12 november 2016…

Met de intocht van Sinterklaas op Nationale TV kan ik nu wel zeggen dat Hij er is.
Sinterklaas in weer Nederland en voor heel veel kinderen begint een zeer spannende tijd, een tijd van veel plezier en kriebels in de buikjes. Stiekumpjesweg denk ik: ‘niet alleen bij kinderen’ glimlach want ook bij ouders, grootouders en leerkrachten fladderen die pepernoot-, speculaas- en/of marsepeinvlinders door de buik.
Ondanks de vele idioterie wordt dit kinderfeest God-Zij-Dank nog steeds heel groot en groots gevierd en is de meerderheid van de mensen ‘alleen’ maar bezig het voor de kleineren onder ons zo prachtig mogelijk te maken. Ook onze stad doet daar volledig aan mee en is de binnenstad, die toch al op diverse plekken door wegwerkzaamheden op de hobbel ligt, nog veel minder gemakkelijk bereikbaar dan op een andere zaterdag.

De intocht dit jaar voor nationale tv is in Maassluis maar ook hier in ‘mijn’ stad komt hij dus weer binnenvaren. Als ik naar buiten kijk zie ik dat ik het droog weer is, een blauwe hemel met vele schapenwolkjes in de lucht en een, mager weliswaar maar toch, stralend zonnetje dat door elke wolk heen probeert te piepen. Dat belooft dus veel goeds voor veel Sinterklaas- & Pieten- & -feest-fans.

Sinds Stefan de Walle (1965) het ‘Sinterklaas-Staf-stokje overnam van Bram van der Vlugt (1934) in mei 2011, nadat laatste deze rol vanaf 1986 24 jaar had ingevuld, begon zijn Sinterklaas-carrière in 2011 dus in Dordrecht, waarna in 2012 Roermond volgde, daarna in 2013 Groningen, in 2014 Gouda, in 2015 Meppel en 2016 dus Maassluis.

intochtsinterklaasassen1

Eigenlijk had ik er ook wel heen gewild, met mijn camera natuurlijk, maar dat is niet te doen voor mij. Ik kan de auto niet dicht genoeg bij kwijt en moet dus te ver lopen en dat gaat niet. Nou ja, wat in het vat zit verzuurt niet, misschien volgend jaar dan maar.

intochtsinterklaasassen2

 

intochtsinterklaasassen3

Tot op dit moment zijn er nog geen aanmeldingen maar wat niet is kan nog altijd komen. Ik zou het natuurlijk geweldig vinden jou (weer) als deelnemer te mogen begroeten!
Vandaag over 2 weken precies start het…. tenminste, als er deelnemers zijn.

intochtsinterklaasassen4

6 Hartenluchtjes op “Hij is er!”

 1. Leuk Mel, je hebt je zwarte pieten-pet al op!
  Hier is-ie ook aangekomen met de stoomboot maar de hoofdact was natuurlijk in Maassluis. Gelukkig is alles rustig verlopen.
  Dikke kus ♥

  1. 😉 Ja hoor, al een tijdje…. is ‘t enige dat op dat rare hoofd van mij past én staat …. en omdat het maar tijdelijk is kan ik ‘t ook wel verdragen ook 😉

   Ja gelukkig wel…. ondanks veel paniekzaaierij door de haatzaaiers en oproerkraaiers

   kusssssssssssss

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.