

  • Ook dat kan ik onderstrepen al is dat een ander verhaal…
   Ik heb een mentale stoornis waardoor geluid heel nare gevolgen kan oproepen… daarbij een extreem scherp gehoor… dus ja…stilte kan ook prachtige muziek zijn.

 5. Als het echt om tekst gaat, dan ga ik voor:
  “If I don’t make it by sundown, who is gonna worry?”

 6. Muziek is indringend en voor ieder mens een andere beleving,
  Dit nummer is prachig! En ja, ik weet dat het jouw lijflied is..

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.